804.000 kijkers voor Peter R. de Vries


De kijkcijfers van zondag 11 mei 2008 (SKO)

Peter R. de Vries (SBS6, 21:30) – Televi- zier feliciteert Peter R. de Vries met zijn tweehonderdste aflevering. “Nou, om te beginnen klopt dat niet. Voordat ik bij SBS 6 begon, heb ik bij RTL 4 ook al veel afleveringen gemaakt. 200 is dus een getal dat totaal niet bij me leeft.” Peter R. de Vries heeft nog spectaculaire uitzendingen in petto. “Ik kom net terug van een reis uit de Verenigde Staten waar ik aan een mooie zaak heb gewerkt. Daar ga ik een extra lange uitzending van maken.

Op welke zaken kijkt Peter terug met de meeste voldoening? “Op de Puttense moordzaak; dat was een groot journalistiek succes, maar ook Corina Bolhaar, waar we de moordenaar net wisten te vinden voordat de zaak verjaard was. De Baarnse moordzaak hebben we opgelost, Mabelgate. Er zijn er een heleboel waar ik speciale herinneringen heb.Joran van der Sloot wordt niet genoemd. “Ja, die was ook memorabel. Maar er zijn er zoveel. De gevonden floppy’s van de politie bijvoorbeeld. Eigenlijk was er ieder jaar wel iets.” Peter R. de Vries werd zondag door 804.000 kijkers (madl: 14.5%) bekeken.

Voetbalvrouwen (RTL4, 20:36) – Nog iedere week begint Voetbalvrouwen met een tekstbalk waarmee RTL 4 het stigmatiserende beeld van woonwagenbewoners probeert bij te stellen. De eerste keer dat de tekstbalk werd vertoond, was hij ruim zes keer te zien tijdens de uitzending. Het leidde destijds tot onbegrip bij de kijkers. “Onze kijkers begrijpen dat we iedereen netjes willen behandelen, maar volgens velen is het einde nu zoek. Kan iedereen die zich gegriefd voelt nu iets dergelijks afdwingen, vragen ze zich af”, liet een zegsvrouw van de zender weten. Volgens haar is dat uitdrukkelijk niet de bedoeling. “Het is moeilijk aan te geven waar exact de grens ligt. In dit geval voelden woonwagenbewoners uit Leiden zich erg gekwetst.” Ze verzekert dat zowel de zender als producent NL Film niet is bedreigd, maar op eigen initiatief tot de ingreep heeft besloten. Voetbalvrouwen trok 668.000 kijkers (madl: 14.8%).

The Phone (AVRO, Ned3, 21:14) – Zanger Justin Timberlake gaat voor MTV de realityshow The Phone produceren. Het gaat om het Nederlandse concept van het productiebedrijf van Beau van Erven Dorens, Park Lane. Timberlake verwierf samen met de internationale producent Freemantle de rechten voor de Amerikaanse markt, meldden Amerikaanse media. MTV wil The Phone dit najaar gaan uitzenden. In Nederland loopt momenteel het tweede seizoen van het programma op Nederland 3. The Phone is in Nederland geen succes. Het concept is dat wel. Meerdere landen zenden het programma inmiddels uit. The Phone wist bovendien onlangs een prestigieuze Gouden Roos in de wacht te slepen. De uitzendingen worden in Nederland door de Avro uitgezonden en trekken wekelijks op zondagavond nog geen 400.000 kijkers. Zondag trok The Phone zelfs slechts 185.000 kijkers (madl: 3.7%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen