1,7 miljoen kijkers voor Vermist


De kijkcijfers van vrijdag 21 maart 2008 (SKO)

Vermist (TROS, Ned1, 20:32) – Jaap Jongbloed was vrijdagavond te zien in de 300ste aflevering van het populaire tv- programma Vermist van de TROS. “Men- sen vragen wel eens wat mijn volgende stap zal worden. Maar Vermist is zo ont- zettend hard nodig. En het geeft me zo’n voldoening als wij erin slagen een zaak op te lossen. Ik blijf zo lang mogelijk doorgaan met dit programma“, vertelt Jaap Jongbloed in De Telegraaf. Vermist werd vrijdag door 1.714.000 kijkers (madl: 24.6%) bekeken.

De zaken die Jongbloed in Vermist behandelt kennen overwinningen, maar ook grote teleurstellingen. Zo is de zaak rond de schrijnende verdwijning van Manon Seijkens nooit opgelost. Het was het onderwerp van de allereerste uitzending van Vermist, in 1995. Het meisje werd later op een steenworp afstand van haar ouderlijke woning gevonden. De dader is nog steeds niet opgespoord. “Het macabere toeval wil dat, tijdens de voorbereidingen van de 300e aflevering, moeder Gertie opnieuw beroofd is van haar kindje. Het grafje van Manon werd vernield en haar urn gestolen. Tijdens onze uitzending smeekt zij om terugbezorging van het laatste tastbare dat ze had.

Titanic (RTL4, 20:33) – Ruim zeven jaar nadat Titanic in 1997 te zien was in de bioscopen kwam de langverwachte Special Edition dvd van de film uit. “Die kale dvd-versie verkocht jarenlang prima dus een economischer reden om een special edtition te maken was er niet. Het was meer een kwestie van wanneer we er op artistiek vlak klaar voor waren om iets aan de film toe te voegen“, vertelt regisseur James Cameron. “Het heeft een paar jaar geduurd voordat we er klaar voor waren om weer met Titanic aan de slag te gaan, en inmiddels hebben we twee jaar besteed om uit te werken wat er op de dvd moest komen en wie we erbij wilden betrekken. We hebben er diep over nagedacht.” Het was zwaar om Titanic te maken. “Bij elke film die ik maak, neem ik een rekwisiet of decorstuk mee naar huis, en bij Titanic was dat het roer van het schip. Zo voelde ik me namelijk: alsof ik aan het roer stond van een zinkend schip. We hadden verkeerd ingeschat hoe moeilijk het was om deze film te maken.” Titanic trok vrijdag 854.000 kijkers (madl: 13.7%).

Dancing Queen (SBS6, 20:30) – Tanja Jesss, de stem van Sky Radio 101 FM, heeft donderdag de nummers bekend gemaakt waarop de laatste drie kandidaten van het tv-programma Dancing Queen (SBS 6) volgende week vrijdag gaan dansen. De winnende songs zijn gekozen door luisteraars van Sky Radio 101 FM. De finalenummers zijn als volgt: Ingrid danst op Bleeding Love van Leona Lewis, Nana danst op Apologize van Timbaland en Iris danst op Take it Easy van Mika. Vandaag (22 maart) wordt bekend welke twee kandidaten door gaan naar de finale. Tanja Jess: “Ik zou zelf ook graag willen weten op welk nummer ik mijn finale zou moeten dansen. Het moet natuurlijk wel een lekker nummer zijn waar je een goed gevoel bij hebt en wat je raakt, maar dat is de Sky Radio-luisteraars wel toevertrouwd.” De halve finale van Dancing Queen werd vrijdag door 713.000 kijkers (madl: 10.0%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen