601.000 kijkers voor Million Dollar Wedding

Geplaatst op zo 31 aug 2008 om 10:28


De kijkcijfers van zaterdag 30 augustus 2008 (SKO)

Million Dollar Wedding (RTL4, 19:57) – Het nieuwe programma Million Dollar Wedding met presentatrice Wendy van Dijk beleefde zaterdagavond een matige premìere op RTL 4. Er keken 601.000 kijkers (madl: 14.7%) naar de start van de huwelijksshow. Daarmee scoorde het minder kijkers dan concurrenten ‘Op Zoek Naar Joseph’ (661.000 kijkers) en ‘Het Beste Idee van Nederland’ (613.000 kijkers). Vanwege het mooie weer scoorden slechts twee titels meer dan één miljoen kijkers.

Wendy van Dijk is blij met Million Dollar Wedding. Al eerder gaf ze aan geen idee te hebben hoeveel kijkers het zou scoren. Waar ze zelf in ieder graag naar kijkt, zijn Gerard Joling en Gordon. “Dat zijn twee heerlijke viswijven. Ik moet bekennen dat ik ze mis, samen op de buis“, vertelt Wendy aan Veronica. Naar andere programma’s kijkt ze minder graag. “Ik heb een bloedhekel aan al die rare programma’s waarin mensen kreupel een ziekenhuis binnen worden gereden en een camera registreert hoe erg ze er aan toe zijn. Dan denk ik: in wat voor tijdperk leven we?

Op Zoek Naar Joseph (AVRO, Ned1, 20:29) – Op Zoek Naar Evita was vorig jaar een groot succes op Nederland 1. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de kijkcijfertopper nu opgevolgd wordt door de nieuwe tv-serie ‘Op Zoek Naar Joseph’. De start werd zaterdag door 661.000 kijkers (madl: 15.5%) gevolgd. Directeur Erwin van Lambaart van Joop van den Ende Producties heeft het voor het zeggen in de jury van Op Zoek Naar Joseph. “Paul kan heel lelijke dingen zeggen, maar hij is altijd heel erg oprecht en zichzelf”, vertelt Erwin. “Hij vond het doodeng. We hebben zelfs een keer de opnamen moeten stilleggen.” Dat het succesvolle programma Op Zoek naar Evita een vervolg heeft gekregen, was voor Van Lambaart nog niet zo vanzelfsprekend. “Ik moest er wel even over nadenken toen de Avro mij belde“, zei Van Lambaart. “Ik vind wel dat het een uitzondering moet blijven om een hoofdrolspeler via een tv-programma te selecteren.” Dat er ditmaal niet gaat om een vrouwelijke hoofdrolspeler maar om een man is voor de theaterproducent de reden geweest om door te gaan.

Het Beste Idee van Nederland (SBS6, 19:57) – Henkjan Smits staat zowel op vrijdag als zaterdag op het programma bij SBS 6. Waar hij op vrijdag succesvol is als jurylid in Popstars, presenteert hij op zaterdag de uitvindingsshow Het Beste Idee van Nederland. Popstars is ongeveer twee keer succesvol als de uitvindersshow. Dat had Henkjan nooit verwacht. “Die aanhoudende populariteit van talentenjachten verbaast me. Ik had nooit verwacht dat het format – met een strenge jury – zo lang houdbaar zou zijn. Ik dacht idioten die grappig doen of non-talenten die niet doorhebben dat ze zo ondermaats zijn, komen op een gegeven moment niet meer. Dus wel. En ik word er alleen maar vervelender tegen, want ik ben helemaal klaar met die talentlozen. Meest irritant zijn mensen die nog steeds denken dat we kandidaten beschadigen, deelnemers die we affikken tot hun schoenveters en die daarna de bink op kantoor zijn. Alleen vanwege die vijftien seconden op de buis.” Het Beste Idee van Nederland trok zaterdag 613.000 kijkers (madl: 14.9%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
93 Reacties op “601.000 kijkers voor Million Dollar Wedding”


 1. Rick Bosveld

  niemand heeft nu ze zin alledrie hebben ze slecht gescoord!!

 2. c hansen

  Wat een hoop ophef van te voren voor zo’n slecht programma.
  Haal maar gelijk van de buis

 3. Dahhh

  Volgende week is pas de echte strijd… dan zit iedereen weer voor de buis! Nu hebben ze alle 3 verloren, beroerde cijfers.

 4. .rtl

  Slechte cijfers voor alle programma’s. Tja, het was nog heerlijk weer gisteravond.

 5. Flippo

  Hier klopt toch niets van???

  ‘Henkjan Smits staat zowel op zaterdag als zondag op het programma van SBS 6. Waar hij op zaterdag succesvol is als jurylid in Popstars, presenteert hij op zondag de uitvindingsshow Het Beste Idee van Nederland.’

 6. Anoniem

  Reactie op .rtl: … niet, MDW was gewoon een … programma. Snel van de buis halen die onzin!

 7. SBS doet het weer!

  One Million Dollar Weding is geen top programma maar het had beter kunnen scoren en ik ben bang dat het alleen maar erger wordt en trouwens wie produceert dit programma? zuur voor Wendy van dijk

 8. SBS doet het weer!

  Hoera mijn favouriet zender SBS doet het fantastich ik ben hele blij mee verdiend tweede plaats

 9. Nick Klunder

  RTL 4 gaat het niet lukken dit seizoen. 4e marktaandeel met zo een dure show.. kan nooit goed zijn. ben benieuwd of de zenderleiding in gaat grijpen. door middel van verwijderin van het programma. ??

 10. Anoniem

  Reactie op SBS doet het weer!:

  Eyeworks… dus nu niet klagen, die maken ook alle troep bij jouw geliefde SBS

 11. Anoniem

  Million Dollar Wedding was een fikse tegenvaller. Niet het mooie programma dat ik had verwacht. Was eerder een grote freakshow. Verwacht volgende week lage cijfers, en terecht!

 12. ronaldo

  @Dahhhhhh

  Volgende week zaterdag NEDERLANDS ELFTAL VOETBALT op SBS 6.

 13. Anoniem

  Ja mee eens OMDW moet van de buis zo slecht maar zo slecht had ik niet verwacht en de nep Wendy vreselijk, en boulevard scoorde NIET eens 600 duizend kijkertjes vrijdag, RTL tijd om zorgen te maken en dat komt helemaal met d ekomst van John de mol de man brengt ongeluk met zich mee

 14. Anoniem

  Nieuw programmaidee, De grote flopshow.

  Heel RTL kan komen opdraven. Het grote succes bij RTL moet komen van Amerikaanse series. Alleen redden ze het voor geen meter!

 15. Anoniem

  Zo slecht voor zo’n gehyped programma. De Million Dollar Wedding is een flop. Volgende week voetbal en die week daarna begint Paul de Leeuw weer. Dat zal er nog verder in hakken.

 16. !#Michael#!

  Reactie op Anoniem:

  Wat ben je voor’n koe? Wat heeft John de Mol in gods naam te maken met programma’s als RTL Boulevard, Million Dollar Wedding en andere shows? Niets!

  Verder moet je kijken naar marktaandeel, RTL Boulevard had afgelopen vrijdag gewoon een krappe 20% madl … de zomer heeft nog wat na weeën, dat zag je vanavond ook! Mooi weer overal slechte cijfers … zelfs Joseph op Ned1 scoorde belabbert en had de beste lead in …

 17. !#Michael#!

  Million Dollar Wedding had gewoon een krappe 15% madl en was het 8ste programma van de avond … hoezo een flop?! Kijk de komende weken gewoon ff aan!

 18. Anoniem

  Kan iemand me nou eens eindelijk uitleggen waarom MDW zo slecht is? Want een kleine uitleg zou best leuk zijn, misschien komt er dan eindelijk een serieuze(!) discussie op MC. Dat lijkt me een stuk beter ipv al die onzin reacties zoals ”MDW is een flop!”, ”Jippie SBS6 staat weer boven RTL4!” of ”RTL gaat ten onder”.

 19. Anoniem

  volgens mij heeft het voetbal op zaterdag nu al meer kijkers als bij tien/talpa en rtl4

 20. .rtl

  Reactie op Anoniem:
  SBS wel zeker :lol: . Die hebben bijna iedere werkdag alleen maar buitenlandse programma’s :lol: .

 21. Anoniem

  18,2% marktaandeel in 20-49 jaar voor Million Dollar Wedding en 18,6 in Bds 20-49. Dat is 25% meer dan het prime time gemiddelde van RTL4 dit jaar. In 20-34 jaar een marktaandeel van 22% en daarmee verslaat Million Dollar Wedding alle andere zenders in Nederland.

 22. Anoniem

  Grappig dat iedereen nou zegt dat Million Dollar Wedding een flop is, en dat Op zoek naar Joseph -dat wordt uitgezonden op de zender waar standaard 1 miljoen mensen naar kijken- geen flop wordt genoemd. En oh ja, dan is het Beste idee van nederland nu ook een flop, want dat programma had ook ”maar” 600.000 kijkers. Wacht eerst maar af tot volgende week (of over 2 weken, wanneer MWDL ook begint).

 23. !#Michael#!

  De SBS’rs kunnen het niet handelen dat RTL4 maandag, dinsdag en donderdag de meerdere was van SBS6 … de woensdag van RTL4 word nog helemaal vernieuwd, en de vrijdag avond films moeten de grotere titels nog tonen!

  Verder, zijn zowel MDW als Joseph slachtoffer van het mooie weer! En HBIVN is de verliezer vanavond van een krappe 3% madl … dus als we zo gaan kijken, kakt dat ook flink in!

 24. Katja

  Reactie op !#Michael#!: Je aanhankelijk van RTL is hoe stompzinnig ook af en toe wel ontroerend. MDW is een programma waar RTL vol op had ingezet. Gezien de kosten en de moeite die RTL zich getroost heeft is een achtste plek echt een flop te noemen. De verwachting dat de kijkcijfers danwel het programma zelf beter zal worden is naief. Dit programma dient – (ook in het belang van RTL Nederland) – zo snel mogelijk van de buis te worden gehaald.

 25. Tim20

  Alles was laag gisteren. Maar RTL zat nog wel te roepen dat ze dachten dat het wel 1.5 mln zou trekken. dat is dan wel weer grappig om te horen :lol:
  Ik vond het zelf ook geen geweldig programma. Ik heb 30min gekeken (moest daarna weg) maar wat ik ervan gezien heb.. valt tegen. Ik vind het decor lelijk, en de jury vind ik al helemaal verschrikkelijk. Wat is die Borsato eng zeg! :O laten we voor RTL hopen dat de liveshows beter scoren. wanneer beginnen die eigenlijk?

  Het gaat dus weer net zoals voorheen, door de week scoort RTL4 beter dan SBS6, en vrijdag-zaterdag-zondag gaat SBS6 beter scoren. Ohja, de maandag is vaak ook nog voor SBS6.. vrij gelijk verdeeld dus..

  Volgende week kijk het Nederlands Elftal, en als dat weer zo speelt zoals ze altijd doen (erg matig dus) zap ik naar Paul de Leeuw.. die week daarop kijk ik zeker Wie ben Ik.. heb ik hoge verwachtingen van!

  Ben zeer benieuwd wat voor cijfers het nieuwe Red mijn Vakantie gaat brengen..
  Ik denk zelf:
  Wegmisbruikers: 895.000
  Red mijn vakantie: 750.000

  Volgende week (met minder mooi weer dus) :
  Wegmisbruikers: 1.150.000
  Red mijn vakantie: 850.000 – 900.000

 26. Anoniem

  Reactie op Anoniem: Dat is de sport hier. RTl rukkertjes en SBS’ers klimmen over elkaar over hoe geweldig hun zendertje wel niet is.

 27. Anoniem

  Reactie op Katja:

  Dus dan moeten SBS en de NPO Het beste idee van NL en op zoek naar Joseph ook maar van de buis halen? Want daar hebben zij ook erg op ingezet.

  Heb nog nooit zo’n onzinberedenering gehoord! Het was 25 graden gister! ELK programma scoorde ontzettend slecht. Wacht eerst maar een aantal weken af hoe het programma zich ontwikkelt qua kijkcijfers.

 28. Anoniem

  Beau, linda en martijn zijn de sterren van rtl. wendy, carlo en Gordon niet scoren allemaal geen miljoenenpubliek.

 29. AL

  Ik vond MDW een uitermate treurig programma. Een freakshow in de trant van de eerste afleveringen van Idols/X-Factor (deze eerste aflevering althans); aapjes kijken ter vermaak. Gelardeerd met wat zielige verhalen om er ook nog wat tranen bij te trekken (wat in het geval van Mary Borsato dus goed lukte). Bah.

 30. !#Michael#!

  Reactie op Tim20:

  Excuse me?! de zaterdag is bijna het hele vorige seizoen in handen van RTL4 geweest! De vrijdag van SBS wisselde, de filsm behaalde RTL4 vooral in december-januari-februari meer dan eens marktleiderschap …

  De maandag was afgelopen seizoen al 9 van de 10x voor RTL4 … en met de scherpgeprofileerde (alleen nieuwe eps) crime night van RTL4 krijgt SBS6 hem nu nooit meer …

  Verder weet ik bijna zeker dat RTL4 komende vrijdag marktleider gaat worden! The Davinci Code gaat zeker over de 1.5mln … en FlopStars gaat geheid onder de 1mln als de concurentie een waardig alternatief bied!

 31. !#Michael#!

  Reactie op !#Michael#!:

  en de zondag zou ik niet zo zeker van zijn, ze hebben een gouden troef in handen! Dat zijn Linda en haar Gooische Vrouwen :D

 32. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!: handelen? Wat is dat nou weer voor Nederlands? Ga alsjeblieft eerst eens een cursus Nederlands doen voordat je weer een bericht plaatst. Zo kunnen we je natuurlijk niet serieus nemen.

 33. Anoniem

  Million Dollar Wedding scoort in de doelgroep 13 jaar en ouder hoger dan Beste Idee, die het dus van de kinderen 6 – 12 jaar moeten hebben… En op 13 bijna net zo hoog als Nederland 1 (Joseph).

 34. !#Michael#!

  Reactie op Anoniem:

  Handelen is een engels woord dat tegen woordig gewoon gebruikt word in de Nederlandse taal … zeur niet zo!

 35. ano

  Ik dacht dat MDW een leuk spelprogramma was!!! Is het weer zo’n verkapte talentenjacht met sms-gedoe er rond omheen. Dit wil ik dus niet meer zien (geld ook voor Idols, Popstars, Dancing en Skating on Ice en heel de andere bende). Ik wil weer eens gewoon een avondje gezellig amusement zoals dat vroeger werd gemaakt. Dit zuigt zwaar!

 36. Mart

  601.000 is wel er laag het beste idee van nl scoort ongeveer 200.000 kijkers minder dus dat zou betekenen dat zelfs met slecht weer er geen miljoen inzit. Had er ook veel van verwacht maar 1 vind Weny geen goede presentatrice 2. Ben de audities zat. Ga weer kijken als de liveshows beginnen met leuke spellen, is vanaf 20 september toch?

 37. !#Michael#!

  Reactie op ano:

  Dat is tijdelijk … zo selecteren ze de koppels … in de liveshows moeten de stellen de harten van de nederlanders door middel van opdrachten veroveren :)

 38. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!: Lieve jongen. Zo’n domme opmerking. Doe dat nou niet…

 39. Tim20

  Reactie op !#Michael#!: lees dan is beter! Ik citeer: “Het gaat dus weer net zoals voorheen”
  Daar bedoel ik mee: Het gaat weer net zoals voor de zomer! Dus ik heb het niet over het afgelopen seizoen!!
  En jij schat alles voor RTL4 volgens mij veel te hoog in! The Davinci Code gaat écht niet over het anderhalf miljoen! Daar zit je er toch behoorlijk naast. Ik denk dat ze net over het miljoen komen! En Popstars blijft wel boven het miljoen. Gisteren was het mooi weer (Dat excuus gebruiken de meeste ook voor de flop cijfers van het veel gehypde Million Dollar Wedding)
  Dus.. we wachten het af..
  Ik weet wel dat jij je eigen niveau aardig omlaag haalt hiero.. ik dacht altijd dta je best wel neutraal was (dus geen SBS-fan, of geen RTL-fan, zoals de meeste hier zijn -_-) maar jij bent dus blijkbaar net zo triest als de meeste hier: een fan van een tv-station.. RTL……..

 40. !#Michael#!

  Reactie op Tim20:

  Pardon? Ik gun SBS het beste ja … zeker … maar jij verdraait de feiten ook kei en kei hard! Ik reflecteer alleen door te zeggen wat afgelopen seizoen de situatie was … Als jij de laatste weken voor de zomer als graatmeter wilt hanteren? Dat kan … ik kijk liever naar het hele seizoen …

  We zijn net een week bezig … veel moet nog starten … in December praten we weer! En dan kunnen we echt zien wie de grote winnaar van Najaar 2008 is … Ned1, SBS6, RTL4 of toch underdough RTL5?! (winnaar in verhouding dan he … wie wint er marktaandeel, wie verliest er … marktleiderschap is eerder een titel dan dat het je een winnaar maakt ;) )

 41. Just Me

  Ze hebben alle drie goed gescoord… het heerlijke weer heeft ze wel kijkers afgenomen, volgende week zullen ze stijgen wel grappig dat het netjes verdeeld is… voor ieder wat wils :D vond OZNJ niet zo leuk…. had leuker verwacht… Beste Idee kijk ik niet vind ik dom troosteloos programma… en MDW vond ik op zich wel leuk, Mary Borsato vind ik geweldig! echt leuk mens! en sommige koppels vond ik ook al wel leuk en andere totaal niet… denk dat ik dat volgende week maar helemaal kijk….

 42. ikkuh

  AstroTV is in eens gratis!? nu op NET5

 43. Mart

  Vanavond echt een topavond.
  17.30 Nieuw seizoen life & cooking
  19.00 Eredivisievoetbal
  20.20 Op zoek naar Joseph
  21.30 Musical sing a long
  22.40 studio voetbal

  Jammer dat rtl5 ook topprogramma’s heeft neergezet op de zondagavond.
  Kijk expeditierobinson wel in de HH en cant buy me love rechttegenover het eredivisievoetbal? Kijk dat ook wel in de late HH die pas om 00.00 begint

 44. SBS'je

  Reactie op Tim20: The Davinci Code gaat echt wel over de 1,5 miljoen, kijk naar the day after tomorrow, mr. & mrs, Smith, King Kong… allemaal goede (bekende) films die scoren.

  Popstars scoort nu goed vanwege de audities zal ook wel zakken naar 950,000 denk ik….

  “Gisteren was het mooi weer (Dat excuus gebruiken de meeste ook voor de flop cijfers van het veel gehypde Million Dollar Wedding)” dat slaat nergens op… het is overduidelijk dat de kijkcijfers slechter zijn dan met minder mooi weer….
  Gisteren keken er 3.652.000 mensen tv… eergisteren waren dat er nog 4.416.000 mensen toch 800.000 kijkers minder… en dagen ervoor zaten ze nog meer tegen of zelfs over de 5 miljoen… dus dat wat jij zegt klopt zeker niet…
  De vraag is of die kijkers die niet keken nu naar Ned1, RTL4, of SBS6 gaan kijken….

 45. Mart

  Reactie op ikkuh: inderdaad,slim van ze want voor de privelijn moet wel betaald worden.Dus wil iemand meer weten wordt hij/zij alsnog met kosten belast. En dat voor die oplichterij. Tot zover Edward

 46. Flakin

  Sjeetje wat een rare avond was het gisteren! Maar vandaag ga ik weer lekker eens weer Expeditie Robinson kijken! (geen CBML, omdat ik niet echt van zo’n programma’s houd)

 47. Tim20

  Reactie op Mart: Inderdaad, slim van Net5. Nu ook een 0800 nummer, en geen 0909 nummer meer! :P
  Misschien toch bang voor de uitzending van Tros Radar?
  staat nu ook onder in beeld: WIJ KUNNEN NIET GARANDEREN DAT JE METEEN IN CONTACT KOMT MET DE PRESENTATRICE.. ofzoiets ! :P

 48. mart

  hij blijft ook lekker algemeen, zit altijd wel iets bij wat op je slaat.

 49. Ricko

  Michael, we weten onderhand allemaal dat je op RTL geilt.
  We weten nu ook dat je enorm teleurgesteld bent in de scores van gisteren.
  Je begint maar weer eens over het marktaandeel (doe je wel vaker als iets slecht scoort).

  Wel toevallig dat als de show 2 miljoen zou hebben gehaald je eerder over die 2 miljoen zou praten.
  Dus accepteer gewoon dat RTL niet goed gescoord heeft, en kom niet met die belachelijke woorden aanzetten dat de SBS-mensen juist teleurgesteld moeten zijn omdat RTL al 4 avonden heeft gewonnen.

  HET GAAT TOCH OM DE SHOWS EN PROGRAMMA’S EN NIET OM DE ZENDERS.

  Als Million Dollar Wedding op SBS was geweest had je er vast niet op gegeild en het er de hele tijd over gehad.

  Nog ff een vraagje, heb je toevallig ook allemaal RTL posters op je kamer hangen en heb je ook een RTL agenda??

 50. !#Michael#!

  Reactie op Ricko:

  Als SBS6 een goede show heeft hoor je mij daar ook over! Ik vond Sterren Dansen Op Het IJs namenlijk echt leuk, en de betere tov DOI … Daarna heeft SBS6 weinig shows gehad die me konden boeien … mischien dat ik Wie Ben Ik? nog op internet ga volgen … ik verkies Het Moment Van De Waarheid op dat slot …

  Met alle respect, SBS6 is gewoon geen RTL4 en dat zal het ook nooit worden … Ik heb SBS6 nooit echt wat gevonden, zolang als ik me kan herinneren … en toen Goudkust eindigde werd SBS6 nog minder voor me … Darts en films heb ik er jaren gevolgt … maar nu de zender het Darts ontgroeid is en ze de sport die hun groot gemaakt heeft zo onteren is dat wederom een domper voor mij, bij SBS6 …

  Ik ben wel groot fan van Net5, dat vind ik een erg leuke zender met leuke series … dat heb ik ook nooit ontkent! Dat ik helemaal pro RTL ben is niet zo … ik vind de shows en series van de RTL zenders nou eenmaal vaker leuker dan de SBS6 shows … Voo Idols ga ik klaar zitten en plan me schema daar omheen, voor Popstars doe ik dat niet! Is dat nu een schande?! En het HBIVN en DNUG hebben mij nou eenmaal nooit kunnen boeien …

  RTL vind ik persoonlijk leuker, en ja die voork

 51. !#Michael#!

  RTL vind ik persoonlijk leuker, en ja die voorkeur proef je ook in mijn commentaar, sorry daar voor! Als bedrijf gun ik SBS het beste ;)

 52. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!: k verkies Het Moment Van De Waarheid op dat slot …

  Lijkt me een erg kil programma, kies voor de gezelligheid en ga wie ben ik kijken, zeker de eerste aflevering met Ron en Andre. Volgende week nog geen wie ben ik dus zal wel ff het moment van de waarheid kijken om te zien of gevoel hierbij werkelijk zo is.

 53. Tina

  ik zeg het nog 1 keer het MARKTAANDEEL is belangrijk…..

 54. Anoniem

  Reactie op Tina:

  dus niet goed gemaakte, met liefde gemaakte tv programma?

 55. Fred

  Wat een verschrikkelijk oubollig rukprogramma is dat “Op Zoek naar Joseph”
  zeg. Onmiddelijk van de buis afhalen zeg ik. :(

 56. Anoniem

  Ik denk dat Het beste idee hier de grootste loser is, ze hebben namelijk VEEL kijkers verloren, Million dollar Wedding trekt wel aan aangezien )volgende week als t slecht weer is’ er een herhaling is van alf. 1

 57. Mark

  Reactie op Fred:

  Volgende week al de eerste liveshow dus dan zal het iets leuker worden..

 58. Anoniem

  Voor gezellige familieprogramma’s zapt men niet meer naar RTL4. Eens verbruid, altijd verbruid.

 59. Kees

  Het imago van RTL4 heeft de afgelopen jaren een fikse deuk opgelopen. Het kost jaren, maar dan ook jaren om dat te herstellen. Veel mensen keken automatisch naar RTL4, nu is dat Nederland 1. En terecht, helaas. RTL4 is koud, kil geworden. Warme, wat oudere persoonlijkheden worden aan de kant gezet. Gezelligheidsprogramma’s zijn er niet meer, noch overdag noch op prime-time noch op de late avond. RTL4 richt zich op 20-49, dat mag, maar noem je dan geen familiezender.Mijn broertje van 15 en vader van 53 en oma van 78 vallen buiten de boot, dus hoezo familie?

 60. Anoniem

  wat een gezeik hier van amateurs die het echt niet snappen. Het gaat bij commerciele tv (en dat is de nederlandse publieke omroep ook) niet om miljoenen maar om marktaandelen in de diverse doelgroepen. Zowel joseph, beste idee en mdw hebben het daar prima gedaan.

 61. Anoniem

  RTL4 is uit haar aard geen familiezender meer. Dat vloeit inderdaad voort uit dat 20-49 denken. Een familiezender die zich richt op 20-49, dat is een contradictie.

 62. Anoniem

  Jullie willen altijd goed praten over de programmas van RTL, terwijl SBS ontzettend goed scoort, losers slecht verl;iezers RTL had veel meer kijkers verwacht en dit programma zal NOOIT miljoen kijkers trekker het is niet WAARD… Mensen willen op zaterdag avond leuk TV niet zo een saai, mager Wendy met ene stelletje losers de zo nodig op tv moeten trouwen, vanaf volgend week wordt de zaterdag het van WIE BEN IK en Mooi Weer De Leeuw… Weg met Million Dollar Weding oproten weg van de buis

 63. ©hiel

  Gisteren veel leuke programma’s op tv zeg! Vooravond RTL5 (Paris Hilton en E’s 101), leuke films (RTL8 en 4) het programma Oplichters ontmaskerd (erg goed programma van de BBC, nog nooit iemand over gehoord!) en natuurlijk Het Beste idee…

  Vanavond eindelijk weer life and cooking, ook leuk voor Carlo en Irene zitten ze voor nog geen 300.000 mensen tv te maken… En nog 20 minuten korter ook! :(

 64. Million Dollar Wedding: De doelgroepcijfers!!!

  20-49:

  18.2%

  20-34:

  22%

  De doelgroep heeft de show gevonden, daar gaat het in 1e instantie om bij RTL4. Ze hanteren de commerciele doelgroep om in de zwarte cijfers te blijven. Ze pretenderen een zender voor het hele gezin te zijn! (iedere kijker is welkom, zolang de commerciele doelgroepen ook maar massaal inschakelen)

 65. Anoniem

  van de buis halen lees ik hier steeds haha. als het een keer gebeurt is het meteen moord en brand. leuk al die discussies. nu de feiten. eerste week ; rtl 4 wint 4 avonden ! uitstel van excecutie en zesde zintuig scoren groots. million dollar wedding ook in de enige relevante doelgroep, 18.6. Lekker blijven zeuren over flops en 4 is niks meer. wie naar de cijfers kijkt, en niet zo kinderachtig doet, moet bekennen dat de start van 4 geweldig is. en volgende week start herman, nieuwe csi en bones, gillend naar huis, naakte waarheid, help mijn man heeft hobby, naakte waarheid, gooische vrouwen en wat schat je…. Daaaag

 66. robster

  Ik ben persoonlijk he-le-maal klaar met die opgeklopte zaterdagavondshows met als thema “ik ben de beste”. “Het Beste Idee Van Nederland”: Flauw, langdradig, saai, totaal niet spectaculair of interessant en een bijzonder slecht presentatieduo (in mijn mening mogen zowel Henk-Jan en Tooske direct naar huis toe en daar blijven). Punt is wel dat je bij dat programma in ieder geval nog basic criteria hebt om mensen wel of niet door te laten gaan. Dan een nog veel erger fenomeen met “Million Dollar Wedding” waar troosteloze, vreemde, mediageile stelletjes zich voor een “deskundige jury” gooien om zichzelf zo te verkopen dat het lijkt alsof zij het meest verliefde, spontane en geweldige stelletje van heel nederland zijn. En vervolgens worden afgewezen op het bizarre en abstracte idee van een jury of ze dat nu wel of niet kunnen worden. Waar basseer je dat in hemelsnaam op. Heel erg fout!

  Ik vind er een wezenlijk verschil zitten met programma’s die bijvoorbeeld door de week op tv te zien zijn zoals “Holland’s Next Top Model” of “Project Catwalk” waarbij mensen in ieder geval nog over een daadwerkelijk talent moeten beschikken en daar op beoordeeld worden en bovendien zijn de shows kort en bondig. Een show als “Popstars” vind ik werkelijk een TE schaamteloze kopie van Idols wat tot in de details word nagebootst in een volkser en ietwat ordinairder niveau, met wederom een bijzonder slecht presentatieduo aangezien de twee elkaar niet kunnen luchten of zien. Ik geloof het allemaal niet, ik wil het allemaal niet zien, en ik denk dat er heel wat beters gemaakt zou kunnen worden, met spanndere concepten en een nieuwe draai aan het gegeven popstars. Doe eens in vredesnaam iets ANDERS!

 67. Anoniem

  Nee we kunnen van alles zeggen mar dit programma is echt een groot flopt, volgende week is MWDL terug op de buis , Million Dollar Weding maakt echt geen kans

 68. Craig

  Reactie op Tim20:

  Wat heb je gesnoven? Vorig seizoen werd SBS6 afgemaakt door RTL4 op zaterdag en zondag? Met voetbal, Ik hou van Holland, Weekend Milionairs, Idols en Gooische Vrouwen.

 69. Anoniem

  Reactie op Anoniem:
  Dan neem ik aan dat je Op zoek naar Joseph en Het Beste Idee van Nederland ook een grote flop vindt. Zo niet, dan ben ik benieuwd naar je onderbouwing.

  Overigens start Mooi Weer De Leeuw pas over twee weken.

 70. Anoniem

  Mdw is zeker geen flop. De marktaandelen, en daar gaat het om, zijn heel goed. Mdw was het best bekeken 4 programma die avond. Dat zegt meer over de zender dan over mdw. Over 3 weken beginnen de liveshows en dat zijn oudewets leuke spelshows die een totaal andere uitstraling zullen hebben dan de uitzendingen nu en de enige echte spelshows op tv sinds jaren zullen zijn.

 71. Craig

  Iedereen zit wel RTL4 te bashen maar what’s up met die flop op Nederland 1? Met een lead in van 1.2 miljoen en dan nog zo laag scoren?

 72. Kees

  Het is een beetje van alles wat en dat zijn meestal niet de beste programma’s.
  Een uitzondering als Ik hou van Holland daargelaten, maar daar werken dan ook een aantal toppers aan mee.

 73. Tim20

  Reactie op Anoniem: Volgende week is er een voetbalwedstrijd, wie ben ik komt pas op 13 september!!!!

 74. !#Michael#!

  WTF ik kijk nu GTST seizoen 1 en de acteur die Jef Alberts speelt heeft eerst nog een gast rolletje gehad als ‘Neal van Dongen’ … één van de reclame boys waar Robert Alberts gaat soliciteren als hij bij Nico Stenders weg wilt …

  Zo fucked up :S iemand dat ooit op gevallen?!

 75. David (2)

  Ik dacht eerst ook; Million Dollar Wedding is geflopt. Maar dan zijn Joseph en Beste Idee óók geflopt. En na de doelgroepcijfers gezien te hebben (waar halen jullie die vandaan, trouwens?) is het nog lang niet gedaan voor Wendy.

  Jammer wel dat volgende week voetbal er tegenover staat, maar 18,2% in 20-49 is heel erg netjes. Zoiets had IHVH ook altijd op zaterdag, op een gegeven moment zat dat rond de 20/21% zo uit mn hoofd. En RTL (en elke commerciele zender) werkt nou eenmaal met de kerndoelgroep 20-49, dus is het logisch dat ze alleen daar naar kijken. Kun je over in discussie gaan, maar zij moeten de centen zelf verdienen en dat gebeurt in 20-49, simpel.

  En nogmaals, het is hier zó vaak gezegd: élke commerciele zender heeft liever 20% marktaandeel in 20-49, dan 50% marktaandeel in 50 . Maar ik denk dat dat alleen te begrijpen is als je een klein beetje commercieel inzicht hebt, en begrijpt dat de PO miljoenen subsidie krijgt van de overheid waar ze niets voor hoeven te doen. RTL en SBS daarentegen moeten elke cent zelf verdienen, en móeten dus wel zich op die doelgroep richten. Zodra RTL of SBS de subsidies krijgt die de PO krijgt, kunnen jullie verder zeuren dat RTL de 50 groep vergeet.

 76. Dennis

  En weer zit de Telegraaf RTL te bashen met een vermelding van de lage score van gisterenavond van MDW.

 77. Tim20

  Reactie op Dennis: dat je nog steeds die domme Telegraaf leest! Echt zo`n roddel krant, met 0.0% voor de medemens. Laatst stond er een artikel in de krant over die vrouw die met haar gezin was gaan bergbeklimmen en familieleden waren van de berg afgevallen… komen de meeste kranten met zinnen als: “Vreselijk Familiedrama” ofzo, neee.. de Telegraaf komt: “(naam) zag gezin vallen” (kan even niet meer op die vrouw’s naam komen) en met een heeeeeeele grote foto van die vrouw erbij….. zo onrespectvol, die Telegraaf!
  En dat eeuwige geroddel met die domme Wilma Naninga is ook diep triest.
  Ook is de Telegraaf heel onoverzichtelijk!

  Zo, lekker even de Telegraaf gebashed, zoals hun altijd RTL bashen! ;)

 78. Tim20

  * 0.0% respect had er moeten staan

 79. Anoniem

  Reactie op ©hiel:

  Heb net even op RTL Gemist gekeken hoe lang de uitzending van vandaag duurde zonder reclame, en die van het vorige seizoen. De uitzending van vandaag duurde 86 minuten, en die van het vorige seizoen 96 minuten. Dus het is 10 minuten minder ipv 20. Maar goed, die -kleine- verkorting blijft jammer.

 80. ©hiel

  Reactie op Anoniem: Nu nog wel, weinig reclame tov vorig jaar. Ook best erg dat als je live kijkt dat je gewoon 25 (!!!!!) minuten moet wachten op deel 2.

 81. arno

  Ik vind op zoek naar Joseph heel goed en kijk uit naar de LIVE shows, maar dat programma van Wendy is best leuk, maar de Jury vind ik verschrikkelijk, Mary gaat nog wel, maar waar hebben ze dat andere mens van dan getoverd! Wat een stuk ongeintresseerd en arrogant type zeg! Droevig om zo’n persoon in een liefde’s programma te zetten!

 82. johan

  tv formats weblog geeft het goed weer:
  SBS6 tart RTL4
  Dit weekeinde is het dan echt weer begonnen. En we moeten dit nieuwe bloedbad maar weer es gaan volgen.De zenders posteerde hun grootste kanonnen op prime time met het doel de kijker en daarmee de adverteerderseuro voor zich te winnen. SBS6 is de overduideljke morele winnaar van de eerste dagen. Op vrijdag verpletterde het de rest met Popstars. Een nagenoeg exacte kopie van Idols leverde 30% marktaandeel 20-49 voor de show en 20% voor de hele SBS avond. RTL4 bleef op een magere 13% hangen. Gisteravond werd het nog leuker. Want wie dacht dat de geluidsbarriere tartende Tooske met Het Beste Idee van Nederland de Million Dollar Wedding op RTL4 zou verslaan werd voor gek verklaard. Maar het gebeurde wel. Met een marktaandeel van 20,9% liet ze Wendy (18,4%) achter zich. SBS en RTL4 haalde beiden over de hele avond 13,4% marktaandeel. Nederland 1 was overigens de winnaar van zaterdag met dank aan de zoektocht naar de nieuwe Joseph.

 83. Anoniem

  help

 84. SBS doet het weer!

  Red Mijn Vakantie trok gister 1.6 miljoen kijkers heerlijk en verdiend ook…Ik moet eerlijk toegeven dat ik geniet met het verlies van kijkers bij RTL de creativiteit is weg bij dat zender behavlve groot shows uit America halen doen ze niks meer…. Heora Hoera SBS

 85. .rtl

  Reactie op SBS doet het weer!:
  SBS zendt anders ook niets anders uit dan Amerikaanse series, op HvN en Shownieuws en in het weekend na, dus wat je nu brabbelt is onzin.

  Wat is er gisteren trouwens weinig tv gekeken zeg, als je met 300.000 kijkers nog in de top 25 kan komen :O .

 86. Anoniem

  SBS ongelofelijk!

 87. kooskoets

  wellicht kan Wendy weer assisteren bij “Wie ben ik?” toen vond ik haar nog wel leuk.

  MDW… heb niet eens de moeite genomen om te kijken… Als RTL de moeite had genomen om een fatsoenlijke presentator/presentatrice neer te zetten …. dan ok…. Ik vond haar bij Idols al verschrikkelijk…

  Het beste idee… ook niet gezien…. lijkt mij ook niks aan.

  Op zoek naar Joseph was erg leuk. Lekker vlot, goed geregisseerd en iemand die kan presenteren.

 88. Craig

  MDW was vreselijk slecht! Daar gaat de geloofwaardigheid van Wendy, dat komt nooit meer goed…
  Vraag me af of er wel iemand van de RTL leiding naar t programma heeft gekeken van tevoren

 89. mark

  The Da Vinci Code 1,5 miljoen??? Ze mogen daar bij RTL blij zijn als het de helft haalt (750.000 – 850.000). Wie kijkt er nou 3 uur naar zo´n draak, waardeloze flim, zeer slechte kritieken, en hij is van Ron Howard, hé. Die maakte ook A Beautiful Mind waar op NET 5 ook al geen hond naar keek (die film kreeg weer wel goede kritieken). Allebei draken van films waar niks in gebeurd, dus daar gaat echte niemand op een vrijdagavond naar kijken, dan willen ze actie of humor zien…

 90. Anoniem

  Reactie op mark:

  Er kijkt sowieso weinig tot geen mensen naar net 5

 91. Anoniem

  Stelletje verzuurde types hier, zeg! Vraag me af of we een RTL-SBS strijd aan het voeren zijn of een programma aan het beoordelen zijn.

  Voor een nieuw format een goede eerste show. Ik kijk uit naar de live shows. Ik denk dat die het verschil gaan maken… Het programma heeft een enorme potentie.

 92. MiDoWe08

  Million Dollar Wedding slaat de plank mis

  Bekijk dit filmpje

  http://www.youtube.com/watch?v=gpwKBiGI1QI

 93. bluffy

  wat een verschil met de naakte waarheid, en hoe toepasselijk want dit is ook helaas de waarheid over wendy en haar programma
  :
  pijnlijk slecht gepresenteerd, in Parijs, eerder dan de rampspoed van tegenvallende cijfers opgenomen, had ze nog iets van warmte, in de live uitzending viel ze door de mand, gharrewar om plaats kandidaten foute puntentelling je zag haar lijden en daardoor harder worden . angst is een slechte raadgever wendy, t was ook nog eens niet goed in beeld gebracht even een positieve uitschieter door intocht van verre familieleden maar verder hopeloos klasseavond- koekhappen-paalzitten niveau. ik ben naar stallone gaan kijken. leve de film, weg van wendy want ik kon alleen nog maar naar haar strijd kijken. ze wist dat ze al verloren had, wat een wanhoop,niet leuk om te zien. come on its saturdaynight! love letters…. daar ging ik naar terugverlangen, daar voelde je liefde en niet een soort van ik kijk naar sterrenslag of fiets hem erin programma. hard licht en onleesbare borden met gsmnummer ai ai ai. je gunt het de makers niet, maar dit was overall geen met liefde gemaakte tv. hallo Reinout: wakker worden. laat de liefde zien, en gerard heeft gelijk mary was en is heerlijk, niet te vaak en te veel zoals overkill niet wie ben ik- maar hier ben ik-pigggy brard, maar gedoseerd. helemaal leuk die vrouw. pff toch nog een lichtpuntje. wendy: je presenteert dit niet goed, take your loss en accept, wordt weer wat losser, en ga weer ushi doen, now is the time.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.