984.000 kijkers voor Studio Sportzomer


De kijkcijfers van dinsdag 3 juni 2008 (SKO)

Studio Sportzomer (NOS, Ned1, 22:02) – De sportzomer is begonnen bij de NOS. Sinds dinsdag is Jack van Gelder iede- re avond te zien met zijn praatprogramma Studio Sportzomer. De eerste uitzending met onder meer André Rieu werd door 984.000 kijkers (madl: 17.4%) bekeken. Voor talkshow Knevel & van den Brink is het de laatste uitzend- week. Vanaf zaterdag verhuist Studio Sportzomer van 22.00 uur naar het latere uitzendmoment 22.45 uur. De show duurt dan tot 23.30 uur.

In NOS Studio Sportzomer staan de grote sportevenementen die de NOS deze zomer live uitzendt centraal. Het late avondprogramma staat tot en met de finale op 29 juni in het teken van het EK Voetbal. Vanaf 5 juli is er de Tour de France, NOS Studio Sportzomer komt dan vanaf wisselende locaties in Frankrijk. Tijdens de Olympische Spelen is Peking het decor voor NOS Studio Sportzomer.

Knevel & Van den Brink (EO, Ned1, 22:55) – Het praatprogramma Knevel & Van den Brink trok direct na Studio Sportzomer 948.000 kijkers (madl: 23.4%). De best bekeken talkshow van dit seizoen is Pauw & Witteman, waar gemiddeld een miljoen mensen naar keken. Volgens kijkcijferexpert René van Dammen zijn Pauw en Witteman populairder dan hun voorgangers Frits Barend en Henk van Dorp, die bij RTL4 het laatste seizoen 725.000 kijkers trokken. RTL4 had geen alternatief. “Het is een grote omroephistorische fout geweest dat RTL het late avonduur in feite cadeau heeft gedaan aan de publieke omroep“, zegt tv-kenner Bert van der Veer in het NRC. “Er zijn nog wel gesprekken geweest met Frits Wester en Max Westerman om op dat tijdstip iets te beginnen. Dat was qua naamgeving wel aardig geweest. Maar dan zat je met twee prijsboksers die óók nog eens grotendeels dezelfde interesses hadden. Geen goeie combinatie. Op een kwartiertje Editie NL na, speelt RTL4 nu geen rol meer in het maatschappelijk debat.

De Leescoupe (KRO, Ned2, 21:22) – De laatste aflevering van De Leescoupé, het boekenprogramma dat zich op de rails afspeelt, was zondag 23 maart te zien. Voor de feestelijke uitreiking van De Gouden Strop stapte presentatrice Karin de Groot dinsdag éénmalig op de trein. De speciale aflevering van De Leescoupé werd door 180.000 kijkers (madl: 3.3%) bekeken. Deze speciale uitzending bleek een moeilijkere opdracht dan verwacht, vertelt De Groot in De Telegraaf. “Ik moest op zoek naar mensen met spannende boeken. Dan moet je geluk hebben. Er zitten altijd veel mensen lezend in de trein. Alle mensen die een niet-spannend boek aan het lezen waren, hoefde ik natuurlijk niet aan te spreken. Ik heb meer uren gereisd dan gewoonlijk voor een aflevering. Achteraf gezien is het wel grappig dat ik niemand gesproken heb die een boek aan het lezen was van één van de genomineerden.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen