605.000 kijkers voor Ik Wed Dat Ik Het Kan


De kijkcijfers van zaterdag 10 mei 2008 (SKO)

Ik Wed Dat Ik Het Kan (RTL4, 19:59) – Het mooie weer eist zijn tol. Slechts het NOS Journaal scoorde op de warme zaterdagavond meer dan één miljoen kijkers. Het amusementsprogramma Ik Wed Dat Ik Het Kan van Carlo Boszhard werd door 605.000 kijkers (madl: 17.6%) bekeken. “Wanneer ik morgen doodga, kan ik met recht zeggen dat ik een fan- tastisch leven heb gehad. Ik zal dan wel herinnerd worden als de man die met Irene een befaamd duo vormde, maar daar is niets mis mee.

Carlo Boszhard denkt dat er weer een mindere periode aan kan komen. “Ik weet zeker dat er ook weer een periode komt dat het publiek even geen zin heeft in Carlo Boszhard“, vertelt de presentator in Televizier. “Dat zou voor mij overigens helemaal niet zo’n grote ramp zijn. Het lijkt me fantastisch om achter de schermen jong talent op te leiden. Met zo’n jonge club zou ik bijvoorbeeld heel graag een vernieuwde Telekids willen maken. Ook wil ik best de nieuwe Erland Galjaard worden. Een zender zo vorm geven dat de concurrent er misselijk van wordt. Is dat niet geweldig?

Groeten uit de Rimboe (SBS6, 21:38) – Cultureel antropologe Marijn Kraak vertrok naar Namibië om de Himba’s uit Groeten uit de Rimboe naar hun ervaringen te vragen. Allereerst vonden de Himba’s het geweldig om het programma te zien. Ze hadden geen idee waar ze aan hadden meegewerkt en hadden nooit meer iets uit Nederland gehoord. Ze moesten vreselijk lachen om zichzelf en elkaar voor het eerst op televisie te zien. Voor de Himba’s was geld de belangrijkste reden om aan het programma mee te doen. De opbrengst konden ze investeren in hun gemeenschap. Wel zullen ze later betere afspraken maken over wat precies de bedoeling is en wat ze eraan gaan verdienen. Ze zijn namelijk ontevreden over de beeldvorming en het geldbedrag dat ze hebben ontvangen. Tijdens de opnames werden alle signalen van moderniteit eruit gefilterd. Alcohol, sigaretten, T-shirts, Coca-Cola, auto’s, geweren, mobieltjes en horloges mochten niet in beeld komen. Ook moesten de Himba’s, ondanks dat sommigen wat Engels spreken, alleen het OtjiHerero gebruiken, aldus Marijn Kraak. Groeten uit de Rimboe trok 691.000 kijkers (madl: 14.8%).

Bestemming Nederland (RTL4, 18:58) – Cynthia Abma en Koert-Jan de Bruijn zijn de nieuwe presentatoren van het programma Bestemming Nederland, dat zaterdag door 247.000 kijkers (madl: 11.6%) bekeken werd. “Ik wilde al een tijdje iets doen waarin ik meer van mezelf kan laten zien. Een presentatieklus is daarvoor een prima kans. Bovendien biedt het me de gelegenheid om weer iets nieuws te leren”, aldus Koert-Jan bij TVgids.nl. “We werken met een kleine groep mensen, dus er is volop gelegenheid om even te overleggen. Bovendien werken we op steeds verschillende locaties en sta ik dus niet gelijk in een enorme studio voor een groot publiek. Dat neemt druk weg. Wat dat betreft kan ik dus klein beginnen.” Bestemming Nederland ging van drie naar twee presentatoren. “Dus kunnen we de onderwerpen wat verder uitdiepen. Nieuw dit seizoen is ook dat we met een bekende Nederlander op stap gaan. Zo ben ik met Harmen Siezen naar Zeeland geweest. Dat was leuk.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen