1,5 miljoen kijkers voor Sterren dansen op het IJs


De kijkcijfers van zaterdag 22 december 2007 (SKO)

Sterren dansen op het IJs (SBS6, 22:08) – Sander Foppele is de nieuwe ijskoning van Nederland. De acteur kreeg zaterdagavond in de finale van Sterren Dansen op het IJs de meeste stemmen van de kijkers en ging met de felbegeerde trofee naar huis. De uitslag van de ijsshow, waarin Sander zangeres Floortje achter zich liet, trok 1.451.000 kijkers (madl: 21.1%). “Ook de zaterdag- middag door SBS 6 georganiseerde Kerstparade trok veel televisiekijkers“, aldus de tv-zender.

De showavond van SBS 6 begon om acht uur. Vanaf toen schaatsten Sander en Floortje voor het oog van 993.000 kijkers ieder twee küren. De kijkers hadden voor allebei één nummer uitgekozen. Zo schaatsten Sander en Nicola een van hun küren op Let me entertain you van Robbie Williams en Floortje en Laszlo op het nummer You’re simply the best van Tina Turner. Om tien uur werd de uitzending onderbroken voor het verslag van de SBS 6 Kerstparade. “Bijna 1,2 miljoen mensen zagen hoe een paar uur eerder die dag een stoet verlichte praalwagens door Stadshart Almere trok“, aldus een woordvoerder van SBS 6. Na de registratie werd de winnaar van Sterren dansen op het IJs voor het oog van 1,5 miljoen kijkers bekendgemaakt.

Idols (RTL4, 19:59) – Voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse Idols trok de talentenjacht zaterdag minder dan één miljoen kijkers. Tijdens de allereerste liveshow van de vierde Idols zongen de kandidaten allen nummers die te maken hadden met het thema ‘Las Vegas’. Voor de show was de studio omgetoverd tot een extravagante plek met neonlichten, passend bij het thema van de show: Las Vegas. Illusionist Hans Klok opende de show samen met Raffaëla. De eerste liveshow van Idols trok zaterdag 957.000 kijkers (madl: 13.9%) naar RTL 4, waarna de Backstage uitzending door 425.000 mensen gevolgd werd op RTL 5. De Uitslag van Idols, vanaf kwart over elf, werd door 1.039.000 kijkers (madl: 17.7%) bekeken. Kandidate Sandy heeft de minste stemmen van het publiek gekregen en zal er daarom volgende week niet meer bij zijn. Er zijn nog elf kandidaten in de race bij Idols.

Global Dancing with the Stars (RTL4, 21:36) – Na de grote liveshow van Idols bracht RTL 4 zaterdag het programma Global Dancing with the Stars op de buis. De bekende Nederlanders die hieraan meededen lieten allen een ’tribal dance’ uit hun land van oorsprong zien. Rodrigo Otazu werd de winnaar van het programma. De 39-jarige Argentijn versloeg deelnemers Jasmine Sendar (Ethiopië), Don Diego Poeder (Senegal), Suzanne en Monique Klemann (Indonesië) en Mei Li Vos (China). Met ‘Global dancing with the stars’, dat werd gepresenteerd door Sylvana Simons en Ron Brandsteder, werd geprobeerd om zo veel mogelijk donateurs te werven voor de humanitaire samenwerkingsorganisatie Plan Nederland. Global Dancing with the Stars scoorde zaterdag 555.000 kijkers (madl: 8.2%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen