695.000 kijkers voor Quick Boys – NAC Breda


De kijkcijfers van woensdag 27 februari 2008 (SKO)

KNVB Beker: Quick Boys – NAC Breda (RTL7, 20:40) – Quick Boys heeft woensdagavond in de kwartfinales van het bekertoernooi tegen NAC Breda niet voor een stunt gezorgd. NAC won in Katwijk eenvoudig met 3-0. Quick Boys – NAC Breda, de derde kwartfinale, werd bij RTL 7 door 695.000 kijkers (madl: 11.0%) bekeken. Feyenoord is de enig overgebleven topclub in de KNVB Beker. De ploeg speelt vanavond, donderdag, thuis in Rotterdam tegen FC Zwolle in de laatste kwartfinale.

Trainer Bert van Marwijk is aan zijn stand verplicht de halve finales te halen. De coach heeft de laatste twee duels van Zwolle, waaronder de 7-0 zege op MVV, uitgebreid geanalyseerd. “Zwolle maakt op mij een uitstekende indruk“, zegt Van Marwijk. “Die ploeg steekt goed in elkaar, is een hecht collectief en kan ook nog eens heel goed voetballen. Daarom waak ik voor onderschatting. Ze wonnen in de vorige ronde verdiend met 2-0 bij NEC. Ze zijn gevaarlijk, dus moeten wij scherp zijn als we de halve finales willen bereiken.

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – Albert Verlinde opende RTL Boulevard woensdag met het grote showbizznieuws rondom Frans Bauer. Weekblad Story heeft het gerucht de wereld in geholpen dat de volkszanger boos zou zijn op de Vlaamse Laura Lynn. Frans, die over twee maanden gaat trouwen, is kwaad. “Ik weet zelf van niets. Nee, ik ben niet vreemdgegaan. Moet ik mezelf dan verdedigen voor iets wat ik niet heb gedaan?“, zegt Frans. “Het ergste is nog dat ik helemaal niet ben gebeld door het blad. Ik heb ook geen oproepen gemist zonder nummerherkenning. Ja, drie dagen geleden heb ik nog contact gehad met de fotograaf Edwin Smulders. Hij heeft hier niets over gezegd. Dat vind ik erg schijnheilig.” RTL Boulevard werd woensdagavond door 844.000 kijkers (madl: 18.3%) bekeken.

Noorderlicht Nieuws (VPRO, Ned3, 20:29) – Noorderlicht Nieuws is de naam van het eerste wekelijkse wetenschapsjournaal op de Nederlandse televisie. Presentator Pieter van der Wielen behandelt onderwerpen aan de hand van foto’s, interviews, films of nieuwsberichten. “Een beetje zoals de reguliere nieuwsrubrieken dat doen. Eigenlijk moet het een programma worden dat het midden houdt tussen NOS Journaal en RTL Boulevard. Op een losse manier betrouwbare informatie brengen“, zegt Van der Wielen, die het programma samen met Georgina Verbaan presenteert. Volgens de wetenschapsjournalist hoeven de kijkers niet gestudeerd te hebben om Noorderlicht Nieuws te kunnen volgen. “We richten ons op de geïnteresseerde leek en wie daarna nog steeds nieuwsgierig is, kan zelf op zoek gaan.” Noorderlicht Nieuws werd woensdag door 342.000 kijkers (madl: 5.3%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen