1,2 miljoen kijkers voor Holland’s Got Talent


De kijkcijfers van vrijdag 2 mei 2008 (SKO)

Holland’s Got Talent (SBS6, 20:30) – De eerste liveshow van Holland’s Got Talent werd vrijdag door 1.170.000 kijkers (madl: 21.4%) bekeken. Dankzij deze score behaalde SBS 6 de tweede plaats in de zender top-15. Jurylid Patricia Paay kwam speciaal hier heen voor de show. “Ik krijg heel veel aanbiedingen voor tv- programma’s, maar ik zit helemaal in Engeland en ik heb echt geen zin om daarvoor naar Nederland te komen. Waarom zou ik aandacht willen als ik niks te pluggen heb?

Uiteindelijk is Patricia Paay toch op de uitnodiging ingegaan, vertelt ze in Televizier. “Gerard Joling haalde me over om dit wél te doen: ‘Toe Patries, het wordt best leuk’ en ik heb er geen spijt van. Met 1,3 miljoen en een beetje hebben we goede kijkcijfers. Ik ben heel trots. En het wordt alleen maar gekker en spannender. Ik heb een paar favorieten.” Privé gaat het ook goed met Patricia Paay. Ze is trots op haar dochter. “Ik zou graag in de wijk Chelsea willen wonen. Daar zijn hele mooie huizen en ik heb al wat leuks gezien. Christina is een meid van achttien en ze moet lekker kunnen uitgaan. Nu zit ze in zo’n stadje en dat is zo beperkt. En ik vind het ook eng als ze straks aan een jongetje uit Guilford blijft hangen.

Madeleine McCann Een Jaar Verder (RTL4, 22:28) – Een jaar na de verdwijning van Madeleine McCann, geloven haar ouders nog steeds dat zij in leven is. Madeleine verdween op 3 mei vorig jaar uit een vakantieappartement in Praia da Luz in Portugal. Ondanks de enorme media-aandacht is er een jaar later nog geen enkele vooruitgang geboekt. Volgens programmamaker Jaap Jongbloed die zich al jaren bezighoudt met vermiste personen, is er weinig kans dat Madeleine nog levend wordt teruggevonden. “Het gebeurt hoogst zelden dat kleine kinderen die zolang vermist zijn weer opduiken. Je moet natuurlijk altijd hoop houden, maar die hoop is wel klein. Het enige wat de McCanns eigenlijk kunnen doen is ervoor zorgen dat de zaak in de aandacht blijft van de media. Dan bestaat er nog een kans dat iemand in de buurt van de dader door wroeging toch een keer gaat praten. Dat is wel eens eerder gebeurd.” De documentaire Madeleine McCann Een Jaar Verder trok 290.000 kijkers (madl: 7.3%).

De Flat Van Ali B. (NPS, Ned3, 23:20) – Ali B. wil in zijn show De Flat een link leggen naar het kleine nieuws van alledag, maar actualiteiten zullen volgens hem geen hoofdrol spelen. “Actualiteitenprogramma’s zijn er al genoeg. Ik wil ook niet iemand interviewen, het moet tweerichtingsverkeer zijn“, zegt hij in het NRC vanuit het kantoor van zijn bedrijf SPEC Management in Almere. De rapper kent zijn zwakke punten: “De tijd in de gaten houden of een gast aankondigen zoals Jeroen Pauw en Paul Witteman dat doen, dat kan ik helemaal niet. Die mensen hebben daar jaren ervaring voor opgedaan.” Volgens Wijnand Honig, eindredacteur van De flat, is het toeval dat het programma van Ali B. vrijwel tegelijkertijd zijn première beleeft als dat van Lange Frans. “Ali B. is niet gekozen omdat hij een rapper is, maar omdat hij een godvergeten talent is. Hij snapt hoe je televisie moet maken, ook al heeft hij daar geen ervaring mee.” De Flat werd door 120.000 kijkers (madl: 2.9%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen