679.000 kijkers voor RTL Boulevard


De kijkcijfers van vrijdag 9 mei 2008 (SKO)

RTL Boulevard (RTL4, 18:33) – Hij vergat voor de ambtenaar van de burgerlijke stand het ja-woord, maar volkszanger Frans Bauer is vrijdag toch getrouwd met zijn vriendin Mariska van Rossenberg met wie hij al zestien jaar samen is en met wie hij drie kinderen heeft. In het Brabantse Willemstad waar het burgerlijk huwelijk werd gesloten, en in Oudenbosch waar het stel voor de kerk trouwde, waren 3000 belangstellen- den. Ook RTL Boulevard en Shownieuws waren aanwezig.

De drieduizend bezoekers waren er minder dan verwacht. Het tropische weer en de paniekverhalen over een mogelijk gekkenhuis zouden daarbij mogelijk een rol hebben gespeeld. De voorzorgsmaatregelen zoals extra treinen, waterflessen en EHBO’ers leken een beetje overdreven. De net getrouwde Frans Bauer kon vrijdag bijna niet wachten op de huwelijksnacht. “Je moet niet raar opkijken over negen maanden!” RTL Boulevard werd door 679.000 kijkers (madl: 26.0%) bekeken. De vroege Shownieuws trok 609.000 kijkers.

Pauw & Witteman (VARA, Ned1, 23:01) – De Zilveren Nipkowschijf van Stichting Nipkow is dit jaar gewonnen door Adriaan van Dis met zijn documentaireserie Van Dis in Afrika, dat werd uitgezonden door de VPRO. De jury, bestaande uit journalisten, heeft dit unaniem besloten. “De reeks wordt bekroond vanwege de betrokkenheid en het mededogen van presentator Adriaan van Dis en regisseur Hans Pool voor de gecompliceerde werkelijkheid in Afrika“, liet de jury weten. De serie Sexy van Menna Laura Meijer krijgt een eervolle vermelding. De Zilveren Reismicrofoon voor het beste radioprogramma gaat naar het NOS-programma Langs de Lijn. Daarbij worden vooral de ‘bewonderenswaardige uitzendingen’ genoemd waarin vorig jaar en dit jaar de ‘zinderende ontknoping’ van het Eredivisievoetbal werd gebracht. Adriaan van Dis was vrijdag te gast in Pauw & Witteman, dat 811.000 kijkers (madl: 20.1%) trok.

Crime Time (TROS, Ned1, 20:34) – Van Bureau Misdaad naar Bureau Van Den Heuvel naar Crime Time. Telegraaf-journalist John van den Heuvel is te zien in het derde seizoen van zijn misdaadprogramma, dat ook alweer toe is aan zijn derde naam. Voor Crime Time werkt hij samen met enkele andere Telegraaf-verslaggevers en programmamaker Ton F. van Dijk. Dat het nieuws ook in de Telegraaf komt, is onderdeel van de deal. “Zoiets kun je ’s ochtends in de krant brengen, en daarbij verwijzen naar het programma ’s avonds.” In tegenstelling tot het Crime Time van toen presenteert John van den Heuvel zijn nieuws niet vanuit een studio met publiek, maar maakt hij reportages op locatie, soms met een verborgen camera. “Een echte misdaadverslaggever hoort de straat op te gaan.” Van den Heuvel: “De wereld van de georganiseerde misdaad is wel heel spannend, maar staat ook ver van iemands gewone leven. We wilden ook onderwerpen waarvan mensen denken, dat had mij ook kunnen overkomen.” Crime Time werd door 490.000 kijkers (madl: 11.9%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen