Toppers naar Eurovisie Songfestival: ‘Jongensdroom’

De Toppers vertegenwoordigen volgend jaar Nederland tijdens de halve finale van het Eurovisiesongfestival in Moskou op 12, 14 en 16 mei. Gerard Joling, René Froger en Gordon hopen de finale te halen. Dat heeft een woordvoerder van de TROS, in samenspraak met de NOS, vandaag bevestigd. “Ik vind het ontzettend leuk. Het is al heel lang een jongensdroom“, vertelt Gordon op Radio 538. “Ik heb ooit twee keer gedaan aan de nationale finale, waarin ik roemloos ten onder ben gegaan.”

Gordon is enthousiast over zijn deelname. “Het is ontzettend leuk dat ik er nu heen ga met de jongens. We hebben gisteren besloten om eigenlijk geen informatie te geven over het liedje, tot 30 september. Iedereen wil weten hoe en wat. Alleen op 1 februari is de nationale finale, waar het liedje door het Nederlandse publiek wordt gekozen. Iedereen kan vanaf nu een liedje insturen. Ik denk dat het het beste is om op zo’n groot festival Engelstalig te doen. Dat betekent wel dat Gerard weer op cursus moet.”

Gordon zou zelf gaan voor up-tempo. “Maar als het een waanzinnige ballade is, kan het altijd. Het ligt altijd aan het liedje. Een hit is een hit. Ik denk dat ik meer ga voor de act. Het is heel belangrijk dat we die finale halen. Daar ga ik wel vanuit. Daarom denk ik dat de act ook het allerbelangrijkst is. Het moet ook opvallen.”

Volgens Gordon wordt nu een nieuwe koers ingeslagen. “Jarenlang is geprobeerd om een serieuze act te sturen. Hind was vorig jaar ook een drama. De hele teneur begon met Esther Hart. Allemaal hartstikke leuk, maar het valt niet meer op.

Ik weet gewoon zeker dat wij het voor elkaar kunnen krijgen dat miljoenen mensen weer gaan kijken om te zien hoe wij het er vanaf brengen.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen