478.000 kijkers voor Life & Cooking


De kijkcijfers van zondag 18 mei 2008 (SKO)

Life & Cooking (RTL4, 16:46) – Carlo Boszhard en Irene Moors zijn voor de zomer nog tweemaal te zien in Life & Cooking. Dit seizoen werd het duo veel geprezen om de persiflage De Wereld Slaat Door. Dat succes wordt nu uitgebouwd met een comedy. “Het zal iets zijn in de trant van De wereld slaat door, meer kan ik niet zeggen“, vertelde Carlo al aan de NCRV Gids. “Ik denk dat het er volgend jaar van gaat komen. RTL is bijzonder enthousiast en ik wil het ook heel graag gaan doen.”

Carlo Boszhard heeft een zeer drukke agenda, maar heeft nog meer ambities. “Ik wil graag een comedy maken. Schrijven, spelen én regisseren. Een soort Allo, allo. Voor Life & cooking schrijf ik De wereld slaat door. En ik heb gemerkt dat ik schrijven steeds leuker vind om te doen. Vroeger zei ik: kom, we gaan een scène doen. Nu schrijf ik alles uit en dat werkt beter. Marc-Marie Huijbregts vroeg laatst waarom het nu zoveel beter is dan eerst. Vroeger deden we maar wat. Nu repeteren we en staat het vast, al blijft er altijd de mogelijkheid om te improviseren.” Life & Cooking werd zondag door 478.000 kijkers (madl: 18.6%) bekeken.

The Making of Indiana Jones 4 (Veronica, 22:53) – In Cannes is zondag ‘Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull’ aan de pers vertoond. De Amerikaanse acteur Harrison Ford keert op 65-jarige leeftijd terug in de rol van de avontuurlijke Indiana Jones. “Het nieuwe avontuur waarin een magische kristallen schedel een prominente rol speelt, was zo’n goed bewaard geheim, omdat we heel voorzichtig zijn geweest met het script. Dat hebben we niet uit handen gegeven, ook niet aan naaste medewerkers“, vertelde regisseur Steven Spielberg de pers in het Franse festivalpaleis. Spielberg maakte de film samen met George Lucas: “We ruziën veel. Dat hebben we nodig, want daar komen uiteindelijk alle goede ideeën uit voort.” Spielberg en Lucas hebben Indiana Jones naar het digitale tijdperk gehaald, maar in plaats van digitale scènes werden veelal gigantische sets werden gebouwd. “Met digitale technologieën kun je een extreem schoon en helder beeld krijgen, maar de digitale projectie is nog steeds inferieur” Ik draai graag op ouderwets celluloid.” De making of Indiana Jones 4 trok zondag 448.000 kijkers (madl: 8.3%).

RTL Voetbal: De Eredivisie (RTL4, 19:00) – ADO Den Haag keert na één jaar afwezigheid terug in de eredivisie. Het elftal van trainer Wiljan Vloet was zondag in de beslissende wedstrijd van de play-offs met 2-1 te sterk voor RKC Waalwijk. RKC leek juist lange tijd onbedreigd op de titel af te stevenen, maar werd uiteindelijk op doelsaldo tweede. Een bittere pil voor scheidend coach Zeljko Petrovic. “Dit is verschrikkelijk pijnlijk. In het seizoen hebben we een echte topschutter gemist. Daardoor hebben we wedstrijden verloren die we eigenlijk met 6-0 hadden moeten winnen. Maar achteraf verwijten maken is zinloos.” Wiljan Vloet van ADO Den Haag was juist zeer blij: “Dit is echt bizar, bijna niet te geloven. We hebben met z’n allen een heel zwaar seizoen gehad met heel veel narigheid. Dat we dan alsnog promoveren, is echt fantastisch.” De allerlaatste aflevering van RTL Voetbal Eredivisie werd zondag door 1.515.000 kijkers (madl: 30.0%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen