808.000 kijkers voor Opsporing Verzocht


De kijkcijfers van dinsdag 22 juli 2008 (SKO)

Opsporing Verzocht Special (AVRO, Ned1, 21:51) – Opsporing Verzocht zelf vervalt in de zomer, maar de redactie van het programma brengt tijdens de warme maanden nog wel enkele ‘specials’ op tv. Daarin worden de achtergronden geschetst van schokkende, opgeloste misdaden. Dinsdag bracht Opsporing Verzocht voor het oog van 808.000 kijkers (madl: 15.2%) een uitzending over ‘het verloren leven van Reggy‘. Opsporing Verzocht haalde net niet de programma top-10.

Als peuter komt Reggy samen met zijn broertjes vanuit Paramaribo naar Nederland. Zijn zwakbegaafde moeder kan haar kinderen niet opvoeden, zijn vader leidt een zwervend bestaan. Een echtpaar in Friesland adopteert hem en zijn broertjes en zusjes. De adoptieouders proberen hun kroost een goede jeugd te geven, maar Reggy is amper twaalf als hij al in softdrugs gaat handelen. Hij komt terecht in diverse jeugdinstellingen, vlucht er uit weg, zwerft rond en belandt uiteindelijk in Amsterdam. Daar maakt hij deel uit van een groep criminele vrienden, verantwoordelijk voor talrijke straatroven en inbraken. Uiteindelijk worden Reggy en twee jongens uit Amsterdam verantwoordelijk gehouden voor de dood van een man: hij krijgt 18 jaar gevangenisstraf.

Tour de France (NOS, Ned1, 12:15) – Als het aan Riccardo Riccò had gelegen was de dopingtest waarbij hij werd betrapt op het gebruik van synthetische doping nooit uitgevoerd. De Italiaan zou hebben geprobeerd de test te ontlopen, meldt het hoofd van Franse antidopingagentschap AFLD Pierre Bordry dinsdag. “Zodra Riccò merkte dat hij een controle moest ondergaan, probeerde hij weg te komen“, doet Bordry zijn verhaal. Het ging om de vierde etappe, de tijdrit rond Cholet. “Stewards hebben hem tussen twee auto’s opgepakt. Daarop hebben we Riccò verteld dat hij desnoods iedere dag getest zou worden als hij medewerking zou blijven weigeren.” Uiteindelijk werd Riccò kort voor de start van de twaalfde etappe uit de Tour de France gezet. Tour de France trok dinsdag 756.000 kijkers (madl: 57.6%).

Shownieuws (SBS6, 22:53) – Volgens Shownieuws – dinsdag goed voor 989.000 kijkers (madl: 22.8%) – heeft niemand minder dan Doutzen Kroes een huis gekocht in Amsterdam. Volgens de berichten gaat het om een woning in de Jordaan. Het 23-jarige topmodel, deze week nog aanwezig bij de Amsterdam Fashion Week, woont nu nog meestal in New York. Naast haar modellenwerk is ze ambassadeur voor de campagne “Praat mar Frysk” om de Friese taal te promoten. Verder meldde Shownieuws dat Gordon meer van de zon kab genieten op het Griekse eiland Mykonos zonder zijn nieuwe liefde Sander. Sander moest vanwege zijn modellenwerk eerder vanuit het vakantieadres terugkeren naar Nederland. Eenmaal alleen achtergebleven bleek Gordon het maar ongezellig te vinden en wilde hij terug naar Nederland om bij zijn nieuwe vlam te zijn.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen