197.000 kijkers voor Tijd voor MAX


De kijkcijfers van maandag 15 september 2008 (SKO)

Tijd voor MAX (MAX, Ned2, 17:36) – Het nieuwe programma Tijd voor MAX, de opvolger van de talkshow van Loretta Schrijver, is maandagmiddag matig van start gegaan. Er keken 197.000 kijkers (madl: 7.0%) naar de show met Sybrand Niessen en Martine van Os. Sybrand mikt erg op de actualiteit. “We belichten het nieuws niet zoals De Wereld Draait Door. Geen hard nieuws dus, maar meer de achtergronden. Het moet absoluut een feelgoodprogramma worden“, zegt Sybrand Niessen.

Sybrand en Martine besteden deze dinsdagmiddag veel aandacht aan Prinsjesdag. “Wij vragen ons af of de Koningin de troonrede eigenlijk nog wel moet voorlezen, ze heeft de tekst tenslotte zelf niet eens geschreven. Met dergelijke items hopen we interactie met de kijker te krijgen. Je moet als het ware het idee hebben dat je in de studio zit en deelneemt aan het gesprek. Tijd voor MAX moet heel dicht bij de mensen staan.” Te gast is onder meer Henkjan Smits.

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – Maandag was de rechtzaak tussen Emile Ratelband en Moon. Emile’s aanstaande ex eiste een torenhoge alimentatie en wilde niet dat Emile zijn dochter Royce nog zou zien. Moon eiste 10.000 euro alimentatie per maand en 795 euro onderhoudskosten voor Royce. Uiteindelijk lijken Emile en Moon in overleg tot een oplossing te komen. Eén van de afspraken is dat Ratelband geen uitspraken over de kwestie meer doet in de media. In RTL Boulevard laten Ratelband en zijn advocaat nog wel weten: “Mevrouw de rechter heeft het heel goed opgelost en het heel goed geregeld. We hebben onder begeleiding van de rechtbank afspraken gemaakt en die gelden voor een bepaalde duur en we hopen dat de rust daarmee is wedergekeerd.” De advocaat van Ratelband vertelt verder in RTL Boulevard: “We hebben bij een rechter gezeten die het initiatief nam om beide partijen toch weer eens met elkaar aan de praat te brengen, zowel over Royce als over de financiën. Dat heeft ertoe geleid dat we op de gang afspraken met elkaar hebben gemaakt.” RTL Boulevard trok maandag 733.000 kijkers (madl: 18.7%).

Six Feet Under (NPS, Ned3, 23:16) – Six Feet Under wordt soms wel omschreven als één van de beste series ooit. De NPS heeft dat niet begrepen en begon pas maandagavond weer met het nieuwe seizoen. Op het zeer late tijdstip van 23.15 uur scoorde Six Feet Under 61.000 kijkers (madl: 2.4%). Six Feet Under draait om begrafenisonderneming Fisher and Sons. De zaak komt in handen van broers Nate en David Fisher, nadat oprichter en vader om het leven komt bij een auto-ongeluk. Al in 2005 werd in Amerika de laatste, 63e aflevering uitgezonden. Bij de NPS in Nederland moest de kijker altijd tot middernacht wachten en werden vijf seizoenen over meer dan zeven jaar uitgesmeerd. Binnenkort wordt Six Feet Under vanaf aflevering één herhaald op de televisiezender Comedy Central.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen