907.000 kijkers voor Deep Throat


De kijkcijfers van zaterdag 23 februari 2008 (SKO)

Deep Throat (VPRO, Ned3, 24:26) – De omstreden pornofilm Deep Throat die de omroepen BNN en de VPRO vannacht uitzonden, heeft 907.000 kijkers (madl: 43.8%) getrokken. Voorafgaand aan de film was er een thema-uitzending van het BNN-programma Spuiten en Slikken en de documentaire Inside Deep Throat. Spuiten en Slikken met Sophie Hilbrand opende de thema-avond ‘FF slikken’ met 989.000 kijkers (madl: 15.7%). Naar Inside Deep Throat keken er 892.000 kijkers (madl: 18.6%).

Het voornemen de film uit te zenden, deed in de aanloop nogal wat stof opwaaien. Zo had de ChristenUnie grote bezwaren tegen uitzending van de film. Volgens André Rouvoet van de partij is het echter klinkklare onzin dat hij de film geprobeerd zou hebben de film te verbieden. “Ik verbaas me erover dat verkeerde berichten zomaar worden overgenomen. Het is zo gemakzuchtig. Soms amusant, veel vaker ronduit ergerlijk dat de grootst mogelijk onzin wordt nagepraat. Waar hebben jullie me horen zeggen dat ik die film zou willen verbieden? Eén journalist maakt het ervan en alle anderen nemen het over. Ik heb het woord verbod nooit in de mond genomen.

Idols (RTL4, 19:59) – De talentenjacht Idols 4 boekte zaterdagavond met 1.604.000 kijkers (madl: 24.3%) een kijkcijferrecord. Nog niet eerder keken zoveel mensen naar de vierde editie van de talentenjacht met Martijn Krabbé en Wendy van Dijk. De uitslag van Idols werd later op de avond zelfs door 1.685.000 kijkers (madl: 27.9%) bekeken. Charlene heeft op de valreep de tv-talentenjacht moeten verlaten; Nathalie of Nikki wordt het nieuwe idool van 2008. Charlene kon haar tranen niet bedwingen. “Ik ben een beetje emotioneel, maar heel dankbaar dat ik allemaal heb mee mogen maken.” De jury van het programma was laaiend enthousiast over het niveau van de halve finalisten. “Ik vind jullie alle drie winnaars“, zei Gordon. Idols was zaterdag na het Journaal de best bekeken uitzending van zaterdagavond.

De Nieuwe Uri Geller (SBS6, 19:58) – Het amusementsprogramma De Nieuwe Uri Geller met presentatrice Tooske en sidekick Henkjan Smits heeft zaterdagavond weer wat kijkers teruggewonnen. Vorige week belandde de show met Uri Geller in een voorlopig dieptepunt met ‘slechts’ 981.000 kijkers, maar deze week scoorde het weer over de miljoen met 1.105.000 kijkers (madl: 16.6%). De Nieuwe Uri Geller was al eerder te zien in Israël en de Verenigde Staten. “Het programma was in andere landen een groot succes omdat mensen vermaakt willen worden, omdat ze perplex willen staan en omdat het gevaarlijk is“, vertelt Geller aan TROS Kompas. “Mensen houden nu eenmaal van gevaar. De show loopt nu in Nederland en Duitsland. Daarna sowieso in Hongarije en er zijn onderhandelingen gaande met nog een aantal andere landen. Uiteindelijk wil ik er een wereldwijde show met alle winnaars van maken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen