493.000 kijkers voor laatste Life & Cooking


De kijkcijfers van zondag 31 mei 2009 (SKO)

Life & Cooking (RTL4, 16:52) – De allerlaatste aflevering van Life & Cooking werd zondag door 493.000 kijkers (madl: 23.2%) bekeken. Daarmee staat het programma op de vijftiende positie in de kijkcijfer top-15 van zondag. Volgens RTL 4 zijn de lagere kijkcijfers te wijten aan het mooie weer, maar zijn de cijfers absoluut niet slecht. “Na negen jaar nam RTL 4 gisteren afscheid van Life & Cooking, wat ondanks het mooie weer toch door een half miljoen kijkers werd gevolgd“, aldus RTL 4.

Irene Moors is dankbaar dat sponsor Unilever Life & Cooking zo lang heeft gesponsord. Toch was de sponsor volgens Carlo Boszhard niet altijd tevreden, vertelt hij in het AD. “We hadden de sausmobiel, een karretje met flesjes saus van de sponsor. Een keer lag er in de studio een mat die je makkelijk kon schoonmaken. Dat wilden we demonstreren. Dus ik pakte een fles ketchup en goot die erop. Door roeien en ruiten zijn ze gegaan…” Irene: “Dat was niet de bedoeling van die saus.”

Echte Gooische Meisjes (RTL5, 20:31) – Directeur Paul Schilder van het Leefkringhuis, waar kinderen worden opgevangen die niet meer thuis kunnen wonen, is blij met de media-aandacht die de Gooische meisjes veroorzaken. “De Vogelbuurt is de armste buurt van Amsterdam en toch gaan mensen goed met elkaar om. Marokkanen en politieagenten geven elkaar de hand. Hoe dat komt? Omdat wij hier zitten“, vertelt Schilder in Televizier. “Per week komen er honderd mensen aankloppen voor hulp. Mensen vertellen ons hun meest intieme problemen. Huiselijk geweld, gokproblemen, we helpen illegale zwangere vrouwen, mensen die geen begrafenis kunnen betalen. Ze worden door ons verzorgd van de wieg tot het graf. Als wij stoppen, komt er een volksopstand.” Echte Gooische Meisjes trok zondag 299.000 kijkers (madl: 7.4%).

The School of Rock (Veronica, 18:09) – De Meimaand Filmmaand van Veronica is afgelopen. Veronica sloot haar traditionele filmmaand zaterdagavond af met een Drive-In Premièr in de Amsterdam ArenA en dat was volgens een woordvoerster succesvol. De poorten van de voetbaltempel gingen om half negen open, waarna maar liefst 300 filmliefhebbers vanuit hun auto op het veld van de ArenA konden genieten van de voorpremière van de film Terminator Salvation, die voor de rest van Nederland pas volgende week te zien is. De film School of Rock scoorde zondag 155.000 kijkers (madl: 5.8%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen