1,4 miljoen kijkers voor Peter R. de Vries


De kijkcijfers van maandag 25 mei 2008 (SKO)

Peter R. de Vries misdaadverslaggever (SBS6, 21:29) – De vader van Ronald P. heeft zondagavond voor het oog van 1.439.000 kijkers (madl: 21.4%) een exclusief interview gegeven aan Peter R. de Vries over de arrestatie van zijn zoon. De vader denkt dat zijn zoon wel degelijk verantwoordelijk is voor de lustmoord op Christel Ambrosius in 1994. “Als hij wordt veroordeeld moet hij een lange gevangenisstraf krijgen plus tbs“, zei vader Jan (62) in de televisieuitzending van Peter R. de Vries.

De vader stelt dat zijn zoon op de dag van de moord thuis was, maar ’s middags met de auto vertrok om pas laat terug te komen. “Maar er was die avond niets ongewoons te merken.” De vader kan zich de dag haarscherp herinneren, omdat er schaatskampioenschappen op de televisie waren. De volgende dag hoorde de familie van de moord op Christel Ambrosius, op zo’n vierhonderd meter van hun woning. Vader P. zegt dat zijn zoon Ronald daar verbaasd op reageerde. Hij zei dat hij dat meisje “helemaal niet kende, zelfs niet van gezicht“. Voor de zwijgende Ronald P. wordt het lastiger om aan te voeren dat zij vrijwillige seks hadden. De Vries: “Dan zou hij dus seks hebben gehad, en zijn weggegaan terwijl het meisje nog met haar broek omlaag ligt met zijn sperma op het been. Daarna zou een ander zijn binnengekomen, om haar te vermoorden… Dat is niet plausibel.

De Italiaanse Droom (KRO, Ned1, 20:24) – Voor Carlijn en Karim is De Italiaanse droom sinds gisteravond ten einde. Maar hun relatie is beter dan ooit. “Meedoen aan het programma was voor ons de ultieme test. We weten nu dat we kunnen samenwonen én -werken. We zaten in dezelfde droom. En we zijn erachter: wij willen altijd samen blijven!“, zegt Carlijn in De Telegraaf. Afgelopen herfst zegden Carlijn (33) en Karim (24) hun banen op, regelden oppas voor hun huis en katten en stortten zich in het Italiaanse avontuur. Nu zijn ze weer terug in Den Bosch, de stad waar ze elkaar drie jaar geleden ontmoetten. “We hebben dan niet gewonnen, maar we hebben deze unieke kans om zonder financieel risico onze droom na te jagen in ieder geval niet voorbij laten gaan.” Karim: “Je moet ook beseffen dat de bed & breakfast van november tot en met maart gesloten is. Dan zit als het ware heel Piticchio op slot. En wat ga je daar dan doen? Al ligt het minder geïsoleerd dan de uitzendingen suggereren. Arcevia bijvoorbeeld ligt op slechts tien minuten afstand. We hebben er een stel gesproken dat in het laagseizoen een exportbedrijf in Italiaanse wijn heeft. Dat ontstijgt inmiddels bijna de opbrengsten van hun b&b. Maar daar ligt onze ambitie niet.” De Italiaanse Droom trok zondag 1.414.000 kijkers (madl: 21.9%).

Life & Cooking (RTL4, 16:46) – ‘Terror’ Jaap heeft zondag in Life & Cooking de tafel van Carlo en Irene stukgegooid. Hij besloot het presentatieduo ‘terrorles’ te geven. “Dat is toch fucking niet normaal“, riep hij voordat de tafel de lucht in ging. Maar de miljonair liet ook nog even zijn gevoelige kant zien. “Ik heb spijt van twee dingen: ik heb een emmer stront over iemand heen gegooid en ik heb de zanglerares van de Gouden Kooi weggejaagd.” Zij kreeg eieren op haar hoofd en ze werd door de paardenbak gerold. Jaap heeft geen spijt van zijn ‘goede doelen’ actie. “Ik heb gezegd dat ik de helft van het geldbedrag over zou maken naar Stichting Aap, maar alles is lekker voor Stichting Jaap! Ik vind het een goede grap, omdat ik nog een appeltje te schillen had met het Nederlandse volk. Het merendeel heeft op Brian gestemd.” De één na laatste Life & Cooking van het seizoen scoorde 603.000 kijkers (madl: 20.9%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen