455.000 kijkers voor De Gouden Kooi


De kijkcijfers van zaterdag 17 mei 2008 (SKO)

De Gouden Kooi (RTL5, 19:35) – De bewoners van De Gouden Kooi, die don- derdag de realityvilla verlaten, mogen op kosten van de producent naar de psycholoog. Die gunst maakt onderdeel uit van het begeleidingprogramma dat is gecreëerd. Producente Deborah Flens: “Brian heeft 607 dagen in de villa gezeten, Huub 523, Amanda 475 en Jaap 451 dagen. Dat is net zo lang als vijf Big Brothers achter elkaar. Ze hebben wel beperkt contact met de buitenwereld gehad…

Deborah Flens vervolgt in De Telegraaf: “Dus dat zal niet het grootste probleem zijn, maar het normale leven ziet er wel anders uit dan het leven in De Gouden Kooi. Ze hebben bijvoorbeeld al die tijd geen boodschappen gedaan. Als je eten wilde, een panty of iets anders was één telefoontje genoeg. En alles werd gedaan, dat wordt de grote overgang.” De hulp was altijd al beschikbaar voor Big Brother-bewoners. “We kijken altijd of het in de gewone wereld goed gaat met de kandidaten. Dat is als programmamaker ook een verantwoordelijkheid. We willen dat ze weer gaan werken ergens gaan wonen. Dat soort dingen. Daar komt nu bij dat een van hen een gigantisch geldbedrag van boven een miljoen euro wint en de anderen niks. Dat geeft ook stress.” De zaterdageditie van De Gouden Kooi trok 455.000 kijkers (madl: 8.5%).

Tomb Raider 2 (Veronica, 22:03) – Veronica zond zaterdag de films Tomb Raider (613.000 kijkers, madl: 10.0%) en Tomb Raider 2 (719.000 kijkers, madl: 14.5%) achter elkaar uit. De Eindhovense Jan de Bont is de regisseur van de tweede Tomb Raider film. In Veronica Magazine: “Ik wilde de eerste Tomb Raider al doen want ik hou van verhalen met sterke vrouwrollen en er zijn niet veel vrouwelijke actiehelden. Helaas was ik nog bezig met een andere film en kon ik niet. Dus toen ze een vervolg gingen maken, stond ik meteen bij ze op de stoep!” Jan de Bont is erg te spreken over de professionaliteit van Angelina Jolie. “Ze doet veel van haar eigen stunts. Dat ziet er makkelijk uit maar vergt heel veel training. Zoiets is zelfs bijzonder voor mannelijke acteurs. Ik laat haar natuurlijk geen gevaarlijke dingen doen. Het is de taak van de regisseur om te zorgen dat het er wel erg gevaarlijk uit ziet, haha! Als er iets zou gebeuren, ben ik de lul en krijg ik de studio op mijn dak. Gerard en Angelina hingen twee volle dagen op de kop aan die kabels. Ik heb het zelf een keer geprobeerd en ik was totaal dizzy en had geen idee meer waar ik was want al het bloed stroomt naar je hoofd. En zij moesten nog acteren ook! Petje af hoor.

The Show of Music (AVRO, Ned1, 20:28) – In september 2008 zal er een nieuwe grote musicalproductie komen: The Sound of Music. In het tv-programma Do Re WIE? ging de AVRO op Zappelin op zoek naar de kinderen Von Trapp. Frits Sissing presenteerde zaterdag voor het oog van 856.000 kijkers (madl: 14.1%) de eindshow De Show of Music. Fans van de musical The Sound of Music kunnen hun hart ophalen in de villa van de familie Von Trapp in het Oostenrijkse Salzburg. Het statige woonhuis wordt omgetoverd tot een hotel met veertien kamers en 26 bedden en opent eind juli zijn deuren voor het publiek. De familie van baron Georg von Trapp woonde tussen 1923 en 1938 in de villa in de Salzburgse wijk Aigen. Het hotel heeft ook een ruimte waar originele bezittingen van de familie worden getoond en de 3,5 hectare tellende tuin wordt eveneens opengesteld voor het publiek. Trouwlustigen kunnen ook in het stadspaleisje terecht. Het hotel krijgt een bruidssuite en de kerkelijke inzegening van het huwelijk kan in de huiskapel plaatshebben.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen