2,9 miljoen kijkers voor De Reünie

Geplaatst op ma 26 jan 2009 om 10:52


De kijkcijfers van zondag 25 januari 2009 (SKO)

Foto: Leendert JansenDe Reünie (KRO, Ned1, 21:23) – Samen met Boer Zoekt Vrouw (3 miljoen kijkers) is Rob Kamphues het kijkcijferkanon van de zondagavond. Zijn show De Reünie werd met 2.915.000 kijkers (madl: 38.5%) opnieuw bijzonder goed bekeken. Uitdaging zoekt Kamphues momenteel meer in zijn tv-serie Kamphues Boeit. “Voor dat programma zijn we achter Geert Wilders aangegaan. Ver- ontrustend vind ik het dat we op de dag dat Fitna uitkwam tot op drie meter van hem konden komen.

Rob Kamphues kijkt zelf ook graag televisie. “Absoluut Wilfried de Jong met Holland Sport. Hij kijkt achter de ogenschijnlijke feiten en stelt andere vragen. Wat mij betreft mogen de sportverslaggevers wat beter naar hem kijken, hoewel ik Frank Snoeks en Evert ten Napel ook goed vind. Canvas heeft mooie docu’s. En ik kijk graag naar Mythbusters. Leuk hoe zichtbaar wordt dat die mannen gewoon heel graag elke week dingen kapot maken en opblazen. En dat ze daar een programma omheen hebben bedacht.

Life & Cooking (RTL4, 17:24) – Life & Cooking was zondagavond live bij de première van de nieuwe musical High School Musical. Hoofdrolspelers Tommie Christiaan en Nathalie van Gent, die al eerder te gast waren in Life & Cooking, genieten van de productie. “Tot nu toe hebben we, tijdens de try-outs, iedere avond een staande ovatie mogen ontvangen. Dat is toch waarvoor je het doet. Ik heb nu ook echt het gevoel dat het helemaal goed gaat komen voor de première, volgende week zondag. In het begin was het allemaal nog een beetje onwennig, maar de rol komt steeds meer in m’n lichaam te zitten. We geloven erin!“, zei Tommie voorafgaand aan de première. Nathalie: “De ouders kunnen weer even beleven hoe het vroeger was, terwijl de jongere generatie zich herkent in Troy en Gabriëlla.” Life & Cooking werd zondag door 818.000 kijkers (madl: 18.1%) bekeken.

Baby Te Huur (BNN, Ned3, 22:22) – In de tweede reeks van het BNN-programma Baby Te Huur krijgen jonge stelletjes ook een bejaarde onder hun hoede. Naast poepluiers en slapeloze nachten krijgen de jongeren de komende serie dus te maken met steunkousen en rollators. “In het huidige politieke klimaat hollen de sociale voorzieningen achteruit en zet de vergrijzing verder door“, stelt de omroep. “De kans is daarom groot dat de jongeren van nu later de zorg voor hun ouders op zich moeten nemen omdat de poet op is.” De jongeren krijgen de zorg voor achtereenvolgens een baby, een peuter en een puber om alvast te oefenen voor de toekomst. De eerste van vier afleveringen Baby Te Huur werd zondag door 383.000 kijkers (madl: 6.4%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
62 Reacties op “2,9 miljoen kijkers voor De Reünie”


 1. jeri

  NEDERLAND 1, en dan héééél lang NIETS

 2. Marius

  RTL is op zondag een drama. RTL4 is te treurig voor woorden en kijk ook eens naar RTL8 dat zelfs ruim onder Discovery staat.
  De PO is gewoon goed bezig !!!

 3. Anoniem

  Reactie op Marius: Is niet zo moeilijk om goed bezig te zijn als al het geld je in de schoot wordt geworpen door de regering!

 4. **Vincent**

  Paar dingetjes:

  Baby te huur komen maar 4 afleveringen van? Hoe kan dat? Er is er nu 1 geweest waarin niks is gebeurd en er staan nog 5 grote gebeurtenissen te wachten (baby, peuter, kind, puber, bejaarde). Lijkt mij dus niet kloppen…

  Waarom komt SBS niet met een nieuwe reeks De Waarheid met Gerard Joling (zie fragment links). Vind hem interessanter zo dan alleen maar een beetje geiten met Patty of Nance…

  X-Factor vrijdag trok minder dan vorige week, maar de herhaling op zondag trekt juist aan, waardoor het totaal aantal kijkers helemaal niet zo veel is afgenomen. Wellicht vrijdag weer wat meer?

 5. Flip

  Wat een terechte afstraffing voor RTL met een film die al tig keer op tv geweest is.
  volgende week komen ze met een KERSTfilm, hoe verzin je het:)))

  Ze komen wel met een aantal heel goede filmpremieres de komende weken/maanden, maar of dat nu een goede zet is die films op zondag, ik weet het niet.

  Het schema voor maart ziet er bij RTL in ieder geval best goed uit, weet iemand waar de schema’s voor SBS te zien zijn?

 6. Flip

  SBS ook blij dat ze tenminste 1 avond in de week boven RTL uitkomen het zou wel heel slecht geweest zijn als dat gisteren niet was gebeurt.

 7. Insider

  Verder komt SBS met een nieuwe woensdag;

  20.30 Verbouwers XXL
  21.30 Smaakpoltie

 8. **Vincent**

  RTL4 komt op woensdagavond in maart ook met een erg origineel programma… Maar het is toch wel beter dan die Engelse programma’s waar zo’n 700.000 mensen naar kijken. Als je naar SBS kijkt met De 25… zouden deze ‘RTL Boulevard-specials’ toch ook wel zo’n 900.000 kijkers moeten kunnen trekken?

 9. Johan

  Let maar eens op, als Ajax verliest zijn er altijd minder kijkers voor Studio Sport.
  De meeste kijkers trekken ze als Feyenoord en Ajax op zondag spelen en allebei winnen.

 10. Paul

  Studio Sport scoort minder en dat heeft twee redenen:
  – de helft van de wedstrijden werden vrijdag en zaterdag al gespeeld
  – zeker een half miljoen mensen hebben Eredivisie Live, dus die gaan dan niet ook nog de samenvattingen kijken.

  Lijkt me logisch

 11. Alex

  Boem! RTL en SBS weggevaagd door Ned1

 12. Stille

  Soms geloof ik de kijkcijfers gewoon niet zo. Heeft heel bejaard Nederland zo’n kastje?

 13. SBS less

  Programmaschema van RTL4 ziet er voor maart bijzonder goed uit. Hoewel ik geen fan ben van films op zondag op RTL4 zijn het wel goede titels en in de meeste gevallen premieres. Zaterdag ziet er prima uit met Zeg ‘ns AAA en Ik hou van Holland. Woensdag wordt aangepakt met eindelijk weer eens De Tien terug. Op maandag nieuwe afleveringen van CSI en Bones. Dinsdag Uitstel van Executie terug. Donderdag weer ijzersterk met Help, mijn man is klusser en Het 6de zintuig.
  Ook SBS6 komt met nieuw product al valt mij de hoeveelheid en de planning hiervan wat tegen. Waarom Holland’s got talent nu op de vrijdag? Daar staat X-factor toch al voor exact hetzelfde publiek. Daarbij is omruilen met Wie Ben Ik best een goed idee aangezien deze op zaterdag wegkwijnt en zodoende een slechte lead-in voor De Hoofdprijs gaat worden. Een derde reeks van Undercover vind ik wel zwak en erg uitmelken. Smaakpolitie naar de woensdag is wel aardig verzonnen denk ik, zeker als Werk aan de Woning op RTL4 de engelse versie blijft.

 14. ?

  maar wat doet de reunie als het geen boer zoekt vrouw meer voor haar heeft en op de lastiger donderdagavond komt te staan????

 15. SBS less

  SBS als geheel trouwens nu niet 1 dag boven RTL deze week. Ligt vooral aan Net5.

 16. Gerard

  Reactie op Stille: Nee hoor, niet weer deze domme discussie. Ned 1 scoort zondagavond ook erg goed in de categorie 20-49….

 17. RTL less

  Boer zoekt vrouw lager dan vorige week en terecht.
  RTL heeft het niet slecht gedaan met een film als Spiderman, hoger dan ik dacht.
  En SBS doet het goed met een herhaling van Wegmisbruikers en daarna een nieuwe Da’s Je goed Recht.

 18. Meneer de Uil

  Reactie op SBS less:

  SBS 6 heeft al jaren vrijdagavond show avond, dan gaan ze niet ineens omdat RTL 4 X Factor heeft Got Talent op zaterdag plaatsen. SBS 6 durft de concurrentie tenminste aan ;)

 19. !#Michael#! [DE ECHTE]

  Reactie op Meneer de Uil:

  Pardon? RTL4 gaat ook gewoon keihard de concurentie aan … overigens zend RTL4 zowel vrijdags als zaterdags in maart groot amusement uit, en zeg ‘ns AAA op prime time zaterdag stand alone is ook een opvallende keuze … halftien na IHvH was veel veiliger geweest!

 20. Anoniem

  Reactie op SBS less: Goede filmtitels op zondag doen dus ook niets. Spiderman gisteren was een ramp voor de cijfers. Op vrijdagavond moet deze film zeker boven het miljoen hebben gescoord. 2 weken lang aankondigen heeft ook niet gewerkt maar dat ligt aan het subtiele verschil in de manier waarop. RTL probeert hierin tegenwoordig SBS te kopiëren maar ze doen het net verkeerd en zien maar niet in wat ze nou fout doen. SBS kent het ‘geheime ingrediënt’ van goed promoten.
  Reactie op RTL less: Spiderman niet slecht gedaan????

 21. RTL less

  Reactie op !#Michael#! [DE ECHTE]:

  Zeg n’s AAA werd door de VARA voorheen ook altijd vroeg in de avond uitgezonden. Verder zond RTL zijn comedyseries (zonnetje in Huis, Kees & co Vrienden voor het leven) toen dat nog nieuw was ook altijd op vroege prime-time uit. Ik vind dat nog niet eens zo’n slecht idee.

  Reactie op Anonymous:

  Spiderman is was al 2x eerder uitgezonden op 1 van de RTL zenders.
  Dus inderdaad die bijna 700.000 kijkers is voor die film niet slecht te noemen nee.

  Maar wat jij denk ik bedoeld: is het goed voor RTL 4 op dat tijdstip?
  En dan moet ik je gelijk geven, ze hadden het beter op RTL 5 of RTL 7 kunnen zetten.

 22. SBS less

  Net5 lijkt vanaf maart weer een wat betere programmering nee te willen zetten met: Doe het zelf daten, Verborgen gebreken, Ruby Wax, Single en Tussen de oren. Mag ook wel gezien de “vrije val” die ze op dit moment hebben.

 23. SBS less

  Reactie op Anonymous: Spiderman was de “zoveelste” keer op de televisie dus dat was geen goede filmtitel meer. Daarbij is er op dit moment niet op te boksen tegen Boer zoekt vrouw. Komende tijd zullen veel kijkers dus weer opnieuw gaan kiezen als Boer zoekt Vrouw er niet meer is.

 24. Chiel

  Is die ‘Piet Piraat’ inmiddels weer terug naar Plopsaland?
  Schema’s zijn nog gewoon te bekijken zonder ervoor te betalen.

 25. Craig

  Spiderman hadden ze idd op 5 of 7 moeten zetten bovendien hadden ze op RTL5 ook een film. Ik heb maar naar Not another teenmovie gekeken aangezien ik die DVD box van Spiderman 1 tot 3 heb. :)

 26. michel

  Reactie op **Vincent**: Baby te huur moeten wel meer afleveringen zijn. Sbs6 komt niet met een nieuwe serie van de waarheid want, Gerard Joling wil dat programma niet meer maken en ze hebben nu al een paar jaar Shownieuws.

 27. Blizzje

  Wat men nou zo leuk vind aan De Reünie. 2.9 miljoen is echt gigantisch voor een dergelijk programma.

 28. Gerard

  Reactie op !#Michael#! [DE ECHTE]: Pfff Zeg eens AAA….begin nu niet meer met z’n allen te zeuren dat NED1 oubollige TV is, want RTL doet ook aardig mee met zo’n stoffige serie… heel bejaard Nederland zit op zaterdagavond bij RTL4!

 29. !#Michael#! [DE ECHTE]

  Voortaan ga ik ook onder deze naam posten

 30. Joe

  Reactie op Stille:
  Klopt. De kijkcijfers zijn 1 grote SCAM. 1500 kastjes die tijden lang bij dezelfde verveelde personen blijven. 1500 kastjes op 16 miljoen mensen. Lekker betrouwbaar.

 31. Anoniem

  RTL4 scoort op donderdag zeer slecht in hun doelgroep 20/49 jaar vanaf half negen tot half elf (11%). Daar scoort sbs6 in de doelgroep 20-49 tegen de 20% aan om half negen tot half elf.

  SBS6 scoort in 20/49 jaar beter dan in 6 en nadert rtl4 elke jaar weer dichterbij.

 32. Anoniem

  SBS 6 moet zaterdag omgooien:

  20:00 uur Lachend het jaar in
  21:30 uur: Wie ben Ik?!
  23:00 uur: HvN

 33. Bonker

  Reactie op Joe:

  Natuurlijk joh. Allemaal nep, daar hebben ze helemaal niet over nagedacht. Of toch wel? En zijn het mannetjes zoals jij die ergens verstand van denken te hebben die de betrouwbaarheid in twijfel trekken?

 34. Uri Geller

  Reactie op Anonymous:
  600 miljoen hebben ze daar bij de NPO te besteden, terwijl RTL het met 4(!) tv-zenders en een radiozender het met 175 miljoen moet doen en SBS nog minder… Vind je het dan heel gek dat de publieke omroep zo hoog scoort…

 35. Anoniem

  Reactie op Flip: nou en het is wel een hele leuke film

 36. Anoniem

  Reactie op Uri Geller: 175 miljoen? echt niet hoor veel meer

 37. Anoniem

  Goed idee van RTL, die zondagavond filmavond, Ned.1 zal ze dankbaar zijn :P en nee ‘Uri Geller’ onzin om weer het eewuige gezeik over belastinggeld erbij te slepen , volslagen onzin, vooral als je bedenkt hoeveel de publieke omroepen de afgelopen jaren hebben bezuinigd en wat de commerciele ‘sterren’ aan geld krijgen… Oh wat hebben ze het erg bij de commercielen, noem nou eens 1 medewerker bij de publieke omroep met 3 miljoen euro(!!!!) voor een 2 jarig contract, nou???? Daar zijn ook zat mensen die nagenoeg dagelijks op tv zijn maar die echt geen 3 miljoen binnenhalen en zo zijn er veel meer mensen die bakken geld binnenslepen bij de commercielen. Waar staat in welk jaarverslag dat RTL het slechts met 175 miljoen moet doen? Of is het iets wat ze roepen in persberichten?

  Reactie op Joe:
  Nog triester is het gebruikelijke gezeur hier van mensen die dan weer de kijkcijfers in twijfel trekken dat er van alles niet deugt als de publieke omroep hoog scoort. Waarom hoor ik diezelfde mensen niet over de kijkcijfers en dat ze niet deugen als een Peter R. De Vries 7 miljoen kijkers scoort of een RTL 4 miljoen kijkers met een voetbal wedstrijd?
  Dat is met dezelfde mensen en dezelfde kastjes gemeten, dan deugt er van die kijkcijfers dus ook geen hol, gekke is alleen dat je dan niemand hoort want heel gek, die kastjes tonen alleen gebreken als de publieke omroep goed scoort. Eerstvolgende keer dat RTL een keer goed scoort (zal dit jaar vast wel eens lukken, wil ik exact dezelfde namen als hierboven terugzien met hetzelfde wantrouwen in het kijkcijfer want wees eerlijk… die 1,5 miljoen voor X-Factor vorige week en die leuke score voor Tineke Schouten zaterdag is dus ook onzin en dus net zo onbetrouwbaar als die 3 miljoen voor BzV, niet tegenspreken, de meetmethode deugt niet lees ik hierboven dus dan kloppen ook de cijfers van RTL niet.

 38. Anoniem

  Dat gezeur over doelgroepen is ook voslagen onzin, als RTL alleen geinteresseerd is in 20-49 moeten ze eindelijk na 75 herhalingen eens afscheid durven nemen van de bandjes met Laat ze Maar Lachen van fossiel Brandsteder, of Het Zonnetje in Huis met de hoogbejaarde Johnny Kraaykamp, of de twee schoonmaakbejaarden, Tineke Schouten net zo etc etc dat zijn programma’s die een ouder publiek trekken, en die zijn toch niet interessant? Breng dan ook een programma voor een jonger publiek maar op zaterdag Tineke Schouten in de herhaling gevolgd door de zoveelste herhaling van Brandsteder heeft niks meer met goede TV maken voor de tot vervelends toe genoemde doelgroep te maken, da’s TV wat toch meer ouderen trekt, en dan zijn we verbaasd als cabaret op Ned. 1 scoort… gek he..

 39. Tosti

  ongelofelijk dat er 2 miljoen wegzappen als suzanne begint

 40. Joris

  Maar nog altijd meer dan andere comedies

 41. rik

  Reactie op Anonymous: Paul de Leeuw. En het zijn er nog meer.
  En het bestedingsbudget komt uit de media, die hebben het (als ze goed hun werk doen) weer uit RTL’s jaarverslag. Overigens is dat geen 175 miljoen, ja, misschien alleen RTL4 maar niet met de 3 andere zenders erbij. Ik schat dat ze het met zo’n 350m moeten doen. Maar dat is een schatting.

  Ik heb helemaal niets tegen de Publieke Omroep maar je moet zelf ook geen onzin gaan verkopen en zeggen dat ze zo zielig zijn bij de Publieke Omroep. Zijn ze namelijk niet.

 42. Flakin

  Hallo Michael! Je hebt SBS en RTL omgewisseld!!! SBS was gisteren groter dan RTL hoor…

 43. Anoniem

  Reactie op Anonymous: Zeker, bananasplit zou al een mega succes worden dacht ik maar nu zou het me niks verbazen als ze richting de 3 miljoen gaan wat ze nu met boer zoekt vrouw ook halen. Nee die zondag films is eigenlijk het enige waar ik niet zo over te spreken ben op zondagavond. Laatste zondag zie ik trouwens alweer miljoenenjacht staan en die verdomde achmea kennisquiz, dat is toch niks voor prime time. van 20.30 tot 21.30 moet nog worden bepaald, waarom niet daar ´de kans van je leven´ wat de zondagavond weer een gezellige amusementsavond maakt.

 44. mart

  37 is van mij.

 45. Anoniem

  of 38 site loopt weer eens vast. :D

 46. Mart

  ok nu zie ik het 40 mensen.

 47. Tjeerd

  Reactie op Flakin: Grootte gaat over omvang, niet over cijfertjes

 48. ik reageer ook ff...

  Reactie op Anonymous: Ik word zo moe van dat gezeik van Mart over de film op zondag. Het is tenminste wat anders dan wat de andere zenders aanbieden! En als het je niet bevalt, kijk je toch een andere zender die geen film uitzend?

  Waarom maakt men zich druk over de programmering van maart? Het is nu nog januari en in maart kun je allang dood, begraven en vergeten zijn…

 49. David (2)

  Reactie op ik reageer ook ff…:

  Eens. Snap niet wat het probleem is met 1 filmavond per week op RTL4. Dat was vroeger altijd de woensdag (en heel vroeger natuurlijk nog veel vaker: 1989/90), het was een tijdje de vrijdag en nu is het de zondag.

  Op zondag is de concurrentie supergroot. Alle bejaarden zitten op Ned.1, SBS6 trekt veel 20-49’ers, en andere zenders doen ook flink hun best. RTL kan dus kiezen voor groots amusement, wat nooit echt zal scoren.

  Wat ze nu doen is iets bieden wat er op andere zenders niet is. Het zal nooit 2 miljoen kijkers scoren, maar daar rekenen ze ook niet op. Maar het is wél iets bieden wat er op zondagavond niet is.

 50. Benny12345

  Ik heb gister zooo gelachen om Baby te huur…
  Nu we er toch zijn vond ik tegenvallen deze week :(

 51. Flippo

  Er is inderdaad helemaal niets mis met die film op zondag. Tot 1999 zond RTL4 op dinsdag en woensdag een film uit. Een waargebeurd verhaal, of een Danielle Steel. Onder het bewind van Fons is het een tijdje erger geweest, maar nu is RTL4 weer prima terug op weg.

  En die film op zondag is maar tijdelijk; in maart staan de Achmea Kennisquiz en Miljoenenjacht weer in de schema’s.

  So, what’s the problem?

 52. kritische kijker

  Geweldige score voor de PO. Wat worden de belastinggelden goed besteed aan mooie en gewilde en informatieve programma’s. Conclusie per saldo doet de overheid het helemaal goed. OverheidsGeld investeren in wat de belastingbetaler het prettigst vindt, dus eigenlijk een win win situatie.

 53. Bernie

  Reactie op Benny12345:

  Ik vond het juist een goede aflevering deze keer, interessante mensen.

 54. Mart

  Reactie op David (2): Combi ik wed dat ik het kan en miljoenenjacht, heeft dat niet gescoord?????? bekijk die cijfers dan nog maar eens.

 55. Chiel

  Reactie op ik reageer ook ff…: Je valt in herhaling, net als die film van afgelopen zondag.

 56. Mart

  Reactie op Flippo: Laten ze dan maar weer op die woensdag films gaan uitzenden dat is een lastige avond al jaren het geval. En dat was best aardig die waargebeurde verhalen op de woensdagavond maar AUB niet op vrijdag of zondag.

 57. Anoniem

  lol

 58. Mari

  Op zondag heb je zoveel keus om te kijken daarom voor mij ook geen film op zondag

 59. Belg

  In Vlaanderen gaat VTM op zoek naar Maria voor de Sound of Music, daarvoor deed Albert Verlinde onlangs een oproep. Het programma wordt gepresenteerd door Koen Wauters.

 60. D@@N

  Ik denk dat RTL pas vanaf februari/maart echt gaat scoren. X Factor, TV Kantine en Zeg ‘Ns Aaa worden geloof ik successen. Dit gecombineerd met Ik Hou Van Holland en Miljoenenjacht; beloofd wat voor rtl!

  Trouwens, wat maakt een film programmeren nou uit? SBS heeft op zondag altijd 2 ijzersterke programma’s, eveneens de po. RTL gooit het op zondag even over een andere boeg met een spidermanfilm (die ik overigens zelf gister heb gekeken).

 61. Craig

  Allemaal filmhaters hier. Als ik die film niet op DVD had had ik hem weer gekeken.

 62. Peter1982

  Lekker bouya, heb de hik nu … en niet leu voor slapen gaan…
  wat doe ik hier tegen.-…………..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.