1,4 miljoen kijkers voor Tussen Kunst en Kitsch


De kijkcijfers van woensdag 19 maart 2008 (SKO)

Tussen Kunst en Kitsch (AVRO, Ned1, 20:35) – Het populaire AVRO programma Tussen Kunst & Kitsch is sinds woensdagavond terug met een nieuw seizoen. Ook dit seizoen zet Tussen Kunst & Kitsch de traditie voort van de vele bijzondere voorwerpen die tijdens het programma besproken worden. Het programma is 24 jaar oud en lijkt sinds- dien ongewijzigd, maar dat is volgens eindredactrice Anne Jean van Grinsven niet zo. “Sinds Nelleke van der Krogt is er veel veranderd.

Volgens Anne Jean van Grinsven is er wel degelijk aan de formule gesleuteld. “Zeker sinds Nelleke van der Krogt de presentatie doet, is er meer aandacht voor de persoon- lijke verhalen van mensen bij hun voorwerpen“, vertelt ze in Televizier. “Die maken de uiteindelijke onthulling van de financiële waarde des te mooier. En we horen heel wat verhalen, want op een opnamedag verschijnen er meer dan duizend mensen. Ze komen allemaal aan de beurt en hebben vaak meerdere spullen bij zich. Onze veertien experts én de cameraploegen zijn dus de hele dag druk bezig.” Tussen Kunst & Kitsch werd woensdag door 1.353.000 kijkers (madl: 20.5%) bekeken.

Halve finale KNVB Beker: Heracles Almelo – Roda JC (RTL7, 20:41) – Roda JC heeft zich na strafschoppen geplaatst voor de finale van de KNVB-beker. In Almelo won de ploeg de strafschoppenserie met 5-3 van Heracles Almelo. De tweede halve finale om de KNVB Beker werd woensdag door 1.238.000 kijkers (madl: 20.3%) bekeken. RTL 7 is erg tevreden over de behaalde kijkcijfers. “De halve finales van de KNVB Beker die RTL 7 live in beeld bracht zijn zeer goed bekeken. Op dinsdag 18 maart stemden 1,6 miljoen kijkers af op Feyenoord – NAC Breda, terwijl gisteravond 1,2 miljoen kijkers Heracles Almelo – Roda JC volgden“, aldus een zegsman vandaag. “In de doelgroep van RTL 7, Mannen 20 – 49 jaar, behaalden de wedstrijden zenderaandelen van respectievelijk 26,6 en 21,7 procent. De nabeschouwing gisteravond, met daarin ook de samenvatting van de Eredivisie-wedstrijd PSV – Ajax, scoorde zelfs 28,9 procent, goed voor bijna 900.000 kijkers rond middernacht.

Room 101 (VPRO, Ned3, 22:03) – Presentator Jan Jaap van der Wal doet in Room 101 verwoede pogingen om de irritaties van zijn gasten te laten verdwijnen, maar kan meestal toch weinig uitrichten tegen de diepgewortelde frustraties van zijn gasten. Van Gelder ergert zich onder meer aan de teloorgang van het Eurovisie Songfestival. “Vroeger was ik een fan. Ik keek altijd op zaterdagavond met mijn ouders, en dan probeerden we de winnaar te voorspellen. De beste won altijd, daar zat lijn in. Sinds een aantal jaar is het Eurovisie Songfestival een grote wanvertoning. Het is elke keer weer afwachten welk Oost-Europees land nu weer wint. Dat vind ik jammer.” Het uiten van frustraties moet volgens Van Gelder gewoon kunnen: “Je moet nooit je ogen sluiten voor dingen die niet kloppen. Je mag best zeggen waar het op staat. Ik doe dat als presentator soms ook. Zondag nog in Studio Voetbal. Michael van Praag (oud-voorzitter Ajax – red.) kreeg van Hugo Borst een Ajax-keppeltje. Toen heb ik me even boos gemaakt, want dat Ajax-supporters zich Joden noemen vind ik écht niet kunnen.” Room 101 trok woensdag 368.000 kijkers (madl: 5.6%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen