5 miljoen kijkers voor Duitsland – Spanje


De kijkcijfers van zondag 29 juni 2008 (SKO)

Duitsland – Spanje (NOS, Ned1, 20:30) – Fernando Torres heeft Spanje winnaar van het EK Voetbal 2008 gemaakt. In de finale van het voetbaltoernooi zorgde hij voor de enige treffer tegen Duitsland. “De beste ploeg bij dit toernooi heeft gewon- nen“, zegt Torres. “Ook in de finale waren we het betere team. Deze overwinning is gerechtigheid. Het is goed voor het voetbal en goed voor Spanje.” De finalewedstrijd Spanje – Duitsland werd zondagavond door 5.043.000 kijkers (madl: 66.1%) bekeken.

De Spaanse bondscoach Luis Aragones hield het zondagavond na de gewonnen EK-finale tegen Duitsland (1-0) in Wenen kort. “We hebben het goed gedaan. We hebben gewonnen. Punt uit. Ik blijf niet aan als bondscoach, omdat niemand dat aan mij gevraagd heeft“, deelde de trainer een sneer uit aan de Spaanse voetbalbond. De Duitse aanvoerder Michael Ballack was na de nederlaag realistisch. “Het is heel droef om te verliezen als je eenmaal zo ver in het toernooi bent gekomen. Het hele team heeft ervoor geknokt. Maar het heeft niet zo mogen zijn. Zowel fysiek als mentaal is het een zwaar toernooi voor ons geweest, zeker als je in de finale verliest.

Studio Sportzomer (NOS, Ned1, 23:03) – Met het eindigen van het EK Voetbal presenteerde Jack van Gelder zondagavond ook de laatste aflevering van de voetbaltalkshow Studio Sportzomer. Het programma werd op de laatste speeldag door 1.851.000 kijkers (madl: 40.8%) bekeken. In Studio Sportzomer kwam een hele reeks aan reacties voorbij. Bondscoach Joachim Löw sprak zo zijn waardering uit voor tegenstander Spanje. “We moeten nu erkennen dat Spanje grote kwaliteiten heeft“, zei de Duitse trainer. “Natuurlijk zijn we teleurgesteld dat we hebben veloren, maar ik moet mijn team toch een groot compliment geven voor wat we in de laatste zes weken hebben bereikt.” De Spaanse koning Juan Carlos was enorm trots na de zege. “We hebben behoorlijk in spanning gezeten, maar al die zenuwen zijn nu weg. Ik ben heel blij voor het team, voor de jongens en voor Spanje“, zei de koning.

NL Vertrekt (RTL4, 19:57) – Froukje de Both is één van de gezichten van het dagelijkse programma NL Vertrekt op RTL 4. Dat er na haar zwangerschapsverlof nog geen nieuw programma aan de horizon gloort, baart haar geen zorgen. In het Algemeen Dagblad: “Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Zo werk ik al tien jaar. Soms word je pas een week van tevoren gebeld of je een klus wil doen. Ik heb een goed contract bij 538 en een man met een goed inkomen. Wij rooien het wel met z’n tweeën.” In alle rust genieten van haar zwangerschap is er niet bij. Ze presenteert NL Vertrekt en is te horen op Radio 538. Al met al blijft er weinig tijd over om zelf op vakantie te gaan. “Jeroen (te Rehorst, in de dancescene beter bekend als dj Dekky, red) heeft het door al die zomerfestivals ook razend druk. We hebben met moeite een weekje samen kunnen vinden. Maar we gaan nog wel een keertje ver weg. Naar Amerika, Miami. Dat wilden we echt nog een keer doen met z’n tweeën. Voor het laatst.” NL Vertrekt werd zondag door 357.000 kijkers (madl: 7.6%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen