206.000 kijkers voor Ben je slimmer dan een kind


De kijkcijfers van zondag 2 december 2007 (SKO)

Ben je slimmer dan een kind? (NET5, 19:32) Ben Je Slimmer dan een kind? met Erik van der Hoff is de Nederlandse variant van het Amerikaanse Are You Smarter Than A 5th Grader? met komiek Jeff Foxworthy. Het origineel maakte eerder dit jaar met 27 miljoen kijkers het beste tv-debuut in de geschiedenis van de Amerikaanse televisiezender FOX. In Nederland slaat het programma minder aan. Erik: “NET 5 wordt niet echt als familiezender gezien, terwijl dit wel een familieprogramma is.

Toen Van der Hoff de show op een tv-beurs zag, was hij meteen enthousiast, vertelt hij in de GPD-bladen. “Ik dacht: dat zou leuk voor mij zijn om te doen. Ik heb al eerder voor de publieke omroep een dagelijks quizje met kids van 12 jaar gedaan. En met Triviant wil ik thuis ook altijd de kaartjes oplezen. Dat wordt me trouwens niet altijd in dank afgenomen.” De eerste vijf afleveringen van Ben Je Slimmer dan een Kind? werden afgelopen september door nooit meer dan 334.000 kijkers bekeken. NET 5 zendt sinds zondag vijf nieuwe afleveringen uit. Deze uitzendingen worden op een kindvriendelijker tijdstip – een uur vroeger dan voorheen – uitgezonden. Ben je slimmer dan een kind werd zondag vanaf half acht door 206.000 kijkers (madl: 3.1%) bekeken.

Die is de Mol (AVRO, Ned3, 21:44) – Als aanloop naar het nieuwe seizoen van Die is de Mol zendt de AVRO een vierdelige cursus mollenjagen uit met kandidaten uit het verleden, zoals Paul Rabbering. “Sommige Mollen lijken zo echt en zo puur dat iedereen erin trapt. In mijn editie verdacht bijvoorbeeld helemaal niemand de mol, Inge Ipenburg, die was zo fanatiek“, vertelt Rabbering aan TVgids.nl. In het begin ging het bijna mis, vertelt hij. “Ik kon vanaf het begin van het programma goed opschieten met Inge en dus verdacht ik haar helemaal niet. Er was echter een spel met een lift waarin je de mol te zien kreeg als je alle vragen goed beantwoord had. Ik dacht dat ik dat gedaan had, de deuren gingen open en daar stond Inge. De vrouw met wie ik al zes afleveringen goed omging was gewoon de mol, ik wist het plotseling zeker. Helemaal toen ik in mijn aantekeningenboekje terugbladerde.” Die is de Mol werd zondag door 198.000 kijkers (madl: 2.6%) bekeken.

Loting EK Voetbal 2008 (NOS, Ned1, 11:48) – Oranje komt op Euro 2008 in een loodzware groep met Italië, Frankrijk en Roemenië. Dat bleek zondag tijdens de loting van het EK Voetbal 2008, die zondagmiddag om 12.00 uur door 912.000 kijkers (madl: 35.1%) bekeken werd op Nederland 1. Bondscoach Marco van Basten moest zondag in Luzern na de loting even bijkomen. “Dit is heavy“, aldus Van Basten. Bij het WK in Duitsland zat Nederland vorig jaar in de ‘poule des doods’ met Argentinië, Servië en Ivoorkust. “Toen heette dat de poule des doods, ik ben benieuwd hoe ze deze dan gaan noemen. Dit is wel de zwaarste groep van dit EK.Victor Piturca, de bondscoach van Roemenië, kreeg de lachers op zijn hand na de loting. “Ik ben dolblij met dit resultaat“, sprak hij. “Dit had niet veel eenvoudiger gekund. We spelen tegen de wereldkampioen, de verliezend WK-finalist en het land dat de afgelopen drie jaar in de kwalificatiewedstrijden voor het EK en WK het beste heeft gepresteerd. Ik ben benieuwd tegen wie we het in de kwartfinale moeten opnemen.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen