1,1 miljoen kijkers voor Uitstel van Executie


De kijkcijfers van dinsdag 26 augustus 2008 (SKO)

Uitstel van Executie (RTL4, 20:30) – Het nieuwe programma ‘Uitstel van Executie’ met presentator Martijn Krabbé (foto) is dinsdagavond zeer goed van start gegaan op RTL 4. Er keken 1.081.000 kijkers (madl: 19.3%) naar het programma, waarin Martijn mensen helpt die hun hypotheek niet meer kunnen betalen. Uitstel van Executie was het vierde best bekeken programma van de dinsdagavond. De realityserie droeg eraan bij dat RTL Nederland op deze avond marktleider was.

Uitstel van Executie is een programma over mensen die buiten hun schuld in geldproblemen zijn gekomen en noodgedwongen hun huis moeten verkopen. De komst van Uitstel van Executie betekent volgens De Telegraaf dat er een nieuw genre is opgestaan. “Martijn Krabbé heeft de toon gezet wat betreft ‘armoede-tv’‘”, schrijft de ochtendkrant. “Ook de familie Froger gaat meedoen aan de ‘armoedetrend’: zij gaan de bijstand in voor een nieuw tv-programma.”

Desperate Housewives (NET5, 20:31) – De zomerstop op televisie loopt ten einde en zo goed als alle favoriete series keren de komende dagen weer terug op de buis. Zo ook Desperate Housewives, dat dinsdag door 339.000 kijkers (madl: 6.0%) bekeken werd. Aan het eind van het vorige televisieseizoen maakte de kijker al kennis met Katherine, de geheimzinnige nieuwe buurvrouw. Deze rol wordt gespeeld door Dana Delany. In een grijs verleden werd zij gevraagd voor de rol van Bree (nu vertolkt door Marcia Cross) “Ik had toen net in de serie Pasadena gespeeld. De rol van Bree leek daar heel veel op. Hoewel ik niet in termen voor mijn loopbaan denk, vond ik in de rol van Bree geen enkele uitdaging terug. Ik had er geen zin in om mezelf te herhalen. Toen Desperate… een succes werd had ik wel wat moeilijke momenten. Gelukkig werd ik toen alsnog gevraagd voor de rol van Katherine. Daar viel ik voor als een blok. Misschien omdat ze mij aan mijn moeder doet denken.”

Puberruil XL (KRO, Ned3, 20:33) Ajouad El Miloudi (21) is de nieuwe presentator van KRO’s Puberruil XL. Daarin volgt hij jongeren met totaal verschillende karakters die voor vijf dagen in een voor hen totaal onbekende leefomgeving worden geplaatst. Zelf kijkt hij ook graag televisie. “Sarire is wel mijn ding. Ik hunker nog altijd naar Kopspijkers, Koefnoen is ook top, op drie zet ik Pauw en Witteman gevolgd door De Wereld Draait Door. Draadstaal hoort ook in die Top 5.” Ajouad mist een 24-uurs nieuwszender. “Afgelopen woensdag kwam ik laat thuis en wilde wat achtergrondinformatie over de vliegramp in Madrid hebben. Dan kun je de Nederlandse zenders dus gewoon overslaan. Daar is niets te vinden.” Hij wordt flauw van Astro TV. “Dat vulprogramma met die tarotkaarten op SBS 6. De hele middagtelevisie is eigenlijk deprimerend. O ja, weg met die 06-seksadvertenties. Gooi er dan een goede pornofilm tegenaan. Die belnummers, dat is zo achterhaald.” Puberruil XL trok dinsdag 287.000 kijkers (madl: 5.2%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen