Arthur Japin maakt debuut als tv-presentator

Geplaatst op za 27 dec 2008 om 14:27

Schrijver Arthur Japin maakt zijn debuut als televisiepresentator vanavond op het meest bekeken televisienet van Nederland. Samen met vast panellid en cabaretier Thomas van Luyn presenteert hij op Nederland 1 de nieuwe komische quiz QI. Arthur Japin is blij met zijn rol als presentator van deze quizshow. “Mijn rol is die van alwetende spelleider met een grillige macht over de puntentoekenning die de panelleden moet aanzetten tot bijzondere en onverwachte antwoorden“, vertelt Arthur Japin.

QI, ofwel Quite Interesting, is een nieuwe comedy quiz van de VARA. QI is de enige comedy quiz waar niet alleen de juiste, maar vooral de meest interessante en geestige antwoorden punten opleveren.

Elke week ontvangt Arthur Japin zijn vaste panellid Thomas van Luyn en drie andere cabaretiers waaronder Diederik van Vleuten, Sara Kroos, Ronald Goedemondt, Jetty Mathurin, Richard Groenendijk en Claudia de Breij. “De vragen die Arthur Japin stelt zijn misleidend en prikkelen de fantasie“, aldus de VARA. “Antwoorden die voor de hand liggen leiden tot strafpunten, maar originaliteit wordt beloond.”

Elke aflevering vertrekt vanuit een thema; van oorlog tot geloof, van zintuigen tot geld en ontdekkingen. QI is een coproductie van de VARA en Blue Circle. De quiz is vanavond om 22.00 uur te zien op Nederland 1.
21 Reacties op “Arthur Japin maakt debuut als tv-presentator”


 1. Ramon

  Het is een van de betere quizen uit Engeland. Daar gepresenteerd door Stephen Fry. Een hillarische comedy quiz, waar geen antwoord fout is behalve het goede antwoord! En de keuze voor Japin is denk ook goed. Ik heb een aantal lezingen van hem meegemaakt en hij is in staat je mee te slepen.
  Maar het blijft moeilijk een goede remake van een Engels programma maken.

 2. 38

  neeeeeeee

 3. Ramon

  Reactie op 38:
  Waarom nee? Ooit gezien?

 4. Robie

  kansloos!

 5. nu

  lijkt me leuk!

 6. Anoniem

  kijken hoe dat uitpakt.

 7. Anoniem

  wat ik er tot nu toe van gezien, vond ik niet leuk….ga niet kijken dus; te gemaakt

 8. Arrowhead

  Dat werd tijd eindelijk weer eens iets leuks op tv, kga zeker kijken.

 9. Anoniem

  Ik ben benieuwd, vast veel animo voor de eerste aflevering!

 10. Arrowhead

  Brilliant, goeie 1e aflevering

 11. JK

  Was niet onaardig.

 12. Ramon

  Ik vond de eerste aflevering ook goed gedaan, op naar de rest!

 13. Anoniem

  Vond het een geweldig programma, humor en je steekt er nog wat van op ook, ookal zijn het dan wel soms hele aparte feitjes waar ze mee komen wat leuk is om te weten maar waar je verder zo weinig mee kunt maar ik heb me zéker niet verveeld. Het is natuurlijk wel zodat dit programma net als bijv. Dit Was Het Nieuws sterk afhangt van de gasten, zo kan een Diederik van Vleuten volgens mij veel beter adrem reageren dan een Sara Kroos

  Reactie op Anonymous: Dus je gaat niet kijken maar weet wel dat het ‘te gemaakt’ is en baseert alles op 1 promo?

 14. Marcel

  Meer dan 50% van de kijkers is weggezapt! En dat op zaterdagavond prime time!

 15. Marcel

  flopperdeflop voor de publieken. Alles wat op Ned 1 tussen 19.00 en 23.00 uitgezonden wordt hoort toch wel een miljoen kijkers te trekken.

 16. Anoniem

  Reactie op Marcel: datzelfde geldt voor RTL4 (heeft Galjaard immers zelf gezegd) en RTL4 zat vanaf 8 uur al flink onder het miljoen net als vrijdag, ned 1 gisteren pas vanaf 10 uur dus wat wil je nu precies zeggen? Het gaat hier om de eerste aflevering van een nieuw programma, bij RTL roepen mensen dan 6 weken lang dat we het een kans moeten geven en op Ned.1 moet het gelijk 1,5 miljoen scoren? Wat een onzin

 17. Anoniem

  en van dat cijfer onder het miljoen bij RTL op vrijdag en zaterdag gaat ook nog eens het aantal af dat buiten de doelgroep valt en het aantal commercieel interessante kijkers dus nog lager lag, dan heeft RTL zich toch echt grotere zorgen te maken dan een Ned. 1, vind je ook niet?

 18. Anoniem

  REL OM IK WED DAT IK HET KAN!

  Wetten dass in clinch met ‘Ik wed dat ik het kan’
  AMSTERDAM – RTL Duitsland heeft het Nederlandse succesprogramma Ik wed dat ik het kan aangekocht, maar concurrende zender ZDF wil daar een stokje voor steken.

  ZDF zendt al jaren het zeer succesvolle Wetten dass uit, en vindt dat Ik wed dat ik het kan daar véél te veel op lijkt.
  RTL Duitsland wilde volgend jaar beginnen met uitzenden, maar ZDF is nu aan het kijken welke juridische stappen genomen kunnen worden om dat tegen te gaan.
  Wordt ongetwijfeld vervolgd…

 19. Colossi

  Tenenkrommend slecht, deze show. Werkelijk alles is hier mis mee. Niet grappig, belerend en neerbuigend toontje van Japin, geen timing en humorloos jatwerk.

  Kakkineus is Japin wel, maar kan verder op geen enkel vlak tippen aan Stephen Fry. Met plaatsvervangende schaamte de hele aflevering gekeken, maar dit was zo erg dat ik het hier bij laat.

 20. ©hiel

  Was niet onaardig, maar echt heel leuk was het ook niet. Misschien is de tweede aflevering beter..

  Doe mij dan toch maar Onder de tram/tussen de oren. Jammer dat dat nooit echt veel kijkers trok. Écht leuke tv was dat! Hopelijk komt daar nog een seizoen van…

 21. Anoniem

  Wedden Dat? was destijds veel leuker dan dit gezeik met dat nontalent van een Carlo pisnicht.

  QI was matig leuk. maar dat moet groeien.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.