1,4 miljoen kijkers voor Red Mijn Vakantie


De kijkcijfers van zondag 28 september 2008 (SKO)

Foto: Nick van OrmondtRed Mijn Vakantie (SBS6, 21:29) – Het nieuwe programma Red Mijn Vakantie is voorlopig de verrassing van het seizoen. De vakantieshow kreeg bij de start weinig aandacht, maar bleek torenhoge kijkcijfers te scoren. De vijfde uitzending van Red Mijn Vakantie werd zondag door 1.398.000 kijkers (madl: 20.4%) bekeken op SBS 6. “Ik werd deze zomer gevraagd of ik dit tv-programma wilde doen. Het leek mij wel een erg leuk pro- gramma. Wat het nu is, kan je natuurlijk niet voorspellen.

Alberto Stegeman helpt in Red Mijn Vakantie mensen die belazerd worden op hun buitenlandse vakantie. “Wij proberen heel erg die mensen écht een mooie vakantie te geven. De mensen weten het vaak niet meer. Ze hebben geklaagd bij de reisleidster, maar komen niet verder“, vertelt Stegeman. “Het is heel goed dat er programma’s zijn, zoals dit programma, om mensen te helpen.” Programmadirecteur Erland Galjaard van concurrent RTL 4: “Het is simpel, maar dit soort hulp-televisie is niet nieuw, maar het is wel erg goed dat er dingen ter plekke worden opgelost.”

Op Zoek Naar Joseph (AVRO, Ned1, 20:25) – De 26-jarige Remko Harms is één van de zangers die al uit Op Zoek Naar Joseph is gestuurd. Voor hem eindigde de strijd om de hoofdrol voor de musical Joseph and the Amazing Technicolor. Bij Remko kwam de klap hard aan. “Heel hard, ik had totaal niet verwacht dat ik naar huis zou worden gestuurd. Ik heb er nog steeds een knoop van in mijn maag. Ik denk dat ik op basis van mijn stem, ervaring en uitstraling de rol van Joseph aan had gekund. Ik had makkelijk nog een paar ronden verder kunnen komen“, zegt Remko in het AD. Het is niet het einde voor zijn carrière. “Nee, ik ga gewoon door met mijn leven en het theater. Op zoek naar Joseph was een leuk uitstapje. Voor mij was het een boost om weer verder te gaan met toneelspelen.” Op Zoek Naar Joseph werd zondag door 1.319.000 kijkers (madl: 18.4%) bekeken.

Postcode Loterij Wat Schat Je (RTL4, 21:36) – Waar Martijn Krabbé doordeweeks veel succes boekt met Uitstel van Executie, is zijn weekendshow Wat Schat Je een minder groot succes. Hoewel de spelshow profiteert van de uitstekende lead-in van Gooische Vrouwen (1,6 miljoen kijkers), zappen direct bij de start van Wat Schat Je ruim een miljoen kijkers weg. Er keken zondag uiteindelijk 600.000 kijkers (madl: 9.2%) naar Wat Schat Je. In de show bestookt Martijn Krabbé twee groepen van honderd mensen met diverse schattingsvragen. Hij doet dit aan de hand van uiteenlopende spellen, snelle vragen en opmerkelijke en humoristische candids en situaties. Deze tweehonderd deelnemers zijn afkomstig uit twee verschillende steden en gaan de strijd met elkaar aan om de te winnen geldprijs.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen