401.000 kijkers voor Peter R. de Vries


De kijkcijfers van dinsdag 23 september 2008 (SKO)

Peter R. de Vries misdaadverslaggever (SBS6, 20:30) – SBS6 heeft dinsdagavond de uitzending van Peter R. de Vries herhaald waarin Joran van der Sloot voor de verborgen camera vertelt over het einde van Natalee Holloway. Waar de aflevering eerder dit jaar ruim zeven miljoen mensen wist te boeien, keken er dinsdag 401.000 kijkers (madl: 6.7%) naar de herhaling. De Vries wil geen furore maken in het buitenland. “ABC heeft me al een half jaar geleden gevraagd er te werken.

Hoewel zijn Emmy Award deuren voor hem opent, zit Peter R. de Vries niet te wachten op een Amerikaans avontuur. “ABC heeft al een halfjaar geleden kenbaar gemaakt dat ze iets met mij zouden willen doen, maar dat is niet iets wat ik ambieer“, aldus de misdaadjournalist. Dinsdagochtend ontbeet de 51-jarige De Vries al met televisiepresentator Chris Cuomo, van het ABC-programma Good Morning America. “Dat is natuurlijk hartstikke leuk. Dan merk je ook dat ze ontzettend veel waardering hebben voor hoe wij dat allemaal hebben gedaan.

Netwerk (EO, Ned2, 20:26) – Mediatycoon John de Mol is een in het oog springende donateur van Rita Verdonks beweging Trots op Nederland. Dit meldt het televisieprogramma Netwerk, dat door 732.000 kijkers (madl: 12.2%) bekeken werd. Verdonk zegt in de uitzending het ‘heel erg te vinden’ dat de namen ‘van derden’ in de publiciteit zijn gekomen en biedt daarvoor haar excuses aan. Mediatycoon John de Mol doneerde in januari en mei van dit jaar in totaal 35 duizend euro. De Mol laat tegenover Netwerk weten inderdaad twee keer een ‘bescheiden donatie’ te hebben gedaan, maar zegt geen enkele politieke aspiratie te hebben. “Ik vind dat de no-nonsense aanpak van mevrouw Verdonk in Den Haag een goede aanvulling kan zijn op het bestaande politieke landschap.” De Mol zegt geen lid te zijn van TON en ook niet te overwegen lid te worden.

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – Josine van Dalsum heeft noodgedwongen een punt moeten zetten achter haar acteercarrière. Haar strijd tegen kanker is zo zwaar dat ze niet meer kan spelen. Josine zou de komende tijd te zien zijn in het toneelstuk ‘Vleugellam’. Haar man én regisseur van het toneelstuk, John van de Rest, liet RTL Boulevard dinsdagavond weten dat hij Josine heeft weten te overtuigen dat ze beter kan stoppen. De medicijnen die Josine moet slikken voor haar gevecht tegen kanker eisen een te zware tol op haar lichaam. Volgens John is Josine te zwak om nog door te kunnen werken. Hij laat RTL Boulevard weten dat Josine erg boos reageerde op zijn verzoek om te stoppen. Maar uiteindelijk zag ook in dat dit het beste was. RTL Boulevard trok dinsdag 882.000 kijkers (madl: 20.2%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen