2 miljoen kijkers voor Mooi Weer De Leeuw


De kijkcijfers van zaterdag 1 december 2007 (SKO)

Mooi! Weer De Leeuw (VARA, Ned1, 20:26) – Sinterklaas kwam met zijn trouwe Hoofdpiet ook dit jaar weer op bezoek bij Paul de Leeuw. Goedheilig- man Bram van der Vlugt heeft het deze periode maar druk, want hij verschijnt ook dagelijks in het Sinterklaasjournaal, De Club van Sinterklaas (Jetix) en Ontbijtpiet (Nickelodeon). De NPS, die het Sinterklaasjournaal brengt, is niet zo blij dat de enige echte tv-Sint meewerkt aan de commercieel gerichte Sinter- klaasprogramma’s.

De NPS kan er echter niets tegen doen dat Goedheiligman Bram van der Vlugt ook optreedt bij de commerciële concurrentie. Ooit, toen de publieke omroep nog twee zenders telde, is de afspraak gemaakt dat in alle Sintprogramma’s van voor negen uur ’s avonds, dezelfde Goedheiligman zou optreden. Niet voorzien was de opkomst van de commerciële tv-kanalen. “Bram is freelance acteur, voor hem is de afspraak zeer lucratief, wij zagen het liever anders”, geeft Ajé Boschhuizen, eindredacteur en éen van de schrijvers van het Sinterklaasjournaal, zaterdag toe in de GPD-bladen. “Nickelodeon en Jetix doen nu mee om geld te verdienen, wij proberen een cultureel kinderfeest te koesteren.” De Sinterklaasuitzending van Mooi Weer De Leeuw werd zaterdag door 2.001.000 kijkers (madl: 30.7%) bekeken.

Sterren dansen op het IJs (SBS6, 21:38) – Jurylid Marc Forno is over de dames die meedoen aan Sterren dansen op het IJs meer te spreken dan over de heren. “Ik ben vanaf het begin vol lof over Melody Klaver, Glennis Grace en Floortje“, zegt Forno in Televizier. “Mooi wat ze laten zien! Olga Commandeur is helaas moeilijk te liften en Maribelle? Sorry hoor, maar die vind ik slecht.” Marc heeft er geen moeite mee om zijn meningen eerlijk te delen. “Nee, ik ben eerlijk. Ik word niet betaald om politiek correct te zijn en ben geen sociaal werker.” Op straat wordt Marc vaak aangesproken. “Mensen zeggen dat ze blij zijn dat ik zeg wat zij denken. Maar het is echt niet mijn doel om bitchy te zijn.” Marc vindt Sander Foppele de enige goede mannelijke deelnemer. “Verder ben ik nogal teleurgesteld in de jongens.” Sterren dansen op het IJs werd zaterdag door 452.000 kijkers (madl: 6.7%) bekeken.

Cameretten (BNN, Ned3, 22:28) – BNN bracht zaterdagavond een registratie van Cameretten. Dit cabaretfestival werd dit jaar voor de 42ste keer gehouden en leverde al een flink aantal grote cabaretiers op – Theo Maassen, Brigitte Kaandorp en Marc-Marie Huijbregts zijn slechts enkele klinkende namen. De kersverse winnaar van het festival heet Vincent Geers. “Na de eerste ronde was ik er bepaald niet zeker van dat ik door was. Maar toen dat wel zo was, ben ik heel hard gaan werken“, zegt Geers bij TVgids.nl. “Ik wilde een goede show maken over de druk die de maatschappij op je kan leggen. Ik nam de show op en keek dan de beelden terug. Het is soms behoorlijk pijnlijk om jezelf terug te zien, maar het helpt wel om de voorstelling te verbeteren.” De voorstelling van Geers werd uiteindelijk bekroond met zowel de publieks- als de juryprijs. “Ik wist dat de publieksprijs er in zat. De zaal had enthousiast gereageerd, meer dan bij mijn medefinalisten. Dat ik uiteindelijk allebei de prijzen heb gewonnen is fantastisch, al besef ik dat nog steeds niet helemaal. Ik kan niet geloven dat ik in dat rijtje grote namen sta.” Cameretten werd zaterdag door 256.000 kijkers (madl: 4.1%) bekeken op Nederland 3.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen