1,4 miljoen kijkers voor Popstars

Geplaatst op za 27 sep 2008 om 10:31


De kijkcijfers van vrijdag 26 september 2008 (SKO)

Popstars (SBS6, 20:30) – Popstars was vrijdagavond op nieuw het best bekeken programma op het prime-time vlak. Er keken 1.428.000 kijkers (madl: 22.8%) naar een nieuwe auditieaflevering. Daarmee scoorde Popstars onder meer beter dan Paul de Leeuw, de koning van de zaterdagavond. Met zijn vrijdagshow trok Paul de Leeuw 1,2 miljoen mensen naar Nederland 3. RTL 4 blijft ver achter bij deze kijkcijfers. Het televisiestation bracht de film I Spy en scoorde daar 619.000 kijkers mee.

In de Popstars van vrijdag was onder meer Norman te zien. Hij won bijna het Duitse Popstars on stage, en doet nu een poging om een plekje bij de Nederlandse Popstars te veroveren. Norman zong een muzikale versie van Charly Lownoise & Mental Theo’s Rainbow High In The Sky. Na een paar regels vond hij het alweer goed, tot grote teleurstelling van de jury. “Hartstikke leuk! Goede styling ook“, zei Henkjan.

Goede Tijden Slechte Tijden (RTL4, 20:00) – Goede Tijden Slechte Tijden blijft vernieuwen. Er is nu een nieuwe slechterik te zien in de soapserie: Roscoe Leijen. Hij vertolkt modemagnaar René Meijer. “Ik had in het begin moeite om mee te komen, het is zo’n goed geoliede machine“, vertelt hij in Mikro Gids. “Als je een tijdje geen televisie hebt gedaan, word je snel scherp gehouden. Je moet op het juiste moment knallen. Bij theater is er morgen altijd weer een nieuwe kans. Bij Goede Tijden kan een scène er al op staan terwijl je er soms niet helemaal tevreden over bent.” Dat collega-acteurs soap als een minderwaardig genre zien, verwerpt Leijen. “Ik vind dat echt onzin. Ik denk dat het bij veel acteurs ook een soort – ik ga het toch zeggen – jaloezie is. Bij Goede Tijden mag je elke dag spelen en dat is fijn. Heel veel acteurs zijn seizoensgebonden, mogen drie maanden een voorstelling spelen en zitten dan heel lang thuis.” Goede Tijden Slechte Tijden trok 1.007.000 kijkers (madl: 18.0%)

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – De Gouden Kooi Brian heeft gereageerd op de aangifte van zijn ex-vriendin Amanda. “Ik weet helemaal niets van een aangifte. Wel kan ik zeggen dat ik het jammer vind dat Amanda haar dreigementen nu echt uit gaat voeren. Toen ik haar vertelde van het hernieuwde contact tussen mij en Tamara was me meteen duidelijk dat Amanda zich afgewezen voelde. Ze zei dat ze alles in het werk zou stellen om mij in een kwaad daglicht te zetten“, zegt Brian in De Telegraaf. “Of Tamara en ik samen een kindje verwachten? Nee! Ik begrijp dat het zuur voor Amanda is dat ik mijn leven heb opgepakt, maar het is beter zo. Toen we er vorige maand een punt achter zetten, hebben we samen een enorme huilbui gehad. Maar het werkt tussen ons gewoon niet.” RTL Boulevard scoorde 800.000 kijkers (madl: 20.7%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
44 Reacties op “1,4 miljoen kijkers voor Popstars”


 1. TVtijd Nog 8 Dagen : DRINGEND REDACTIELEDEN

  Wat een teleurstellende avond voor de RTL groep. SBS6 blijft mij weer verbazen met haar hoge cijfers voor popstars. Heel goed (y)

 2. Henk

  Gaat de laatste tijd steeds beter met SBS terwijl RTL steeds verder wegzakt,

 3. TVtijd: 8 Dagen -> Redactieleden laatste kans!

  Wat een teleurstellende score voor de hele RTL groep. SBS6 blijft mij keer op keer verbazen met haar hoge scores voor Popstars. Het is dan ook een erg leuk programma.

 4. Kevin

  Jongens lees de reacties van de afgelopen 4 dagen en bovengenoemde opmerkingen slaan echt nergens op.
  Ok, I spy op de vrijdag op RTL 4 is niet slim maar dat RTL steeds verder wegzakt is totaal overtrokken………………

 5. Bas

  Nederland 3 is bijna RTL4 voorbij…

 6. TVtijd: 8 Dagen ->NIEUW LOGO

  Hoezo trekt RTL weg? Ze hebben anders maandag, dinsdag, woensdag en donderdag keurige resultaten genoteerd. Alleen in het weekend presteren ze zwaar onder de maat. Ik weet zeker dat nieuwe afleveringen van Laat ze maar lachen zeker 1 miljoen kijkers zullen halen..

 7. Chiel

  Wegmisbruikers zondag 1,2 miljoen, dinsdag in de herhaling 65.000 en op Veronica nog eens 400.000 (!!!). Doen ze goed :)

 8. Niels

  nieuwe afleveringen van laat ze maar lachen? Das ook voor het eerst sinds 1985

 9. kraan

  PO met twee vingers in de neus weer de grootste. En TVtijd, die resultaten van RTL van de afgelopen week zijn alleen toe te schrijven aan het knvb-bekervoetbal.

 10. Anoniem

  Trouwshow Million Dollar Wedding is niet meer te redden. Dat stelt RTL’s programmabaas Erland Galjaard. Er was gehoopt op anderhalf miljoen kijkers maar de teller blijft ergens steken tussen 400 en 500.000 kijkers.

  “We gaan de anderhalf miljoen en zelfs het miljoen niet meer halen”, stelt Galjaard. “We hebben in het begin een aantal fouten gemaakt, zoals de audities. Het komt ook omdat het een papieren format was. Nog nooit eerder gemaakt en de promo die Reinout Oerlemans ons liet zien was gelikt en zag er goed uit.”

  Million Dollar Wedding, een mix van Rons Honeymoonquize, Surpriseshow en Loveletters, scoorde al laag toen Paul de Leeuw nog niet terugwas en scoort nog steeds laag. Volgens Galjaard is Mooi! Weer de Leeuw gebaseerd op Henny’s Surpriseshow en daarom al een bewezen succes. Verder is hij niet van plan Wendy van de zaterdag te halen. “De vorige keer (Singing Bee, Help, mijn man kan niet dansen) haalden we programma’s van de buis omdat ze 500.000 kijkers hadden en toen lieten we volgens de media kijkers in de kou staan en nou is het ook niet goed”, aldus Galjaard.

  Overigens liet de RTL-baas doorschemeren dat hij vond dat Reinout te weinig betrokken was bij de uitvoering van dit papierenformat. Verder stelt Galjaard dat ze behalve deze flop ook genoeg nieuwe successen hebben. Welke dat zijn vertelde hij niet.

 11. Chiel

  Reactie op Niels: Bij de Publieke omroep zeker :lol:

 12. Jeff0

  Reactie op Anoniem:
  bron dwdd neem ik aan?
  Matthijs zij: 1,5 miljoen, toen zei erland, nee dat is redelijk hoog, we hadden meer op een miljoen gehoopt

 13. michel

  @jeff0 Opletten he! Matthijs zei anderhalf miljoen en dat werd door Galjaard bevestigd! Hij had er op gehoopt maar tis niet gelukt en daarna werd er gezegt dat zn show minimaal boven het miljoen moet komen!

 14. october

  Elk format begint als papieren format. Het is het inzicht en de durf van een programmadirecteur om de kracht van een format te herkennen. MDW heeft in zijn opzet zoveel zwakke kanten dat dat al op papier zichtbaar moet zijn geweest.
  Alleen al het feit dat er een afvalrace met 8 koppels wordt gehouden, dat betekent voor de kijker 16 mensen voorgeschoteld krijgen waar je een band mee zou moeten krijgen. Onmogelijk. Verder zijn de spel-items te erg voor woorden.
  Dat alles was dus op voorhand te zien in de papieren opzet.

  Maar een bewezen succes kopen is wel erg makkelijk. Je moet respect hebben voor programmadirecteuren die de start van een papieren format mogelijk maken.
  Ik hoop dus dat deze miskleun niet leidt tot een strategie van alleen maar bewezen succes kopen. Dat zou dodelijk zijn voor de broodnodige vernieuwing.

 15. Niels

  SBS doet het gewoon erg slim met nieuwe programma’s.
  Nieuwe programma’s moeten vanaf day 1 staan en dat begrijpen ze daar, wat sbs doet is gigantisch veel promoten zodat er heel veel mensen kijken en over gepraat gaat worden. Als de programma’s dan niet heel erg tegenvallen blijven de kijkers wel hangen en komen er nieuwe bij door mond of mond reclme, vanaf dat moment voldoen kortere promo’s en kunnen ze zich richten op andere nieuwe programma’s.

  Ze richten zich de hele week met hun promo’s op 1 a 2 belangrijke programma’s. Kijk naar Wie Ben Ik, HGT en Popstars, Mijn Vakantie, alleen de laatste heeft een goede Lead in maar toch ontzettend veel kijkers. Ook de films worden altijd op een hele goede manier gepromoot, want zelfs oudere films scoren tegen het miljoen. De keuze qua films is ook erg goed gekozen en sluit aan bij de SBS doelgroep, RTL maakt er een potje van met steeds ander soort films voor andere doelgroepen, dan weer aktie, dan wer kinderfilm, dan weer romantiek…

 16. michel

  Vond overgens het idee van Paul de Leeuw veel leuker klinken. Gewoon geen audities en beginnen met 100 paren en gelijk spelletjes gaan doen. Bij elk spel valt er steeds een paar af.

 17. Anoniem

  En daar gaat RTL wat een K*t zender zeg, op vrijdag avond zo laag scoren….Wendy is dom, het programma is nog dommer en Galjaard is ene engerd. Weg met die troep! Worden we als kijken nog eens sereus genomen of hoe zit dat??? ik gok op 315.duizend kijkertjes

 18. RT

  De Lama’s was een van de beste afleveringen ooit. Kwam niet meer bij gisteren. Jammer dat dit stopt.

 19. Anoniem

  Waarom zijn er om 20:49 nog maar 900.000 kijkers voor het weer tijdens Popstars?

 20. Anoniem

  Reactie op RT: idd. dat zijn nou programma’s voor op de vrijdagavond. Hilarisch

 21. @post 19

  820.000 kijkers rond 20:49 om precies te zijn tijdens het weer van Piet Pualusma, hoe kan dit inderdaad waar zijn ?

 22. Johan

  dat Popstars is toch ook meuk, in een gymzaal met gammele decors staan ze interessant te doen.
  En met die Duitser blijkt het dus gewoon doorgestoken kaart te zijn, en die leipen NLers maar SMSen, die verdienen gewoon om keihard genaaidf te worden.

  Wat doet die HJ Smits eigenlijk met een zonnebril in die vette kuif van em?
  Hij zit toch binnen

 23. Anoniem

  Met al die concurrentie zapt iedereen even weg met de reclame’s naar NL 3 etc.
  Denk dat er na De Lama’s misschien wel 2 miljoen naar Popstars kijken.

 24. Craig

  SBS heeft alleen succes als ze weer eens met een kloon van een RTL programma komen.

 25. Maarten vh

  Wat scoort rtl slecht zeg! Er is geen doelgroep waar ze wel beter in scoren, terwijl de vrijdag en zaterdag de belnagrijkste dagen voor de commerciële zenders zijn, aangezien er dan meer mensen thuis zijn en tijd/zin hebben om tv te gaan kijken.

 26. Anoniem

  En vanavond uteraard Wie ben ik? weer 1,3 miljoen :D

  Beter als dat Laat Ze Maar Astmatich Lachen met Rond Brandstichter

 27. Anoniem

  Reactie op Craig: Wat een onzin, alsof Idols ook maar enigszins met RTL te maken heeft… als ik een pondje koffie koop in de winkel en die blijkt toevallig redelijk te smaken, heb ik die koffie dan zelf bedacht? Dacht het toch niet en als een ander dan ook koffie gaat kopen is dat dan omdat ik net effe eerder een pondje koffie ging halen?

  Als volgens jou SBS alleen succes heeft met een afgekeken programma hoe zit het dan met die talloze klonen op RTL. In haar hele bestaan heeft RTL nog niet 1 programma uitgezonden wat daarvoor niet al bestond.

  ALLE Nederlandse comedies op RTL: Vertalingen
  GTST: afgeleid van een Aussie soap
  Wie Ben Ik: Babbelonie
  Voetbalvrouwen, Gooische Vrouwen etc etc allemaal afgekeken van buitenlandse series als Footballers Wives en Desperate Housewives
  Swingpaleis: Het Gevoel Van…
  De Vara had veel succes met cabaret en dus kwam RTL ineens met Cabaret op 5
  Dit Was Het Nieuws werd 1 seizoen nagemaakt met Marc Klein Essink
  Baantjer, hoe origineel ook, is qua formule 100% de Nederlandse versie van Detective Frost….

  Wat niet scoort zoals momenteel Wendy van Dijk blijven ze koppig uitzenden en wat wel scoort (zoals vorig jaar Aspe) wordt halverwege vanwege het voetbal van het scherm gehaald en sindsdien niet meer uitgezonden, de logica van RTL…

  Hoe dan ook, RTL kopieert er ook lustig op los en dat doet trouwens elke omroep…. ga maar na, als talentenjachten een succes zijn zie je ze ineens overal, als realitysoaps rond een verlopen BN’er aanslaan komt ineens iedereen ermee…

  Het klinkt zo zuur als SBS eens een kijkcijfer scoort dat ruim 2x zo hoog scoort als RTL op dat tijdstip dat SBS dan ineens een KLOON van een RTL programma uit zou zenden terwijl RTL exact hetzelfde zou doen en zelfs regelmatig doet zoals hun kloon destijds van Hart van Nederland… heb je toen net zo gereageerd?

 28. Anoniem

  vergeet ik nog de 5 uur show wat is afgekeken van Avro’s Service salon en het middagprogramma van Tineke… nee inderdaad, heel origineel dat RTL

 29. elg

  wel frapant dat Erland in DWDD zat en in Mooi weer de leeuw Wendy samen met Xander….

  en vond dat Wendy het cool deed bij Paul

 30. Chiel

  Reactie op Anoniem: Zal je reacie even opslaan voor als iemand weer begint dat SBS alles naaapt en RTL niet.

 31. Bart V.

  En waarom zet RTL 4 op vrijdagavond om half 9 niet een (ouwe) afl. van Baantje, om half 10 gevolgd door Ik hou van holland, ipv films die het zelfde jeugdige publiek trekken als die Popstars. Die Spy film past beter op RTL 5 of RTL 7, als SBS een Peter R. de Vries of Red mijn vakantie uitzendt. Veel te veel hetzelfde aanbod voor dezelfde doelgroep. Dom.

 32. Tosti

  Er is al een gedeelde uit de aflevering van Wie Ben Ik van vanavond op internet te bekijken!
  http://newsweb.wordpress.com/2008/09/27/vanavond-in-wie-ben-ik-2/

 33. Tim20

  Goede reactie post 27! Je hebt HELEMAAL gelijk.

 34. Johan

  Wie Ben Ik is een kloon van Wer Bin Ich, uit de jaren 70 op de ZDF

 35. Anoniem

  Reactie op Johan:
  RTL is met Wie ben ik gekomen naar aanleiding van het success van het Belgische programma Wie ben ik op VTM (met Goedele Liekens en Urbanus).

 36. Kees

  Wie ben Ik in de nieuwe opzet is zeker leuk en dom van RTL om dit format zo weg te laten kapen door SBS. Popstars, ach is wel leuk maar zal het zeker niet opnemen of er voor thuis blijven.

 37. jan

  voor de duidelijkheid. goed werk van popstars…maar, over de gehele week doet RTL het toch echt beter. vond paul de leeuw bijzonder leuk!

 38. Craig

  Reactie op Anoniem:

  Idols is gemaakt door Freemantle en dat is een bedrijf van RTL dus check je info voordat je onzin komt roepen.

 39. Chiel

  Bij Wie ben ik zit Marianne Weber, de 1e 30 seconden is het inige wat ze te weten komt dat ze een man is. Dan krijgt ze nog eens 90 seconden, waarvan ze 30 seconden gebruikt om er achter te komen of het een man of een vrouw is… :?

 40. M2M

  Reactie op Craig:

  dat heet tegenwoordig toch blue circle?

 41. Anoniem

  Reactie op Craig: Hoezo onzin? RTL baas Galjaard zegt zelf (in het interview over MDW): “Het is niet een bestaand format wat je uit het buitenland aankoopt, zoals Idols of X Factor”, dus wie zit hier nu onzin te vertellen??? Idols is bedacht door de Engelsman Simon Fuller (manager van de Spice Girls, Annie Lennox en ontdekker van Paul Hardcastle) en afgeleid van het Engelse Pop Idol, daar heeft RTL Nederland 0% mee te maken gehad…. Sterker nog, hij heeft zelfs destijds Fremantle aangeklaagd omdat hun X-Factor wel erg op zijn Idols leek…

 42. !#Michael#!

  Reactie op Anoniem:

  Aspe scoorde wel :lol: Aspe deed het met cijfers ala MDW whaha :lol: … 600dznd max … en dat was een zomer vullertje … je weet wel wat je aanhaalt of niet :?

 43. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!: Ookal zou het 600.000 zijn wat dan nog? RTL claimt zeer tevreden te zijn met 600.000 voor de vrijdagavond films (je weet wel, de avond waar ze eerst 2 miljoen kijkers hadden) of zijn dat ook slechts zomervullertjes?

 44. Anoniem

  Reactie op RT:

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.