1,5 miljoen kijkers voor Najib Amhali Most Wanted


De kijkcijfers van zaterdag 28 juni 2008 (SKO)

Najib Amhali: Most Wanted (VARA, Ned1, 20:27) – Het theaterprogramma Most Wanted van cabaretier Najib Amhali werd zaterdag door 1.525.000 kijkers (madl: 29.6%) bekeken en was daarmee de best bekeken uitzending van de dag. In januari 2007 trok het programma al ruim twee miljoen kijkers. Najib Amhali is nog steeds zeer populair. Een kaartje voor de populaire cabaretier bemach- tigen is dan ook niet zo makkelijk. Voorstellingen zijn vaak binnen enkele minuten uitverkocht.

De drie reprises van zijn voorstelling Zorg dat je erbij komt, begin oktober in het oude Luxor Theater in Rotterdam, waren aan het begin van deze maand binnen tien minuten uitverkocht. Wie geen kaartje kan bemachtigen, kan Najib Amhali binnenkort wel op het witte doek bewonderen. Hij speelt een rol in de film Spion van Oranje. In deze nieuwe actiekomedie spelen ook Albert Verlinde en Jort Kelder een rol.

André van Duin Show (RTL4, 21:30) – Na enkele malen EK Voetbal, vult RTL 4 haar zaterdagavond sinds gisteren weer met amusement. Na de amusementsshow Ik Wed Dat Ik Het Kan van Carlo Boszhard (773.000 kijkers, madl: 16.3%), keken 936.000 kijkers (madl: 17.1%) naar De André van Duin Show. Actrice Joke Bruijs, bekend van Toen Was Geluk Heel Gewoon, heeft bijzondere herinneringen aan haar rol in De André van Duin Show. “Ik weet nog dat ik moest optreden toen ik net had gehoord dat ik borstkanker had. Frits zat met kippenvel in de zaal. Ik geloof dat ik nog nooit zo intens Leef wat je kan heb gezongen. Een nummer uit de show van André van Duin. Weet je, het is in zo’n periode heel fijn dat er mensen om je heen staan.” Joke heeft de ziekte overwonnen: “Zulke dingen moet je afkloppen, maar ik was er gelukkig op tijd bij. Ik weet nog dat de huisarts belde. Toen flitste door me heen dat hij kaartjes wilde voor de André van Duinshow waar ik toen in stond, of dat er iets fout was met de mammografie. Het laatste dus. Ik werd heel kordaat van wat hij zei, de tranen kwamen later. Iedereen krijgt zijn portie in zijn leven…

Wimbledon 2008 (NET5, 13:00) – Met 60.000 opgevraagde streams voor de Wimbledon-player op internet zijn ze bij NET 5 erg tevreden. “In de loop van het toernooi verwachten we ook nog een groei te zien“, laat een woordvoerder tegenover Emerce weten. Vijf dagen nadat Wimbledon van start ging, bereikt de speciaal voor Wimbledon in het leven geroepen site dagelijks tussen de 15 en 20 duizend unieke bezoekers. “Opmerkelijk was dat de live stream-kijkers veel schakelen tussen de verschillende banen“, aldus Thomas van de Weerd, manager internet bij SBS broadcasting. “Ze blijven niet bij 1 wedstrijd plakken. Je ziet in de logs meer clicks dan unieke bezoekers. Op het piekmoment hadden we 1.800 gelijktijdige kijkers. Het verbruik in bandbreedte lag toen rond de 4 Gbit per seconde.” Wimbledon 2008 op televisie werd door 187.000 kijkers (madl: 10.6%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen