1 miljoen kijkers voor Kinderen Dansen op het IJs


De kijkcijfers van zaterdag 27 december 2008 (SKO)

Kinderen Dansen op het IJs (SBS6, 20:29) – Het jaarlijkse Kinderen Dansen op het IJs dat zich inzet voor het Nelson Mandela Kinderfonds werd zaterdag door 1.019.000 kijkers (madl: 14.3%) bekeken op SBS 6. Daarmee bezette de show van Gerard Joling en Nance de tiende positie in de kijkcijfer top-15 van zaterdagavond. Het duo zorgde er voor dat SBS 6 ’s avonds het tweede station van Nederland was. Maxime Froger, de zoon van René Froger, heeft de ijsshow van SBS 6 gewonnen.

Maxim Froger was vastbesloten te winnen. “Ik was net drie weken klaar met De Frogers: Effe Geen Cent te Makken toen ik alweer begon met trainen voor Kinderen Dansen op het IJs. Ik vind het beide leuke programma’s maar ik heb mijn vriendjes weinig gezien.” Gerard Joling was zijn eigen concurrent: het concert van de Toppers werd door 745.000 mensen bekeken op Nederland 3.

Erik van Muiswinkel en Diederik van Vleuten: Prediker & Hooglied (VARA, Ned1, 20:28) – Na twintig jaar stoppen Erik van Muiswinkel en Diederik van Vleuten hun samenwerking. Met Prediker en Hoogvliet waren ze voor het oog van 1.261.000 kijkers (madl: 17.2%) nog één keer te zien op tv. Volgens Van Vleuten volgt nu nog één productie, een soort The best of tour. “Die bevat een groot aantal elementen uit de oude shows, maar zeker ook voor de helft nieuw materiaal“, zegt hij in Mikro Gids. “Je kunt eenmaal niet zomaar heel verschillende dingen aan elkaar lassen.” Deze show sluit hun samenwerking af. “Maar ik sluit niet uit dat we in de toekomst nog eens zullen samenwerken.

QI (VARA, Ned1, 21:59) – Het presentatiedebuut van Arthur Japin met de quizshow QI werd zaterdagavond matig bekeken. Slechts 610.000 kijkers (madl: 8.5%) keken naar het programma op het televisienet dat een gemiddeld marktaandeel van 16,5 procent scoorde. “Het is ontzettend leuk om te doen“, vertelt Japin. “Op een gegeven moment kwam de vraag. Ze zeiden: ‘We vinden het eigenlijk gek dat je nog geen tv-show hebt’. Dat is eigenlijk wel een beetje gek. Je denkt: ‘Het zou wel kunnen’. Ik ben gewoon nieuwsgierig naar dingen. Als ik een boek af heb, ben ik weer enorm leeg en moet ik me opladen. Dit is een nieuwe uitdaging.” Het is volgens Japin geen ijdelheid. “Nieuwsgierigheid is geen ijdelheid, toch? Gewoon kijken of ik dat zou kunnen. Het moment dat de camera’s gaan draaien, is zo waanzinnig.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen