1,4 miljoen kijkers voor Red Mijn Vakantie

Geplaatst op ma 29 sep 2008 om 8:42


De kijkcijfers van zondag 28 september 2008 (SKO)

Foto: Nick van OrmondtRed Mijn Vakantie (SBS6, 21:29) – Het nieuwe programma Red Mijn Vakantie is voorlopig de verrassing van het seizoen. De vakantieshow kreeg bij de start weinig aandacht, maar bleek torenhoge kijkcijfers te scoren. De vijfde uitzending van Red Mijn Vakantie werd zondag door 1.398.000 kijkers (madl: 20.4%) bekeken op SBS 6. “Ik werd deze zomer gevraagd of ik dit tv-programma wilde doen. Het leek mij wel een erg leuk pro- gramma. Wat het nu is, kan je natuurlijk niet voorspellen.

Alberto Stegeman helpt in Red Mijn Vakantie mensen die belazerd worden op hun buitenlandse vakantie. “Wij proberen heel erg die mensen écht een mooie vakantie te geven. De mensen weten het vaak niet meer. Ze hebben geklaagd bij de reisleidster, maar komen niet verder“, vertelt Stegeman. “Het is heel goed dat er programma’s zijn, zoals dit programma, om mensen te helpen.” Programmadirecteur Erland Galjaard van concurrent RTL 4: “Het is simpel, maar dit soort hulp-televisie is niet nieuw, maar het is wel erg goed dat er dingen ter plekke worden opgelost.”

Op Zoek Naar Joseph (AVRO, Ned1, 20:25) – De 26-jarige Remko Harms is één van de zangers die al uit Op Zoek Naar Joseph is gestuurd. Voor hem eindigde de strijd om de hoofdrol voor de musical Joseph and the Amazing Technicolor. Bij Remko kwam de klap hard aan. “Heel hard, ik had totaal niet verwacht dat ik naar huis zou worden gestuurd. Ik heb er nog steeds een knoop van in mijn maag. Ik denk dat ik op basis van mijn stem, ervaring en uitstraling de rol van Joseph aan had gekund. Ik had makkelijk nog een paar ronden verder kunnen komen“, zegt Remko in het AD. Het is niet het einde voor zijn carrière. “Nee, ik ga gewoon door met mijn leven en het theater. Op zoek naar Joseph was een leuk uitstapje. Voor mij was het een boost om weer verder te gaan met toneelspelen.” Op Zoek Naar Joseph werd zondag door 1.319.000 kijkers (madl: 18.4%) bekeken.

Postcode Loterij Wat Schat Je (RTL4, 21:36) – Waar Martijn Krabbé doordeweeks veel succes boekt met Uitstel van Executie, is zijn weekendshow Wat Schat Je een minder groot succes. Hoewel de spelshow profiteert van de uitstekende lead-in van Gooische Vrouwen (1,6 miljoen kijkers), zappen direct bij de start van Wat Schat Je ruim een miljoen kijkers weg. Er keken zondag uiteindelijk 600.000 kijkers (madl: 9.2%) naar Wat Schat Je. In de show bestookt Martijn Krabbé twee groepen van honderd mensen met diverse schattingsvragen. Hij doet dit aan de hand van uiteenlopende spellen, snelle vragen en opmerkelijke en humoristische candids en situaties. Deze tweehonderd deelnemers zijn afkomstig uit twee verschillende steden en gaan de strijd met elkaar aan om de te winnen geldprijs.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
40 Reacties op “1,4 miljoen kijkers voor Red Mijn Vakantie”


 1. Drama Queen

  Toch knap van rtl en ned1 dat er een miljoen kijkers wegvluchten naar een andere zender

 2. L&C

  Goede score voor Life & Cooking! Vorig seizoen scoorde de 5de aflevering van het 8ste seizoen slechts 584.000 kijkers!, maar ook Gooische Vrouwen boven de 1,5 miljoen! Red mijn Vakantie blijft een succes!

 3. !#Michael#!

  1.589.000 kijkers voor Goosche Vrouwen, over verassingen gesproken, out of the bleu trekt deze serie zomaar ineens 300dzdn kijkers meer … Het is gewoon de serie van dit moment … Het 4e seizoen scoort ook zonder Willemijn geweldig!

  Verder doet de vooravond het ook goed, vanaf half zes 700dznd of meer kijkers … Life adn Cooking, het RTL Nieuws, en de Achmea KennisQuiz scoren gewoon goed … de zondag vooravond is best netjes zo, zonder de Eredivisie …

  Ned1 programma’s scoren als een Tiet, Joseph, de Reunie niets mis mee … Ook begrijp ik totaal niet dat zo’n lousy item in de 25 zoveel kijkers kan trekken, maar goed … gefeliciteerd SBS6 ;)

 4. bas

  De zondagavond van SBS6 = de Palm Plus-avond, met eerst Wegmisbruikers en daarna Red Mijn Vakantie! Top van deze producent!

 5. Frank | ONM Tha Bomb

  Zeker een mooie score voor Gooische Vrouwen. Het vierde seizoen moet het toch doen zonder lievelingspersonage Willemijn en ook Tipi Wan is nog weinig in beeld geweest. Alhoewel, daar kom volgende week vast verandering in.

  Ned. 1 en SBS doen het prime time ook zeer netjes, maar de score van Andere Tijden vind ik toch het meest bijzonder. Dat het programma (waar overigens niets mis mee is) tegenover Gooische Vrouwen (1,6 miljoen), Op Zoek Naar Joseph (1,3 miljoen) en Wegmisbruikers (1,2 miljoen) zelf ook bijna een miljoen kijkers aan zich weet te binden, netjes hoor!

 6. Piet

  Voetbal terug bij Studio Sport, krijg je een Sesamstraat-item voor je kiezen: groente zoals sla tand eruit en Inter Milan = Zlatan als favoriete speler. Wat een belediging voor de voetbalkijkers

 7. Dah

  Reactie op Piet: Dat sloeg inderdaad helemaal nergens op. Ik mis ook de analyses…

 8. !#Michael#!

  Reactie op Drama Queen:

  Is het ook niet knap dat er na half negen ook 1mln nieuwe kijkers inschakelen ;) ?!

 9. Anoniem

  Reactie op Piet: inderdaad, ik dacht meteen “gelukkig is het voetbal weer terug bij het journalistieke NOS” ahum…

 10. Anoniem

  Reactie op Frank | ONM Tha Bomb: Inderdaad heel sterk van Andere Tijden, en nu nog sterker; het was ook nog eens een herhaling. Het is ook een mooi alternatief voor het wat leeghoofderige Nederland 1

 11. Drama Queen

  @michael

  rekenen optellen en afstrekken kun je ook al niet
  het zijn er maar 800.000 en geen 1 mln

 12. Anoniem

  Ik vond het nieuws ook weer geweldig. Er was veel nieuws en het weer blonk ook weer uit door een geweldige presentatie van de presentatrice. Die leuk bloes die ze droeg was geweldig.

  Ben benieuwd naar de uitzendingen van vandaag, want ik ga er eens goed voor zitten.

 13. David

  GV is op Life and Cooking na het enige lichtpuntje in de weekendprogrammering van RTL4. De Achmea Kennisquiz J/M, Wat Schat Je?, Million Dollar Wedding, Het Moment van de Waarheid stuk voor stuk slecht uitgevoerde programma’s die (veel) te laag scoren. Kan niet wachten op de terugkeer van Miljoenenjacht en Ik Hou Van Holland en Ik Wed Dat ik het Kan. Succes verzekerd wordt denk ik ook maar een matig (scorend) programma. Ook iets té veel carlo voor een weekend.

 14. !#Michael#!

  Wat is de reden dat ‘Leef je leven’ (het belprogramma waar je over je problemen kan praten met proffesionals) is gecanceld voor ‘Are You Being Served’ en ‘Volgens Hem Volgens Haar’ … RTL4 heeft nu na astrotijd, de belspellen en dit programma geen interactieve televisie meer …

 15. !#Michael#!

  Reactie op David:

  Moment Van De Waarheid scoort wel goed in de doelgroep, en is stand alone met 800dznd kijkers toch een baken van hoop in een zwakke zaterdag …

  en waarom zou 800dznd voor HBIVN wel goed zijn, maar voor MVDW niet?! Die vlieger gaat voor mij niet op, ik denk dat MVDW zelfs goedkoper is dan HBIVN, wat nog dure liveshows enzo krijgt … En Robert ten Brink keert niet elke zaterdag die tienduizenden euro’s uit, en de ton is nog nooit gehaald …

  MVDW komt wel terug met een 2e seizoen :) … Dit voorjaar ofzo … na X-factor, lijkt me een leuke combi!

  Verder, de Achmea KennisQuiz begon dit seizoen met 500/600dznd kijkers, had een dipje van zelfs 350/400dznd, en is de afgelopen weken gegroeid naar bijna 800dznd kijkers, dat is helemaal niet slecht tegen over een NOS Journaal met 2.6mln kijkers (met dank aan de eredivisie, maar toch) … 800dznd kijkers is heel netjes, daarmee doet nicolette het beter dan het laatste seizoen van chazia :) … and what does RTL4 care, Achmea pakt de rekening op dus … het is gewoon een van de meest succesvolle sponsor tv van dit moment :lol:

 16. TVtijd. Tijd voor al het nieuws.

  Wat een geweldige score voor GV. Red mijn vakantie is ook een grote hit :)

 17. RTL GJ

  GV haalt volgens mij nu het hoogtepunt van dit seizoen(?) 1,6 miljoen kijkers! zeer knap! Leuk dat met Tippi Wan ook :D denk dat er nog vele seizoenen kunnen volgen!

  Komt VoetbalVrouwen weer terug? en wanneer? weet iemand dat?

 18. Jeff0

  Ik dacht eerst dat GV saai zou zijn zo zonder Willemijn, en dat je dat ook in de kijkcijfers terug zou zien, maar beide is minder waar!

 19. Chiel

  Reactie op !#Michael#!: Ik zag het ook bij fitness na GTST. :) Direct gestopt met lopen ;)

 20. TVtijd.

  Reactie op Jeff0: Ik mis Willemijn nog wel heel erg. Maar GV is nu superleuk..

 21. wat!!

  Wat opvalt is dat bij, red mijn vakantie , geen tour operators genoemd worden .
  Bij die ellende die getoond word zou ik graag weten wie deze reizen verkoopt en weigert er iets aan te doen.
  Helaas vind SBS dus de adverteerder belangrijker dan de kijker en zwijgt onopvallend wie de boosdoeners zijn.
  Reden om af te haken want aan alleen maar ellende zien en niet weten wie er achter steekt hebben we dus niets

 22. max

  Ik hoorde gisteren toch duidelijk verschillende touroperators genoemd worden, waaronder beachmasters bij dat branditem. Dus wat beter opletten lijkt me!

 23. Anoniem

  SBS die RTL eruit blaaaaaaaaaaaast.

 24. Craig

  RTL is anders de meerderheid van de week groter.

 25. Peter

  Er telkens namen genoemd van tour operators, dus wat!! moet gewoon iets beter opletten en geen onzin uitkramen.

  en Michael van post 15. Je moet het zo zien, RTL4 verliest kijkers en daarom is 800.000 kijkers voor zaterdagavond slecht. Vorig seizoen en vooral de seizoenen daarvoor wat dit standaard boven de 1 miljoen kijkers. SBS6 stijgt juist in vergelijking met de vorige seizoenen. Het is dus goed mogelijk dat voor de ene zender 800.000 heel goed is en voor de andere slecht.

 26. !#Michael#!

  Reactie op Peter:

  Ja de RTL4 zaterdag is wat minder, en de zondag was gedoemt te dalen nu de eredivisie weg is … maar zo heel slecht doen ze het ook weer niet … RTL4 Groeit in elk geval de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag …

  SBS6 was maar 4x de 4e zender van Nederland deze week en 3x de 2e …
  RTL4 wel 3x de 3e zender, en 4x de 2e … lijkt me duidelijk wie de winnaar was deze week …

  (6 plus cijfers)

 27. Joep

  Reactie op !#Michael#!:

  Ja maar RTL4 was nog niet zo lang geleden elke avond de nummer 1.
  Toen kwam Nederland 1 voorbij en nu komt SBS6 steeds dichterbij en haalt RTL4 soms al in.

  Je kunt dus niet zeggen dat het goed gaat met RTL4, als je ook het verleden mee telt.

 28. Erwin

  Mooie cijfers voor Gooische Vrouwen, een mooie opsteker voor alle makers. Het blijft een briljante, goed in elkaar zittende serie.
  CBML scoort weer ver, ver onder de maat en sleept ER mee. Maar goed, MDW blijft ook op de buis omdat Erland Galjaard ‘de kijker niet wil teleurstellen’. Nou dat kan dan ook wel gezegd worden over CBML en alle minder scorende programma’s….

 29. Just Me

  Wat zeikt iedereen over RTL? en met name RTL4?

  RTL(4) heeft tijdens het bestaan van de zender(s) heel veel succesvolle tv-programma’s op de buis gebracht. Sinds 1989 bestaat de zender al en SBS zend (pas) sinds 1995 uit… RTL heeft heel veel succes gehad en veel presentatie talent naar voren gebracht.

  Natuurlijk doet SBS het nu goed met de programma’s die ze momenteel uitzenden, maar vergeet niet dat RTL het ook nog steeds goed doet, ze bestaan nu al bijna 20 jaar en SBS bijna 14 jaar….

  Is het dan zo gek dat RTL niet altijd aan kop kan staan? en trouwens, zowel RTL als SBS doen het goed, en het moet niet zo zijn dat de een veel beter is dan de ander, dan krijg je net als Talpa/Tien, dan verdwijnt de zender en dan heb je geen keuze meer…..

  Voor ieder wat wils, maar je ziet dat Nederland momenteel wat ordinairdere en simpelere tv wil, daarmom scoort M$W bijvoorbeeld niet en IHVH, WBI etc, wel…

 30. Anoniem

  Reactie op Just Me:
  “het moet niet zo zijn dat de een veel beter is dan de ander, dan krijg je net als Talpa/Tien, dan verdwijnt de zender en dan heb je geen keuze meer….. ”

  Het lijkt mij juist een heel goed idee als er een paar zenders af gaan vallen. Je ziet nu duidelijk dat het beschikbare budget en de inkomsten te veel verspreid wordt over de zenders. Dit is niet bepaald goed voor de kwaliteit van de programma’s. Ik denk dat het de programma’s ten goede zou komen als RTL en SBS ieder 2 zenders zouden hebben.

  En dat er dan geen keuze meer is vind ik reuze meevallen. Het aantal uitgezonden slechte films of herhalingen zal namelijk ook afnemen.

 31. Peter

  Zo moeten in het tijdslot tussen 9 en 12 sochtends ook weer eens iets fatsoenlijks uitzenden… Mijn idee:

  09,00. Nieuws
  09,05 Gtst
  09,30 Days Of Our Lives
  10,30 As the World Turns
  11,30 Neighbours

  12,00 MiddagMagazine
  -14,00

  14,00 Jenny Jones
  15,00 Oprah

  16,00 Nieuws
  16,05 As the world turns
  17,00 Nieuws
  17,05 Linda het magazine!!!!!!!

  18,00

 32. Kijkcijferweekje

  Een hoop rumoer afgelopen week rond Million Dollar Wedding. En niet alle publiciteit is goede publiciteit blijkt maar weer. MDW bleef hangen rond de 500.000 kijkers en een marktaandeel onder de 10% op 20-49 jaar. Ook de vrijdagavond van RTL4 is niet in trek. Er waren weinig mensen geinteresseerd in de face lift van een Boxer in het programma Plastische Chirurgie voor Dieren. Niet iets wat je met een bakje pinda’s gaat zitten bekijken. Ook de film I Spy scoorde onder de maat. Op zondag maakt Martijn Krabbe de boel stuk. Hij houdt met Wat Schat Je maar 8% marktaandeel over van de 27% die Gooische Vrouwen daarvoor scoort. En zo maakt RTL in het weekend meer stuk dan ze lief is. De goede cijfers van maandag tot en met donderdag smelten hierdoor als sneeuw voor de zon. Het weekresultaat komt daardoor uit op 31% voor de vier zenders in totaal. Het zal erom spannen of ze hun gemiddelde van vorig jaar zullen halen. SBS koerst boven het septembergemiddelde van vorig jaar dat met drie zenders uitkomt op 29%. Met SBS6 als grote motor hierachter met een groot aantal stabiel scorende shows. Van Hart van Nederland tot Shownieuws tot Popstar tot Wie ben ik. Ook de publieken steunen op een groot aantal klassiekers van Radar tot Blik op de Weg tot de TV show tot Paul de Leeuw. Met als resultaat een aandeel van 27,4%.

 33. Chiel

  Reactie op Peter: Ja, een soap waar geen hond naar keek, 5 jaar oude afleveringen van jenny Jones… TOP!

 34. voetbal

  Komende donderdag worden de returns van Heerenveen en NEC door regionale zenders uitgezonden. Heerenveen via Omrop Fryslan en NEC door Omroep Gelderland. Beiden zijn digitaal te zien via UPC.

 35. Appie

  Een ander zijn ellende doet het altijd goed op tv, aardig programma….

 36. Herman Bleker

  Natuurlijk is Red mijn Vakantie niet een consumenten programma, maar een goed voorbeeld van sensatie journalistiek. Kijk vor meer info op het blog.

 37. Joop Kuiper

  Ik ga in oktober met vakantie naar Z.Afrika maar kan mijnscootmobiel niet verzekerd krijgenin Z Afrika en die heb ik hard nodig ,weet U daar iets op?
  Bij voorbaat dank

 38. Joop Kuiper

  Wil op vakantie met mijn scootmobiel naar z.Afrika maar krijg hem niet verzekerd in Z.Afrika, heeft U misschien een oplossing

 39. Doortje

  Reactie op Joop Kuiper: Een olifant hoef je niet te verzekeren en minder snel last van een lekker band.

 40. Anoniem

  Reactie op Herman Bleker:

  Dat mag de naam ‘ blog’ niet dragen…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.