Erland Galjaard: ‘Million Dollar Wedding niet te redden’

Erland Galjaard, de programmadirecteur van RTL 4 denkt dat de tv-show Million Dollar Wedding van zijn presentatrice Wendy van Dijk niet meer te redden is. “Het is in zoverre niet meer te redden dat het niet nog een miljoen of anderhalf miljoen kijkers gaat scoren. Dat geloof ik niet“, vertelde hij in De Wereld Draait Door. De komst van Reinout Oerlemans heeft weinig met de kijkcijfers gedaan. “Nee, ik denk eerlijk gezegd dat hij beter – en dat is geen kritiek – aan de voorkant had kunnen meedoen.” 

Volgens Erland Galjaard was met Million Dollar Wedding niets zeker. “Dit is een papieren format. Het is niet een bestaand format wat je uit het buitenland aankoopt, zoals Idols of X Factor. Paul de Leeuw is ook geen aangekocht format, maar vind ik lijken op de Surprise Show van vroeger. Dit is een nieuw format van de grond af aan opgebouwd. We hebben dat gekocht, toen ik dat gepresenteerd kreeg via een prachtig gemaakte promo. Het zag er fantastisch uit.”

Million Dollar Wedding had volgens Erland ruim een miljoen kijkers moeten scoren. Over de presentatrice en naar verluidt zijn geliefde Wendy van Dijk is hij wel enthousiast. “Het programma wordt nog steeds geweldig gepresenteerd. Als je ziet hoe professioneel Wendy dit nog op pikt op alle moment dat je alle kritiek krijgt. Dan is het lastig om professioneel en met plezier ergens nog in een liveshow te gaan staan. Dat tekent het professionalisme. Ook voor de ploeg.”

Over de inhoud is hij minder enthousiast. “Ik vind dat het niet goed is uitgevoerd. Met name de eerste drie auditieshows hebben we ons in vergist. Auditeren doen ze al bij Idols en X Factor. Juist in de promo was dat zo fantastisch gedaan in Engeland. Het is misschien onsympathiek om mensen op hun liefde te beoordelen.

Stoppen met Million Dollar Wedding is geen optie, zegt Erland. “Als je ermee stopt dan stond het ook op de voorpagina van De Telegraaf in april, van: ‘500.000 kijkers in de steek gelaten door RTL’. Nu is 500.000 kijkers weinig. Dat is ook logisch, want op zaterdagavond moet je veel meer scoren.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen