1,5 miljoen kijkers voor Nationale IQ Test


De kijkcijfers van woensdag 28  januari 2009 (SKO)

Foto: Anne TimmerNationale IQ Test (BNN, Ned1, 20:34) – De Nationale IQ Test 2009 met Patrick Lodiers en Valerio Zeno werd woensdagavond gewonnen door RTL Z-presentator Roland Koopman. Hij was de best scorende bekende nederlander. De BN’er met de laagste score was Tweede Kamerlid Mariko Peters met een IQ van 111. De BN’ers haalden van alle groepen de hoogste score (IQ van 118). De Nationale IQ Test, de eerste grote show voor Valerio, trok 1.499.000 kijkers (madl: 23.4%).

De publiekswinnaar van de avond zat in het pokeraars-vak en heeft een IQ van 128. Tijdens de uitzending hebben 27.627 mensen de test via internet gemaakt. Dit aantal wordt nog groter, want de test is nog steeds te maken via iqtest.bnn.nl. Er deden circa 10.000 mensen mee per sms. Via de afstandsbediening hebben ruim 17.500 kijkers met een digitaal televisie abonnement van kabelexploitant UPC De Nationale IQ Test meegespeeld.

De scores van de andere bekende Nederlanders waren:
Saar Koningsberger: 121
Charly Luske: 120
Manuel Venderbos: 119
Lauretta Gerards: 118
Huub Stapel: 117

Topverkopers (KRO, Ned3, 20:31) – In de achtdelige zoektocht Topverkopers zoekt Jort Kelder naar de beste verkoper van Nederland. Tien kandidaten met een vlotte babbel gingen de uitdaging aan. Ze moeten alles aan de man kunnen brengen, want per aflevering krijgen ze verschillende opdrachten. Degene met de laagste omzet valt direct af. “De kandidaten zijn zeer divers, allemaal hongerig naar omzet. Toch gaat het programma meer over de psychologische dilemma’s dan over rinkelende kassa’s“, aldus Jort. “Het gaat om de morele vraag of je rommel tegen elke prijs kunt verkopen? Mijn rol is de kandidaten op te poken, te plagen en waar nodig te fileren. Juist in deze tijden van recessie hebben we geen gebakken lucht nodig, maar eerlijke verkopers die de economie weer op de rit krijgen.” Topverkopers werd woensdag door 353.000 kijkers (madl: 5.5%) bekeken.

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – Met twee gewelddadige incidenten in minder dan een week tijd, hebben misdaadverslaggevers Peter R. de Vries en John van den Heuvel het zwaar te verduren. Maar met een bodyguard op stap, daar is geen denken aan, vertelden ze beiden in RTL Boulevard. De Vries: “Je weet van te voren dat je iemand gaat confronteren die dat niet leuk vindt. Een kat in het nauw maakt dan wel eens rare sprongen.” De crimereporters willen van het idee van een bodyguard niets weten. “Dit werkt alleen maar agressie verhogend“, aldus John van den Heuvel via de telefoon. “Je wil de personen die je confronteert geen excuus geven voor het gebruiken van geweld.” RTL Boulevard scoorde woensdagavond 914.000 kijkers (madl: 19.7%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen