1 miljoen kijkers voor Ranking the Stars Zomereditie


De kijkcijfers van vrijdag 16 mei 2008 (SKO)

Ranking the Stars Zomereditie (BNN, Ned3, 20:28) – Catherine Keyl is één van de deelnemers aan de zomereditie van Ranking the Stars. “Ik heb werkelijk een enige tijd gehad. Het zijn allemaal topvrouwen, zonder jaloezie en rancune. Patty zat op Chazia te katten. Maar ik vond het wel humoristisch. Ik moest er verschrikkelijk om lachen. Volgens mij bedoelde Patty het niet zo kwaad. Alleen Chazia was dus een beetje verdrietig. Maar zij was de enige naar mijn weten“, zegt ze in De Volkskrant.

Toch kan Catherine ook best pittig uit de hoek komen. Als reactie op de teruglopende kijkcijfers van Max & Loretta sneerde ze naar Loretta Schrijver: ‘Vorig jaar zei ze in een interview dat ze dat babbelprogramma wel even zou verbeteren. Nou, oké, dat zien we dus.’ Catherine: “Dat is gewoon een feitelijke constatering. En dat kun je wel een sneer noemen, maar hallo! Wie gaf de eerste sneer? Zij zette mijn programma neer als een lullig babbelprogramma. Wie sneert er dan?” Ook heeft ze bonje met uitgever Annemarie van Gaal over het blad Catherine. “De ruzie is nog steeds niet bijgelegd. Ik kreeg op een gegeven moment cijfers van haar, die ik in overleg met haar aan een andere bladenuitgever voorlegde. Maar later is zij daarover zo in woede ontstoken dat zij onmiddellijk haar aandelen wilde verkopen. Daar is zij nu mee bezig. Ik probeer nu met behulp van andere financiers een doorstart te maken.

Love Actually (RTL4. 21:26) – Gordons Singing Bee is van de buis gehaald en werd vrijdag vervangen door de film Love Actually. Volgens regisseur Richard Curtis is liefde universeel dus de acteurs hoefden niet allemaal Brits te zijn. Aan Veronica Magazine vertelt Richard: “Heike Makatsch heeft bijvoorbeeld een bepaalde Marlene Dietrich-kwaliteit die ik zocht. Door haar Duitse achtergrond is haar personage veel brutaler. Een Engelse secretaresse zou nooit zo flirten met haar baas. Laura en Rodrigo pasten, ondanks hun andere achtergrond, ook goed in het gezelschap.” Curtis had bij het schrijven maar drie acteurs in zijn hoofd; Hugh Grant, Laura Linney en Martine McCutcheon, die hij kende van tv. “Mensen denken dat iedereen met mij wil werken maar dat valt tegen. Soms wordt ik afgewezen, maar daar ben ik wel aan gewend in mijn prive-leven, haha! Ik had er graag nog meer mensen in willen stoppen, maar we moesten nu al veel knippen.” Singing Bee trok vorige week 411.000 kijkers (madl: 8.5%). Love Actually werd door 534.000 kijkers (madl: 10.1%) bekeken.

Pauw & Witteman (VARA, Ned1, 23:04) – Pauw & Witteman (1.100.000 kijkers, madl: 24.9%) en De Wereld Draait Door (980.000 kijkers, madl: 21.0%) beleefden vrijdagavond hun laatste uitzending voor de zomer. Andries Knevel en Tijs van den Brink volgen Pauw & Witteman vanaf maandag op met hun eigen talkshow van de Evangelische Omroep. Zij worden ondersteund door de ‘tafeldames’ Catherine Keyl, Hannie van Leeuwen, Annemarie Postma en Myrthe Hilkens. Op vrijdag is er steeds een andere ‘sidekick’, afhankelijk van de actualiteit. Keyl (61) was presentator bij onder meer de EO en omroep Max, Van Leeuwen (82) was Tweede en Eerste Kamerlid voor het CDA, Postma (40) was fotomodel en is schrijfster. Hilkens (29) is van de actiegroep ‘Beperkt Houdbaar’ en strijdt tegen de seksualisering van de maatschappij. Knevel en Van den Brink laten zich dagelijks door een van de vier vrouwen bijstaan, omdat ze verwachten dat die hun gasten vragen stellen die zij “als twee blanke mannen niet zouden stellen“.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen