561.000 kijkers voor De Prins en Het Meisje


De kijkcijfers van zondag 23 december 2007 (SKO)

De Prins en Het Meisje (VPRO, Ned2, 20:15) – Fedja van Huêt en Halina Reijn spelen Friso en Mabel in de miniserie De Prins en Het Meisje van de VPRO. Volgens scènarioschrijver van de serie Ger Beukenkamp komt de film dichtbij de waarheid. “Ik heb bijvoorbeeld ook mijn licht opgestoken bij de vroegere vriendinnengroep van Mabel“, vertelt hij in het Algemeen Dagblad. “Die meiden draaiden er niet omheen dat ze indertijd allemaal kickten op het veroveren van beroemdheden.

De Prins en Het Meisje doet denken aan Koefnoen, doordat alle acteurs bekende mensen spelen. “De regisseur Peter de Baan zei meteen: ‘Dit is geen Kopspijkers’. Het is met andere woorden geen satire. Bij satire stel je iets aan de kaak, maar ben je er als acteur niet mee bezig om je in iemand te verdiepen. Bij drama doe je dat wél.” Fedja: “Ik heb natuurlijk wel beelden van Friso bestudeerd. Dan kom je al snel uit bij: haar in een scheiding, bril op, slecht zittend pak. Maar wat me vooral opviel was dat hij zo slecht is in zwaaien. En dán ga je naar binnen. Want: hoe komt dat? Waarom heeft hij zo’n hekel aan protocollaire plichtplegingen? Wij gaan Kopspijkers ver voorbij.” De Prins en Het Meisje trok zondag 561.000 kijkers (madl: 7.7%).

Life & Cooking (RTL4, 18:12) – Al bijna vier maanden is Robert Verweij de kok van Life & Cooking. Na Rudolph van Veen en Vincent van Essen mag hij Carlo en Irene nu wekelijks een maaltijd voorzetten. “Ik vind het hartstikke leuk. Ik heb veel eigen inbreng en kan lekker mijn eigen ding doen“, vertelt hij aan TVgids.nl. “Ik ben vinoloog en dus is wijn mijn passie, ik wil de mensen daar graag meer over vertellen. Want met een goede wijn kun je een gerecht mooier maken, maar met een verkeerde combinatie kun je het ook flink verpesten.” Verweij staat al vanaf z’n vijftiende in de keuken en dat zal tijdens de komende feestdagen niet anders zijn. “Ik ben voor het eerst in jaren vrij; normaal werk ik altijd. Maar zowel mijn eigen familie als mijn schoonfamilie verwacht natuurlijk wel dat ik de keuken in ga met Kerst. Dat vind ik helemaal niet erg. Want eigenlijk is mijn werk een hobby, dus ik doe het met veel plezier. Ik ga dus ook behoorlijk uitpakken.” Het tweede deel van Life & Cooking werd zondag door 842.000 kijkers (madl: 19.5%) bekeken.

Boer Zoekt Vrouw (KRO, Ned1, 20:23) – Boer Zoekt Vrouw werd vorige week door maar liefst 2,7 miljoen Nederlanders gevolgd en ook het derde seizoen is daarmee een doorslaand succes. Het programma duurt nog voort tot en met februari. “Ik heb zin in de uitzendingen en vind het leuk dat er nu ook een vrouw bijzit. Weer een nieuwe factor“, vertelt presentatrice Yvon Jaspers in het AD. “Die boeren beschouwen mij meer als een zus die ze in vertrouwen nemen. Maar bij Agnes is het meer vrouwen onder elkaar. Zo van: heb jij dat nou ook? En: dat is toch niet normaal? Die kijkcijfers zijn mooi, maar ik ben helemaal tevreden wanneer ik een mailtje krijg waarin staat Dirkjan (een boer uit de vorige editie, red.) gaat trouwen. Daar gaat het allemaal om.” Boer Zoekt Vrouw werd zondag door 2.642.000 kijkers (madl: 35.5%) bekeken. Dat is bijna achttien procent van alle Nederlanders van zes jaar en ouder.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen