601.000 kijkers voor Million Dollar Wedding


De kijkcijfers van zaterdag 30 augustus 2008 (SKO)

Million Dollar Wedding (RTL4, 19:57) – Het nieuwe programma Million Dollar Wedding met presentatrice Wendy van Dijk beleefde zaterdagavond een matige premìere op RTL 4. Er keken 601.000 kijkers (madl: 14.7%) naar de start van de huwelijksshow. Daarmee scoorde het minder kijkers dan concurrenten ‘Op Zoek Naar Joseph’ (661.000 kijkers) en ‘Het Beste Idee van Nederland’ (613.000 kijkers). Vanwege het mooie weer scoorden slechts twee titels meer dan één miljoen kijkers.

Wendy van Dijk is blij met Million Dollar Wedding. Al eerder gaf ze aan geen idee te hebben hoeveel kijkers het zou scoren. Waar ze zelf in ieder graag naar kijkt, zijn Gerard Joling en Gordon. “Dat zijn twee heerlijke viswijven. Ik moet bekennen dat ik ze mis, samen op de buis“, vertelt Wendy aan Veronica. Naar andere programma’s kijkt ze minder graag. “Ik heb een bloedhekel aan al die rare programma’s waarin mensen kreupel een ziekenhuis binnen worden gereden en een camera registreert hoe erg ze er aan toe zijn. Dan denk ik: in wat voor tijdperk leven we?

Op Zoek Naar Joseph (AVRO, Ned1, 20:29) – Op Zoek Naar Evita was vorig jaar een groot succes op Nederland 1. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de kijkcijfertopper nu opgevolgd wordt door de nieuwe tv-serie ‘Op Zoek Naar Joseph’. De start werd zaterdag door 661.000 kijkers (madl: 15.5%) gevolgd. Directeur Erwin van Lambaart van Joop van den Ende Producties heeft het voor het zeggen in de jury van Op Zoek Naar Joseph. “Paul kan heel lelijke dingen zeggen, maar hij is altijd heel erg oprecht en zichzelf”, vertelt Erwin. “Hij vond het doodeng. We hebben zelfs een keer de opnamen moeten stilleggen.” Dat het succesvolle programma Op Zoek naar Evita een vervolg heeft gekregen, was voor Van Lambaart nog niet zo vanzelfsprekend. “Ik moest er wel even over nadenken toen de Avro mij belde“, zei Van Lambaart. “Ik vind wel dat het een uitzondering moet blijven om een hoofdrolspeler via een tv-programma te selecteren.” Dat er ditmaal niet gaat om een vrouwelijke hoofdrolspeler maar om een man is voor de theaterproducent de reden geweest om door te gaan.

Het Beste Idee van Nederland (SBS6, 19:57) – Henkjan Smits staat zowel op vrijdag als zaterdag op het programma bij SBS 6. Waar hij op vrijdag succesvol is als jurylid in Popstars, presenteert hij op zaterdag de uitvindingsshow Het Beste Idee van Nederland. Popstars is ongeveer twee keer succesvol als de uitvindersshow. Dat had Henkjan nooit verwacht. “Die aanhoudende populariteit van talentenjachten verbaast me. Ik had nooit verwacht dat het format – met een strenge jury – zo lang houdbaar zou zijn. Ik dacht idioten die grappig doen of non-talenten die niet doorhebben dat ze zo ondermaats zijn, komen op een gegeven moment niet meer. Dus wel. En ik word er alleen maar vervelender tegen, want ik ben helemaal klaar met die talentlozen. Meest irritant zijn mensen die nog steeds denken dat we kandidaten beschadigen, deelnemers die we affikken tot hun schoenveters en die daarna de bink op kantoor zijn. Alleen vanwege die vijftien seconden op de buis.” Het Beste Idee van Nederland trok zaterdag 613.000 kijkers (madl: 14.9%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen