Erland Galjaard: ‘Million Dollar Wedding niet te redden’

Geplaatst op za 27 sep 2008 om 12:02

Erland Galjaard, de programmadirecteur van RTL 4 denkt dat de tv-show Million Dollar Wedding van zijn presentatrice Wendy van Dijk niet meer te redden is. “Het is in zoverre niet meer te redden dat het niet nog een miljoen of anderhalf miljoen kijkers gaat scoren. Dat geloof ik niet“, vertelde hij in De Wereld Draait Door. De komst van Reinout Oerlemans heeft weinig met de kijkcijfers gedaan. “Nee, ik denk eerlijk gezegd dat hij beter – en dat is geen kritiek – aan de voorkant had kunnen meedoen.” 

Volgens Erland Galjaard was met Million Dollar Wedding niets zeker. “Dit is een papieren format. Het is niet een bestaand format wat je uit het buitenland aankoopt, zoals Idols of X Factor. Paul de Leeuw is ook geen aangekocht format, maar vind ik lijken op de Surprise Show van vroeger. Dit is een nieuw format van de grond af aan opgebouwd. We hebben dat gekocht, toen ik dat gepresenteerd kreeg via een prachtig gemaakte promo. Het zag er fantastisch uit.”

Million Dollar Wedding had volgens Erland ruim een miljoen kijkers moeten scoren. Over de presentatrice en naar verluidt zijn geliefde Wendy van Dijk is hij wel enthousiast. “Het programma wordt nog steeds geweldig gepresenteerd. Als je ziet hoe professioneel Wendy dit nog op pikt op alle moment dat je alle kritiek krijgt. Dan is het lastig om professioneel en met plezier ergens nog in een liveshow te gaan staan. Dat tekent het professionalisme. Ook voor de ploeg.”

Over de inhoud is hij minder enthousiast. “Ik vind dat het niet goed is uitgevoerd. Met name de eerste drie auditieshows hebben we ons in vergist. Auditeren doen ze al bij Idols en X Factor. Juist in de promo was dat zo fantastisch gedaan in Engeland. Het is misschien onsympathiek om mensen op hun liefde te beoordelen.

Stoppen met Million Dollar Wedding is geen optie, zegt Erland. “Als je ermee stopt dan stond het ook op de voorpagina van De Telegraaf in april, van: ‘500.000 kijkers in de steek gelaten door RTL’. Nu is 500.000 kijkers weinig. Dat is ook logisch, want op zaterdagavond moet je veel meer scoren.
61 Reacties op “Erland Galjaard: ‘Million Dollar Wedding niet te redden’”


 1. Mark

  Eindelijk eens iets zinnigs uit de mond van Galjaard. Alleen, dat ze het door laten gaan begrijp ik niet, althans het argument dat ervoor aangedragen wordt. Dat is quatsj…

 2. Anoniem

  Nou ja zeg, en dekt ei dat mens weer. Weg met dat walgelijke infantiele pulpprogramma. Weg met Wendy

 3. Anoniem

  Kan dat gekke, domme, lelijke mokkel nou een keer met de kop uit de TV? wie geeft in godsnaam toestemming om zoeits op tv te latem zien? Opzouten, ga en krantenwijk lopen ofzo. Iets waarbij je je mond niet open hoeft te doen!

 4. Anoniem

  Niet echt een sterk optreden van Galjaard. Hoezo geen publiek figuur? Als je het met een ster doet wordt je dat vanzelf, zeker als je een omroepbaas bent. En erg zwak om te beweren dat wat voor jouw geldt niet voor Georgina of de ex van Rob de Nijs geldt. Alsof zij er wel voor gekozen hebben om zo door Boulevard uitgemolken te worden. Maar blijkbaar meet Erland met 2 maten. Jammer dat hij dat niet aan de kijker kan uitleggen….

 5. Anoniem

  Heeft RTL geen pr-mensen in dienst die deze man en zijn geliefde tegen zichzelf in bescherming kunnen nemen?

 6. Anoniem

  Oh ja, Wat mij nog het meest verbaasde was dat er met geen woord werd gesproken over de reden van alle aandacht voor Galjaard. Zeker een contractje vooraf laten tekenen…

 7. Anoniem

  Stoppen met het programma is geen optie…. Nee want dan is zijn liefje zonder werk, ordinaire Wendy nou weet heel Nederland wie jij bent het is gedaan met je!

 8. Anoniem

  Wat een onzin van die Galjaard…. het is geen Idols zegt ie, man dat programma is voor 99% volledig gebaseerd op Idols en beslist geen NIEUW papieren format, wat een volslagen onzin van iemand die beweerd verstand te hebben van TV maken… Auditierondes, 3 koppige jury, je kunstje doen op de stip, hopen dat je door mag naar de volgende ronde, buiten worden opgewacht om te horen of je door bent of niet, live shows…. er wordt tegenwoordig niet 1 nieuw programma gemaakt zonder die formule, we zouden eens origineeld durven zijn zeg…

  Nieuw en enkel op papier was dit programma niet en hij bevestigt het zelf immers want in Engeland bestond het al en hij heeft daar een promo van gezien, zag er immers gelikt uit zegt ie en tja beste meneer Galjaard, dan bestaat de formule niet alleen op papier en gezien de formule, tja in hoeverre heeft dit niets met Idols te maken? Je krijgt alleen geen platencontract op het eind maar een bruiloft, dat is het enige verschil…

  De show van Paul de Leeuw heeft ook bar weinig met de Surpriseshow te maken, het LIJKT er niet eens op, er worden geen families uit het buitenland herenigd enzo… omdat het om wensen gaat? Tja… dan lijkt het ook Geef Nooit Nooit Op, De Steen en Been Show, Denk aan Henk etc etc onzin om het programma van Paul te vergelijken met de Surpriseshow, Gaaljaard geeft weer eens duidelijk aan waarom het niet goed gaat met RTL, die man heeft er duidelijk geen kaas van gegeten…. en Paul de Leeuw, die durft het zelfs aan om in zijn programma uitgebreid reclame te maken voor MDW (zie gisteravond)

 9. TVtijd: 8 Dagen: kopfoto=af!

  Wat een reacties tegen Wendy zeg :| Ik krijg echt medelijden dat ze zoveel kots over haar heen krijgt.

 10. sven

  allemaal anonieme reacties.. hmmzzz toevallig !! Maar goed, vond Galjaard eerlijk en open bij DWDD.

  Stoppen met de show slaat nergens op, studios zijn gehuurd voor bepaalde perioden, dat geld ben je toch al kwijt en zo zijn er meer kosten. Het is duurder om het nu weg te stoppen denk ik.

  En ik ben volgens mij de enige die gelooft in dit format, alleen met een andere host.

  Vond joost zwagerman wel erg negatief naar RTL toe, soms om hele vage redenen

 11. Anonymous

  @ TVtijd: 8 Dagen: kopfoto=af! ik ben wel met jou eens..vind het ook sneu voor Wendy dat er zoveel lelijke dingen over haar wordt gezegt.. Maar ze was gisteren bij Paul de Leeuw hij vangt haar goed op.

  Oké, MDW..heb ik vorige week voor het eerst een klein stukje gezien..Nee mijn programma is het niet en Erland is niks aan..

 12. Anonymous

  Waar is mijn post gebleven die ik hier geschreven had :|

 13. Nog een keer

  Waarom pleuren jullie mijn berichten eraf!

 14. Anoniem

  Reactie op Anonymous:
  Kwestie van goed kijken?

 15. M@rk-Bred@.

  Er zullen nog wel veel meer flops volgen met types als Froukje de Both, Renate Verbaan, Nicolette van Dam en Nikki Plessen…wat hebben ze toch een “talent” bij RTL…allemaal dom en blond en laat dat nu erg goed bij het RTL-niveau passen…
  Wendy had gewoon lekker bij SBS-6 moeten blijven!

 16. TVtijd: bekijk de promo NU!

  Ik vind Nikki, Nicolette en Froukje het anders zeer goed doen hoor bij RTL.

 17. TVtijd: 8 Dagen: BEKIJK DE PROMO NU!

  Ik vind Nikki, Nicolette en Froukje het anders zeer goed doen hoor bij RTL

 18. karel

  Geef mij maar RTL4 op zaterdag- en zondagavond!!! Gezellige klasse televisie ipv dat platte gedoe bij SBS!!!

 19. Brandon

  Ik vond de audities nou niet echt bijzonder leuk; ik kreeg er eerder plaatsvervangende schaamte van; een ‘ludieke auditie’ mondde meestal uit in tenenkrommend slecht geslijm en dan die jury die er bij zit die ook nog eens doodleuk vertelt; ‘ik zie hier niet het droompaar’, zoiets kun je in principe niet zeggen. En met de emancipatie is het al helemaal niet goed gesteld, want waarom zijn het allemaal blanke mensen bijvoorbeeld? Of man-vrouw combinaties? Bij deze mensen voelde je bij de audities eigenlijk al aan dat ze naar de finale zouden gaan. Show zelf is erg traag van opzet en ik was dan ook blij dat ik sommige stukken gewoon door kon spoelen. Ik had meer verwacht van de liveshows; meer spelelementen. Wendy probeert er nog het beste van te maken en het ligt zeker niet aan haar. Al met al blijven de liveshows nog wel aardig om naar te kijken. Wel achteraf, want traagheid heerst bij MDW.

 20. !#Michael#!

  Ik heb nog steeds geen bevestiging van uit Erland of Wendy gehoord mbt hun relatie … er is nog altijd een kans dat er niets speelt tussen die twee, dus dan is erland zeker geen publiekelijk figuur uit keuzen, maar maakt de roddelpers door hun hebzucht naar roddels een slachtoffer hier …

 21. TVtijd

  Wat een agressie hierboven -__-

  Maar ik denk inderdaad dat MDW geen 1 miljoen kijkers meer gaat trekken. Heer waarschijnlijk met de finale. Ik denk zelfs dat het vanavond nog meer zal gaan zakken…

 22. M2M

  MDW is misschien mislukt maar zondag tot en met donderdagavond is RTL4 erg plezierig om naar te kijken.

 23. nofuz

  te bizar voor woorden dat er net wordt gedaan alsof rtl4 niet goedgaat. ze staan ver voor op alle andere zenders en hebben een of twee programma’s die niet werken. so what ? het gaat om het geheel en ze vernieuwen tenminste. ik vond galjaard dapper en erg overtuigend bij dwdd. staat voor zijn zender en voor de mensen die er werken, dat straalt er vanaf. ga zo door en je laat iedereen je hielen zien, allemaal jaloers

 24. errol

  sterk optreden galjaard, sterke zender rtl4. trek je niks aan van al dat gegil om niks

 25. john

  al dat persoonlijke gehak, die nare teksten, bah. erland deed het prima, uitstekend zelfs, geen speld tussen te krijgen. zo doe je dat !

 26. Chiel

  Als het nu een leuk programma was geweest, maar die spellen… KOM OP! Afwassen… Wie bedenkt dat?! Als het nu een leuk programma was geweest en er kijken niet veel mensen, dat vind IK erger. Zoals bij Het blok, Peking Express, Het beste idee van Nederland (de 3 jaar bij Veronica) en Til Dead (comedy RTL8). Héle goede programma’s maar toch zo weinig kijkers…. Dit is gewoon terecht, al denken mensen die niet zo met tv bezig zijn dat het echt hééél slecht is terwijl er genoeg programma’s zijn die momenteel ook helemaal niet zo goed scoren..

 27. johan

  Reactie op nofuz:
  nofuz, wel de feiten kennen, dan plaats je tenminste geen onzin meer. even de afgelopen week ter verduidelijking:
  De publieken zijn de grote winnaar in de kassadoelgroep 20-49 jaar van afgelopen week met een aandeel van 29,7%. Nederland 1 knalde er weer lekker in met een hele serie programma’s. De bord-op-schoot Studio Sport groeide ook door naar 2,5 miljoen kijkers. En dan moeten de gure herfstavonden nog beginnen. Gekke Henkie Kesler horen we dus voorlopig niet meer. SBS blies haar deuntje mee met Popstars, Wie Ben ik en Red mijn Vakantie. Het leverde een aandeel van 28,4% op. De klappen vallen bij RTL dat met 28,9% onder de maat presteerde. Oorzaak: drank? Of gewoon een regiegebrek en een prime time misser?

 28. Dymphy

  Ik heb niets tegen Wendy, maar zo’n show zou door Rolf Wouters gepresenteerd moeten worden, van Superball. Dan had het misschien ook weinig kijkers maar dat had ik het wel Top gevonden. Die Mary Borsato is toch eigenlijk bizar cult hoe ze daar zit! Dat het uberhaupt op twee benen rondloopt.

 29. TVtijd Nog 1 uur

  Sjee dat verschil tussen RTL en SBS is echt nihil in 20.49.
  Er moet snel wat veranderen

  TVtijd opent om 20.30

 30. Anoniem

  Reactie op johan:
  “De bord-op-schoot Studio Sport groeide ook door naar 2,5 miljoen kijkers. En dan moeten de gure herfstavonden nog beginnen.”

  Inderdaad is het handig om de feiten te kennen. Ik durf te wedden dat Studio Sport morgen minder dan 2,5 miljoen kijkers zal trekken. Je vergeet namelijk (of bent niet op de hoogte) dat afgelopen zondag Feyenoord – Ajax was. En dan kijken er altijd meer mensen. Dat was RTL en Talpa ook het geval.

  En het gaat nogal ver om negatief te doen over 28,9% en positief over 28,4% en 29,7% marktaandeel. De verschillen zijn minimaal en 28,9% is niet lager dan 28,4%.

 31. Chiel

  Reactie op Dymphy: Superball was inderdaad leuk, als ze meer verschillende spellen hadden gehad dan was het nóg leuker…

 32. :)

  ‘Mary’s Momentje’ in Million Dollar Wedding is zo tenenkrommend dat het gewoon leuk om te zien is hahaha!

 33. Alex

  Reactie op Anoniem: Gisteren heeft RTL vrolijk een bekerdoelpunt van Feyenoord gemist. Dus ook het beker- en het interlandvoetbal mag naar een competentere uitzender (lees: Studio Sport).

 34. TVtijd is OPEN

  Reactie op :): Haha ik vind Mary best wel grappig

 35. Chiel

  Reactie op TVtijd is OPEN: Is je site nu genoeg gepromoot? My god! Gewoon je naam/sitenaam is voldoende hoor.

 36. Bob Utrecht

  Wat mij opvalt is dat hier over (dat overigens zeer matige) programma geklets blijft worden, terwijl de einddiscussie veel interessanter was.

  Wat vonden jullie van Galjaard ie vindt dat de tongzoen van georgina wel in zijn programma mag, maar de (vermeende?) flirt tussen hem en Wendy niet in de roddelrubrieken hoort? Ik vond het in ieder geval pracht-tv. En Galjaard een hypocriet.

 37. TVtijd is OPEN

  Nee hè. MDW loopt weer uit, en moet ik weer op het MMVDW wachten… Zo wordt dat programma meegenomen in de negatieve kijkcijferspiraal

 38. !#Michael#!

  Trouwens als hij gehandeld heeft op basis van de promo die gehanteerd werd in de najaarspresentatie en dekandidaten oproep, dan vind ik het niet raar dat hij dit format graag wilde hebben, die promo was adembenemend goed!

 39. Anoniem

  Reactie op Alex:
  Dan heb ik blijkbaar iets nieuws voor jou. Dat is bij de NOS ook al eens gebeurd met CL voetbal. Het is erg slecht maar geen alleenrecht voor RTL.

 40. Anoniem

  Reactie op Alex:
  Overigens heeft de NOS toen zij alle voetbalrechten in handen had de bekerwedstrijden (m.u.v. de finale) nooit live uitgezonden. Het is juist dankzij de commerciele omroepen dat die wedstrijden tegenwoordig ook live worden uitgezonden.

 41. Anoniem

  Reactie op Chiel:
  Nou Chiel jij deed het zelfde al jaren terug, met de site die jij hebt.

 42. Cees

  Laatste reactie was van mij.

 43. Chiel

  Reactie op Anoniem: Nooit tientallen keren per dag met de naam mensen naar m’n site getrokken. Inderdaad wel eens een bericht, maar dat is ook op 1 hand te tellen…

 44. johan

  Reactie op Anoniem:

  we hebben het wel over 4 zenders versus 3

 45. yossarian

  @Chiel: Ha!Ha!, dat heb ik ook wel eens geprobeerd (& probeer ik nog steeds), maar inderdaad. Het helpt niet of nauwelijks. Het is inderdaad & vooral helaas niet zo dat hier postings plaatsen resulteert in meer lezers van mijn weblog.. ;-)

 46. Chiel

  Reactie op yossarian: Nee, inderdaad :) Zelfs wel eens in Veronica Magazine gestaan en 1 week later weer hetzelfde aantal bezoekers :) 90 procent van de bezoekers komt ook op m’n site omdat ‘ie in Favorieten staat.

  Maar m’n punt: Zo’n lange spam naam is nogal irritant. Zeker als je tientallen berichten plaatst. En zeker als je af gaat tellen, dus nóg 9 dagen… Maar doe er vooral niks mee, wou het gewoon even kwijt.

 47. TVTijd Kijkcijfer

  Maar het helpt wel hoor, gisteren veel bezoekers gehad die doorlinken via MC

 48. Sacha

  Sneu dat een zenderdirecteur die nieuwe programma’s probeert zo wordt af gefikt. kijk naar de nieuwe programma’s en het aantal flops, dan blijkt EG een prima score te hebben gehaald. SBS scoort goed, maar alleen maar met het uitmelken van RTL / PO successen. Popstars (Idols), Wie ben ik , Wegmisbruikers. , etc. ,etc. RTL 4 wordt nu op 1 (1,5) mislukt programma afgerekend…

 49. Anoniem

  1 mislukt programma? Al die andere mislukte programma’s en kijkcijfertegenvallers van de afgelopen 2 jaar alweer vergeten?
  Kijk naar gisteravond MDW 537.000 kijkers, Moment van de Waarheid 822.000, de herhaling van Laat ze Maar Lachen (als we het dan toch over uitmelken hebben) 527.000, en dat is dan de RTL zaterdagavond die in zijn geheel ver onder de maat scoort

 50. Arno

  Het komt ook omdat het programma op zaterdagavond is mislukt. Dat is juist de tv avond dat iedereen de nummer 1 wil zijn en de belangrijkste tv avond van de week.

 51. Anoniem

  En trouwens, die 1,3 miljoen kijkers voor Patty Brard gisteravond kan nooit te maken hebben met de kwaliteit van dat programma want dat heeft het niet, dat zijn puur kijkers die wegvluchten van RTL4

 52. Niels

  als de nieuwe programma’s slechter zijn dan de oude programma’s (wat bij RTL bijna altijd zo is) is het zinloos om met wat nieuws te komen. SBS is tenminste wat selectief met nieuwe programma’s flopt er ook niet zoveel en krijg je geen imago van een flopzender. Ik bedoel bloemenstal, wat schat je, ik wed dat ik het kan, MDW, moment van de waarheid (nl versie erg slecht uitgevoerd) singing bee, Heel Holland Helpt, mijn man kan niet dansen, nieuwe all you need formule……en dat is slechts een greep uit alle tegenvallende nieuwe programma’s van afgelopen jaar.

 53. Anonymous

  Anoniem (Reageer)

  zaterdag 27 september 2008 om 14:43
  Reactie op Anonymous:
  Kwestie van goed kijken?

  Waar bemoei jij mee!

 54. anoniem

  wat heeft t privéleven van Wendy nou in godsnaam te maken met haar kwaliteiten op tv? dat staat er toch los van? Ik begrijp wel dat zij en Erland daar over zwijgen, simpelweg omdat t gevoelig ligt bij zijn vrouw en kinderen, die constant maar geconfronteerd worden met al die bagger. Erland schaamt zich daarvoor en zal nooit helemaal vol overgave in deze nieuwe relatie kunnen stappen. maar dat ze verliefd zijn of elkaar leuk vinden, dat mag toch? daar hoeft toch niet meteen een huwelijk of relatie uit voort te komen? laat die mensen toch. wat is Nederland toch een dom volk, alleen maar een waardeoordeel vellen over een ander, zodat men eigen beperkingen kan maskeren. Echt diep triest, maar het ergste en messt weerzinwekkend zijn die domme verslaggevers van roddelbladen. dat zijn journalisten? laat me niet lachen. uitgerangeerde sukkels zijn het. Vooral die Guido den aantrekker, de sufferd. Hulde aan Daphne Deckers die hem ooit te grazen nam!

 55. Chiel

  Reactie op TVTijd Kijkcijfer: Dat zeg ik.

 56. Sonja

  Ik heb het hier al eerder ergens geschreven maar ik heb met verbazing zitten kijken naar DWDD waarin Erland er wel heel makkelijk vanaf kwam. Dat Matthijs de naam Wendy van Dijk niet in zijn mond durfde te nemen toen het ging over of hij nou wel of geen publiek persoon was snap ik wel, hij wil bij RTL ooit nog zijn late-show gaan doen dus die moet vriendjes blijven, maar ook Marc Marie en Joost hielden gewoon hun mond. Die man roept doodleuk: “ik ben geen publiek persoon, ik ben alleen directeur van een tv-zender” en niemand die roept “Bent u vergeten naast wie u wakker wordt meneer Galjaard? Is het u ooit opgevallen dat dat Wendy van Dijk is, zo ongeveer de meest bekende vrouw van Nederland”. Dat maakt hem wel degelijk een publiek persoon, anders moet je niet kiezen voor een relatie met een bekende vrouw. Als meneer Galjaard gewoon bij zijn vrouw en kinderen was blijven wonen en zijn huwelijk had proberen te redden was hij nooit een publiek persoon geworden, maarja meneer moest zo nodig dus dit zijn de consequenties.

 57. Anoniem

  NEDERLAND IS WENDY MOE….. HOU OP OVER DAT MENSJE MAN EN DIE ENG GALJAARD VIESPEUK DAT JIJ BENT

 58. Jan

  Reactie op Anoniem:
  verwijderen deze domme opmerking aub..

 59. Rene

  Snap niet dat ze SBS niet aanpakken. Ze jatten werkelijk alles. Maken het een stukje platter en doen alsof ze het zelf hebben verzonden. Ordinaire club die niet heeft te betekenen voor de ontwikkeling in televisieland. Aanpakken die handel!

 60. Anoniem

  over jatten gesproken sbs heeft steren dansen op het ijs en rtl gaat het na doen. mdw is ook rons honymoon cwis.tja en wie ben ik wilde rtl niet en singing bee is ook een soort kroeg iedee en scoorde alleen oudjaars avond goed omdat mensen loten hadden.tja en als je nu nog gaat zeggen dat de goed scorende programa,s die sbs heeft puur heeft te maken dat de kijkers voo rtl vlucht.dan zeg je het ijgenlijk zelf al rtl heeft geen goeie programa,s anders blijft de kijker wel.opvalend is dat mensn roepen ja WENDY wendy heeft pech met haar programa. heel hol helpt scoorde ook niet.en dat gezeik van ik wil wel wil niet in het niews dat word ook vervelend.

 61. M2M

  Reactie op Anoniem:

  Dancing on ice was toch de officiële zuster van Dancing with the stars? Volgens mij heeft SBS de kopie er van gemaakt.. Of Eyeworks dan..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.