1,5 miljoen kijkers voor Sterren dansen op het IJs

Geplaatst op zo 23 dec 2007 om 10:25


De kijkcijfers van zaterdag 22 december 2007 (SKO)

Sterren dansen op het IJs (SBS6, 22:08) – Sander Foppele is de nieuwe ijskoning van Nederland. De acteur kreeg zaterdagavond in de finale van Sterren Dansen op het IJs de meeste stemmen van de kijkers en ging met de felbegeerde trofee naar huis. De uitslag van de ijsshow, waarin Sander zangeres Floortje achter zich liet, trok 1.451.000 kijkers (madl: 21.1%). “Ook de zaterdag- middag door SBS 6 georganiseerde Kerstparade trok veel televisiekijkers“, aldus de tv-zender.

De showavond van SBS 6 begon om acht uur. Vanaf toen schaatsten Sander en Floortje voor het oog van 993.000 kijkers ieder twee küren. De kijkers hadden voor allebei één nummer uitgekozen. Zo schaatsten Sander en Nicola een van hun küren op Let me entertain you van Robbie Williams en Floortje en Laszlo op het nummer You’re simply the best van Tina Turner. Om tien uur werd de uitzending onderbroken voor het verslag van de SBS 6 Kerstparade. “Bijna 1,2 miljoen mensen zagen hoe een paar uur eerder die dag een stoet verlichte praalwagens door Stadshart Almere trok“, aldus een woordvoerder van SBS 6. Na de registratie werd de winnaar van Sterren dansen op het IJs voor het oog van 1,5 miljoen kijkers bekendgemaakt.

Idols (RTL4, 19:59) – Voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse Idols trok de talentenjacht zaterdag minder dan één miljoen kijkers. Tijdens de allereerste liveshow van de vierde Idols zongen de kandidaten allen nummers die te maken hadden met het thema ‘Las Vegas’. Voor de show was de studio omgetoverd tot een extravagante plek met neonlichten, passend bij het thema van de show: Las Vegas. Illusionist Hans Klok opende de show samen met Raffaëla. De eerste liveshow van Idols trok zaterdag 957.000 kijkers (madl: 13.9%) naar RTL 4, waarna de Backstage uitzending door 425.000 mensen gevolgd werd op RTL 5. De Uitslag van Idols, vanaf kwart over elf, werd door 1.039.000 kijkers (madl: 17.7%) bekeken. Kandidate Sandy heeft de minste stemmen van het publiek gekregen en zal er daarom volgende week niet meer bij zijn. Er zijn nog elf kandidaten in de race bij Idols.

Global Dancing with the Stars (RTL4, 21:36) – Na de grote liveshow van Idols bracht RTL 4 zaterdag het programma Global Dancing with the Stars op de buis. De bekende Nederlanders die hieraan meededen lieten allen een ‘tribal dance’ uit hun land van oorsprong zien. Rodrigo Otazu werd de winnaar van het programma. De 39-jarige Argentijn versloeg deelnemers Jasmine Sendar (Ethiopië), Don Diego Poeder (Senegal), Suzanne en Monique Klemann (Indonesië) en Mei Li Vos (China). Met ‘Global dancing with the stars’, dat werd gepresenteerd door Sylvana Simons en Ron Brandsteder, werd geprobeerd om zo veel mogelijk donateurs te werven voor de humanitaire samenwerkingsorganisatie Plan Nederland. Global Dancing with the Stars scoorde zaterdag 555.000 kijkers (madl: 8.2%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
90 Reacties op “1,5 miljoen kijkers voor Sterren dansen op het IJs”


 1. Thomas

  Niet gedacht dat Sterren dansen op het Ijs nog zó hoog zou scoren. Idols valt inderdaad tegen en Paul de Leeuw doet het erg goed met ruim 2 miljoen kijkersn. Ik denk dat SBS geen vervolg op SDOHI moet doen en RTL Idols moet laten varen…

 2. Mike

  Idols en IJs onder de miljoen, Paul de Leeuw 2.028.000 kijkers. Ik denk dat RTL 4 haar wens om Paul de Leeuw binnen te halen, nodig werkelijkheid moet laten worden.

 3. Jacques

  Die oubollige PO doet het toch maar weer!

  De snelle en vlotte CO wil wel graag deze oubollige programma’s
  met een andere leader en een beetje Amerikaanse onzin
  hebben we toch een geweldige spetterende programmering!

  Gezeur!

  De mensen kijken niet meer massaal naar opgeklopte shows a la
  Idols en SDOHS maar naar toch iets meer denk en vermaak inhoud!

 4. Freek

  Sterren dansen op het ijs wint het ruim van Idols RTL is niet blij vandaag.

 5. Jan

  Minder dan een miljoen kijkers voor Idols is echt super laag. Dat verwacht je niet voor zo’n groots opgezette show. Misschien is het een idee voor RTL 4 om dat ontzettende strakke jasje van Idols eens wat losser te maken.

  Dus niet: Filmpje – optreden – jury – filmpje – optreden – jury. Maar het wat losser en gezelliger te maken. Met kandidaten zelf een babbeltje maken, naar videobeelden kijken. Uiteindelijk een optreden neerzetten. Soms twee optredens achterelkaar. Gewoon wat meer variatie. Nu heb je heel erg dat je alleen voor de optredens kijkt. En die kan je ook op internet aanklikken.

 6. Valpa

  meer dan een miljoen kijkers voor herhalingen van kinderen geen bezwaar. toch knap hoor

 7. SBS

  Hihihihihihi RTL freakjes zitten te janken op dit momeent WAT ERG Idols minder dan miljoen kijken en SDOHI scoort zo hoog Gerard is echt de publiek lieveling ik ben heel blij voor SBS… En met Idols moet nog slechter gaan de cijfers moeten nog lager en lager ze hadden uitgebreid bij RTL Boulevard over een nieuwe decor ik merkte anders niets van wat een vreselijk decornog slechter dan bij So you wanna be a popstar

 8. Marie

  Idols onder het miljoen is nog nooit gebeurd. Ongelooflijk! RTL 4 heeft het nu moeilijker dan ooit. Zelfs met Idols niet meer boven het miljoen. Alle kijkers stappen over naar Paul de Leeuw, want de twee uur finale van Sterren dansen op het ijs scoorde niet veel meer dan anders. Schokkend!

 9. Duckie

  Ze roepen ook steeds dat het niveau nog nooit zo hoog is geweest bij Idols, maar ik heb daar grote twijfels over.
  Ook dat 1 van de beste er meteen al uit word gestemd geeft aan dat hele manier van stemmen gewoon niet objectief is. De sms’ers zijn voor het grote gedeelte nou eenmaal pubermeisjes en dat zal ook de reden zijn dat Ollie die echt een wanvertoning neerzette toch doorgaat.

 10. Peter

  Wat een AFGANG van IDOLS!!!

  aiaiaiaiaii….
  RTL weet niet wat er gebeurt en heeft geen idee waar te repareren.

 11. Joost

  Idols en Sterren dansen op het IJs zijn ontzettend aan elkaar gewaagd. Dat verwacht je niet, omdat Idols ooit zo’n groot kijkcijferkanon was. Maar Idols valt nu ook in herhaling, volgens mij hebben we dat Las Vegas-thema nu ieder jaar wel gehad. Ik kan me trouwens wel vinden in het commentaar van Jan… Idols, trek dat strakke jasje nou eens uit!

 12. Mr X

  Gelukkig! Idols zakt steeds verder af! Wat was het wéér een vreselijke show! De kijker oordeelt hard over Idols. De backstage show was zo niet nog erger. De regisseur van het programma is volledig de weg kwijt en cameramensen gaan voor schut! Ga stoppen met kijken naar RTL 4/5 en toch maar weer naar de Publieke Omroep, want die hebben wel een goed gemaakt programma!

 13. Tine

  Marie hehehehe Doe normaal

 14. Sien

  RTL 4 is nog nooit zo genadeloos onderuit gezakt. Wat ooit mijn favoriete zender was, is nu een zender vol CSI en voetbal met op zaterdag als kers op de taart Idols. Het plaatje past niet meer.

 15. De Mol

  Sien mee eens en trouwens het nieuwe decor waar ze over hadden vond ik ook heel slecht (bij Idols)

 16. Aram

  Jeetje, de cijfers van Idols vallen echt tegen. De kijkcijfers zijn net zo slecht als sommige kandidaten. Nee het is echt geen hoger niveau. Heb gisteren gekeken, het viel me erg tegen.

 17. Sien

  Ik vond het decor van Idols ook tegenvallen na al die poeha die ze er over hadden gemaakt. Maar ik vond het geluid eigenlijk nog slechter! De instrumenten hoorde je te hard in vergelijking met de zang. Daardoor hoorde je de kandidaten niet zo goed.

 18. Paisley

  Tina Nijkamp fijn kerstdagen een prettige nieuw jaar hihihihih wat is ze blij vandaag

 19. JM

  Pff RTL!!!!!!! En dan hoor ik nog niemand over het mega geflopte goede doelen programma: global dancing with the stars! Net iets meer dan een half miljoen!!!!!!!!!!

 20. Johan

  ook weinig kijkers voor Linke Soep en Return to Sender, ik dacht gistren al dat ik weer een van de weinige zou zijn die dat zat te kijken.
  Ik vind het allebei toch leuke programma’s

 21. Johan

  Van de week ook nog een stukkie Stars on Eis op Pro7 gezien, viel me juist op dat het hysterische publiek aan banden is gelegd daar.

 22. John van der Wal

  Bij de verbazing over de Idols-cijfers, vallen zelfs de mega lage cijfers van Dancing with the Stars in de vergetelheid. Een format met ooit bijna 3 miljoen kijkers op oudejaarsavond, scoorde gisteren in special-vorm niet meer dan 600.000 kijkers! Prime-time op RTL 4! Hoe kan die zender in drie jaar tijd zo onderuit gegleden zijn?

  Ze hebben ook geen leuke shows meer. Dat was vroeger wel anders. Het is alleen CSI en Bones wat de klok slaat. Dan kies ik wel voor de Publieke Omroep.

 23. Anoniem

  Ik denk dat !#Michael#! beter kan uitslapen vandaag. Bij het zien van deze lage cijfers voor Idols is zijn dag niet goed begonnen ;-)))

 24. Orange boven

  Wat zeuren jullie ik vind nog hoog kijkcijfers voor zo een K** aflevering van Idols alles was slecht en lelijk van het decor tot aan de kleding van de kandidaten en Aram iemand zo A-musical als jij hoort niet mening te geven over het niveau bij idols

 25. Anoniem

  2.028.000 kijkers voor Paul de Leeuw en slechts 957.000 kijkers voor Idols en wat natuurlijk pijn doet bij de RTL fans is die 993.000 kijkers kijkers voor het schaatsen op SBS en dat Idols pas op de 15e plaats staat in de Top 25, ook de uitslag van Idols boeide maar een miljoen mensen en voor de uitslag van het schaatsen gingen 1.457.000 kijkers er even voor zitten…

  Mensen durf nou gewoon toe te geven dat dat format OP is en ga niet iedere week weer allerlei redenen bedenken waarom het zo laag is ‘maar volgende week dan is het beter’, nu zou het weer de finale van het schaatsen zijn, waar Paul de Leeuw geen enkel probleem mee had en zelfs nog hoger dan normaal scoorde. Idols 4 is een flop, en 957.000 kijkers voor iets waarvan men had gerekend op het dubbele IS en BLIJFT een flop wat voor reden je ook bedenkt en hoe geweldig het ook volgende week zal scoren… volgende week is er weer een reden waarom er niet gekeken is…

 26. piet

  Ach Idols… wel een tegenvaller, maar goed de finale is ook pas 1 maart geloof ik! Misschien is het probleem met Idols dat er gewoon teveel afleveringen zijn.. Nu nog 10 liveshows.. dus de kijkcijfers trekken echt wel aan. Overigens heeft RTL5 het toch netjes gedaan met Backstage, jammer dat ze daarna zo’n butfilm programmeren!

  En Dansen, Schaatsen, Toveren met Sterren is nu gewoon klaar! Ik hoop echt dat Rtl daar de vingers ook niet meer aan brand! Hoewel.. als het toveren op NED1 uitgezonden wordt zul je zien dat het wel weer 2 miljoen kijkers zijn! Begin me steeds meer af te vragen in hoeverre die kijkcijfermeting klopt.. dat terzijde!

 27. Erwin

  Tja, dit is natuurlijk erg zuur voor RTL maar het is ook nog maar de eerste echte liveshow natuurlijk en er was veel concurrentie op de andere netten. Vanaf volgende week gaat goed komen en dan zal Idols gewoon verder groeien. Aan de show, en het decor lag het zeker niet. Overigens vond ik de deelnemers een beetje tegenvallen. Charlene en Nathalie sprongen er weer uit en verder vond ik het maar magertjes. Ook onterecht dat Sandy eruit is gestemd. Ze zong gisterenavond minder maar om er dan maar gelijk naar huis te sturen, nee. Ik had veel liever gezien dat pauper jochie Neil naar huis moest. Geen uitstraling, slechte stem en nog veels te jonge. En aan een tweede Jim is geen behoefte want die is er al…

 28. drama queen

  wat een drama voor idols

  wat een slecht talent wat een slechte wendy en martijn
  wat een slechte show decor echt het is gewoon een drama voor idols rtl

 29. mart

  Hier snap ik nou niks van.
  Rtl4 had jist weer eens een avond vol amusement en ook nog eens live. Ik had eindelijk weer eens een ouderwets avondje rtl4 wat toch bekend stond om top amusement.
  Snap er echt niks van dat de kijkcijfers zo laag zijn. Of zijn de mensen van kijkonderzoek hier soms niet in geinteresseerd.
  ik kon juist niet kieen tussen Global dancing with the stars en idols backstage.
  Ron is nog steeds de beste presentator van de nederlandse televisie snapniet dat hij geen programma meer heeft bij rtl. ik had de kijkcijfers eerder als volgt verwacht.
  Rtl4:
  idols: 1.300.000
  Global dancing with the stars: 1.100.000
  Eredivisie: 1.100.000
  Sbs6:
  SDOHIJ: 850.000
  ned1:
  mooi weer de leeuw: 1.600.000
  dit was het nieuws: 1.200.000
  raymann is laat: 750.000

  Is tenminste realistisch dit slaat echt te ver door geloof er niks van

 30. Robie

  Toch vreemd dat mensen het hier hebben over het feit dat Idols zo slecht scoort, maar niet over het feit hoe Paul de Leeuw toch in hemelsnaam zo hoog kan scoren met zo’n 13 in een dozijn/dit heb ik al 100x gezien-programma.

  Je kan gewoon zien dat ze niet meer weten wat ze moeten verzinnen bij dit programma en oh…laten we dan maar een beetje sentimenteel doen vlak voor de Kerst….dat scoort…..en het zijn natuurlijk grotendeels dezelfde mensen die ook naar ‘Dit was het Neuws’ kijken….inderdaad…ook totaal niet grappig!!

 31. mikey

  @ Piet

  Daar komen de reacties weer over de kijkcijfermetingen…
  Altijd als de kijkcijfers tegenvallen ligt het aan de meting van de kijkcijfers. Dit heb ik hier nu al zo vaak gehoord nadat kijkcijfers tegenvallen. In de tijd dat Idols drie miljoen scoorde, hoorde je er niemand over.

  Het format is op en ik ben het helemaal eens met post 25

 32. Mike2

  Wat onzettend flauw van bijna iedereen hier om RTL ineens zo af te branden. De afgelopen weken hoorde ik hier iedereen vol lof over RTL dat het weer veel beter ging, GTST omhoog, etc. meer marktaandeel op alle dagen en ook allemaal boven SBS. En nu, na één (gigantische) uitglijder is het ineens gedaan met RTL? Waar slaat dat op? Elke zender heeft wel eens een uitglijder. Afgelopen week was SBS bijvoorbeeld twee maal onder de tien procent, is het nu ook gedaan met hen? Kom op zeg. Doe even normaal en reageer ook even normaal. Het lijkt wel alsof alle RTL-haters hierop hebben gewacht. Volgende week Idols weer 1,2 miljoen, simpel.

  Het is gewoon totaal onverwachts dat DoI zo goed heeft gescoord. En dat vind ik ook echt heel raar trouwens, wekenlang verschrikkelijk slecht en nu 1,5 miljoen kijkers. Klopt die meting wel? Ik ben geen fan van een bepaalde zender, en ik ben ook niet anti een zender, maar ik vind dit toch wel opmerkelijk.

 33. mikey

  @ Robie

  Nee bij Idols heb je al niet 100 x hetzelfde gezien. Dat is lekker vernieuwend. MWDL was erg leuk gisteren, mooie aflevering.
  Dit was het nieuws is een van de beste programma van de Nederlandse TV, ook erg goed.

 34. Theo's teeveetalk

  Beetje onzin om te roepen dat SBS 1,5 miljoen kijkers trok met SDOHI

  De finaleshow(bijna 2 uur) haalt nog niet eens het miljoen!!
  Dat is ronduit een blamage

  Om dan met de 39 minuten van de uitslag te gaan lopen pronken als een gigantisch succes is ronduit zielig.

  Idols is overigens ook triest

 35. mart

  En het is niet zo vreemd dat de publieke omroep beter scoord want al die oudjes zitten voor de tv naar de bejaarde po te kijken en veel jongere mensen die idols leuk vinden gaan een avondje uit.
  Vaak kijk ik ook de volgende dag de HH of via internet. Het intenet zouden ze ook mee moeten nemen in de kijkcijfers dit geeft geen goed beeld

 36. Chiel

  Idols was geen leuk thema (zei een vriendin) dus met een leuker thema zal het wel hoger scoren. En anders is het programma écht helemaal op als het niet meer boven het miljoen komt.

  En ik mag toch hopen dat SDOHI in maart 2008 niet terugkomt. Natuurlijk komt er weer een andere dansshow… Heb het nooit begrepen :lol:

 37. Keown Yao

  Mensen mensen mensen, wat een gezeur hier weer eens. Een Idols-liveshow die minder kijkers heeft dan een IJsshow-finale is opzich logish. Meestal kijken de mensen de finale nog even omdat ze wel bij willen blijven. Dat zie je hier, over het algemeen scoort Idols beter, op de IJS finale na.

  En de uitslag van Idols, trok ook weer over het miljoen, bevestigd maar weer dat mensen graag de uitslag even willen weten.

  En MWDL was gister ook weer ouderwets gezellig. Dit was het Nieuws gister compilatie aflevering, zijn we weer door het seizoen heen? Zou jammer zijn.

 38. mart

  wie weet hoeveel mensen er wel niet idols via internet alsnog bekijken misschien komen ze met de HH van zondag wel op die 2 miljoen van paul

 39. Algemeen Dagblad

  Paul de Leeuw is kampioen van het zaterdagavondamusement met zijn programma Mooi Weer De Leeuw. Hij verslaat programma’s als Idols van RTL en Sterren dansen op het Ijs en Popstars van SBS6. Enkele weken geleden trok hij zelfs meer dan 2 miljoen kijkers. Toch is De Leeuw niet verbaasd dat hij de winnaar is.

  De Leeuw: Het verbaast me niet dat ik op de zaterdagavond weer van iedereen win. Van de vorige Idols-serie verloren we tijdens de auditieronden nog, maar de X Factor versloegen we vanaf het begin. Met Idols 4 gebeurt hetzelfde. Mensen zijn uitgekeken op audities en talentenjachten. Uitgemolken formules.
  Juist scholieren van 12 jaar kijken massaal naar ons.

 40. Anonymous

  @Post 27, 29 en 30

  !!!DAMAGE CONTROL!!!

 41. Erik (Badduck)

  Tja, Idols scoort idd laag. Maar komt ook mede door het thema. Geen leuk thema en ook niet leuk verwerkt. Hopelijk volgende week een beter thema… en dan weer boven de miljoen.

 42. mart

  Met 1 ding ben ik het wel eens de opening kan wat spectaculairder.
  Was bij vorige edities beter met het gordijn dat oepen ging en de hoogzingende vrouw

 43. Gsus

  Wat een gezeik hier allemaal zeg… Er is gewoon grote concurrentie op de zaterdagavond!

  Volgende week zullen Idols en MwdL nog wat stijgen om dat SDOHI wegvalt. Trouwens… dit was de FINALE van SDOHI en Idols was de 1e live show, nogal logisch dat de kijkcijfers dan zo uitvallen. De finale van Idols zal waarschijnlijk rond de 2 / 2,5 miljoen kijkers liggen.

  Ik vind sowieso al die ‘zenderfans’ nep. Mensen kijken niet naar een zender om de zender maar om het programma wat er op komt. Iemand die geen Idols kijkt, kijkt misschien wel Miljoenenjacht. Iemand die geen Popstars kijkt (maar wel Idols), kijkt misschien wel SDOHI.

 44. J@cques

  @Sien

  hoorde je de kandidaten niet goed genoeg? Ik hoorde ze luid en duidelijk. Het was gewoon afschuwelijk hoe slecht er gezongen werd. Daar doe je de kijker echt geen plezier mee. Dat was vorige week al en nu weer, daarom kijken minder mensen naar idols, omdat ze niet geloven in het succes van deze kindertjes. Triest!

 45. J@cques

  is de ruim 2 miljoen een record voor Paul? Het was toch altijd rondde 1,6?

 46. vara-lid

  [quote]Juist scholieren van 12 jaar kijken massaal naar ons.[/quote]

  Hoe kom je daarbij ?? dat alleen jongere kijken!!! Paul weet drommels goed dat ook oudere jongere kijken :P En zelfs ook oudere mensen..

 47. Frits

  “Juist scholieren van 12 jaar kijken massaal naar ons”

  Geeft aardig het niveau van MWDL weer. ;)

 48. mart

  allemaal leuk en aardig maar ik zi liver idols en global dancing with the stars dan dat er straks een nieuw programma komt van jack spijkerman gevolgt door lotto weekend miljonairs maar dat zal wel beter scoren denkj ik

 49. !#Michael#!

  Oke niet verwacht dat SDOHI zo hoog zou scoren, maar mensen zeg wel het was de finale dat zo’n beetje als enigste wist te scoren. Verder leuk voor Paul, maar vanaf volgende week is SDOHI weer weg en kan Idols verder. Idols had de 1e life show, SDOHI de finale. Komt allemaal goed!

 50. Dribbel

  Hallo vriendjes en vriendinnetjes,

  Wat dramatisch van RTL:sHeb echt wel beter verwacht van hun.Idols 1 scoorden op hun hoogtepunt 5 miljoen kijkers!!Voor de snelle rekenaars is dit nu ruim 4 miljoen minder.

  Tsja de PO doet het wel weer goed met Paul.Het is en blijft toch een fantastische man!

  Groetjes Dribbel

 51. catrien

  Best wel heel veel gezeik vandaag, de zaterdag is al maanden uitgemolken flut op tv dus ik zet m op zo’n dag nieteens meer aan. Vanavond De Prins en het Meisje en Claudia op de PO en morgen Robert ten Brink natuurlijk!
  Allemaal fijne feestdagen toegewenst.
  gr: catrien.

 52. Benny12345

  Idols scoort volgende week een stuk hoger dan is er geen concurentie van Paul en Ijsdansen.

 53. KJ

  Nee, maar wel Youp van ’t Hek op Ned 1.

 54. R.vG

  @KJ

  Youp is voor niemand concurrentie. Die is net zo voorspelbaar als de programmering van menig Nederlandse televisiezender.

 55. Maurits

  Nog meer DRAMA global dancing het is duidelijk dat ze met dat format echt moeten gaan stoppen dancing with.. daar zit niemand meer op te wachten! Goed dat idols de uitslag nog zo hoog scoort na de dramatische scoren eerder op de avond..!

 56. Peter

  ik weet niet maar het valt op dat de kijkcijfers de laatste jaren van veel vaste programma’s zijn gedaald, gtst, hvnl en een goede vraag is, is de kijkcijfermeting wel betrouwbaar want bijv gtst ging in 1 seizoen van 1,6 naar 1,1 mln en dat gaat wel heel hard.

  Overigens verbaas ik me dat er 1,5 mln kijkers voor dat zgn sterren klunsen op het ijs kijken. Idols was gisteren goed, het niveau was wat hoger dan voorgaande jaren. idols scoorde wat slechter door blijkbaar een kluns programma.

  Iedereen schreeuwt weer rtl slecht dit en dat… en dat terwijl doordeweeks het weer beterder gaat…. Heb alleen PO, RTL en wat muziekzenders nodig. Die sbs groep biedt niets extra’s dus kunnen we die niet wat opheffen of laten fuseren……

  Global dancing with the stars, dat flopte maar heb er ook weinig reclame voor gezien….. Met weekend miljonairs waren er betere cijfers geweest.

 57. Willem

  Idols slecht maar RTL nieuws bijna 1,4 miljoen kijkers!!!! De hele week al dik boven het miljoen. Erland, mensen willen kwaliteit, geen herhalingen en camping t.v. Zou je toch moeten aanspreken als ex-journalist!!

 58. De "originele" Thomas

  Het is toch behoorlijk triest om te veronderstellen dat telkens als RTL een mindere score heeft het KijkOnderzoek en haar methode wordt verweten…
  Vrij typerend voor het algemene niveau hier.

  Voor mij was de Zaterdag avond gisteren een PO-avondje. Jammer alleen dat Lord of the Rings op zo’n ondankbaar tijdstip werd uitgezonden.

 59. Peter

  @ de “originele” thomas

  Uhm nou rtl heeft betere avonden en toch vraag ik me af of de kijkcijfermeting wel goed is…. want ook een programma als hvnl is minder gaan scoren en dat heeft niets te maken met rtl.

  Want eerlijk gezegd want er wordt maar gewerkt met weinig kastjes en in deze tijd en zoveel zenders lijkt mij dat erg onbetrouwbaar. Dus als rtl vandaag weer hoog scoort dan zeg ik hetzelfde hoe betrouwbaar zijn die cijfers…..

 60. Johan B.

  Op mijn werk ben ik juist diegenen die nooit naar Paul de Leeuw kijkt. Dus de anderen, van alle leeftijden, kijken zaterdagavond naar dit irritante figuur. En ja, ik ben “liefhebber van de PO”. Vindt PdL zelden leuk, hetzelfde van hetzelfde. Maar dat de kijkcijfers kloppen geloof ik wel. In het begin had iedereen het over Idols, nu hoor je er bijna niemand meer over.

 61. Tetje

  Het slepende epos Lord of de Rings had het juist het ideale tijdstip. Zelden zoveel wezeloze figuren tegelijk gezien en zweverig gezever dat nergens over ging gehoord en ik was dan ook binnen een kwartier onder zeil.

 62. tosti

  Hoe kunnen mensen zo SMAAKLOOS zijn dat ze SBS6 kijken?

 63. Grobber

  Tosti, volgens mij ben jij bijzonder smakeloos.

 64. Jeroen

  Met livemuziek en een leuk thema moet het goed komen met Idols.

  Offtopic: Vind de kerstavond wel een beetje jammer van RTL4 ( http://nl.youtube.com/watch?v=sWyB51g03vQ ) En wat ik van Idols op oudjaarsavond moet verwachten weet ik ook niet echt…

 65. bOris

  @Erwin: en weer heeft Erwin een smoes voor de tegenvallende kijkcijfers voor Idols. Het is echt ongelooflijk !!!!!!

 66. !#Michael#!

  Ondanks de minder bekekn Live show van Idols deze week wist Idols Back Stage wel te groeien! Met alle respect maar ik zie nog geen probleem voor Idols.

  Idols Live daalde net onder het miljoen, Backstage Groeide en Idols Live De Uitslag trok ook gewoon ruim 1 mln kijkers. Er was gewoon concurentie van uit SDOHI en dat is één malig. SBS6 heeft de komende weken geen groots weekeind amusement (afgezien van Kinderen Dansen op het IJs).

  En we kunnen allemaal wel Idols afbranden maar er is wel veel meer concurentie gekomen op het weekeind amusement nu SBS6 daar ook in mee vist. Je hebt een potentiele pool van zo’n 5 á 6 miljoen kijkers gemmideld op één avond die te gelijke tijd de tv aan hebben. Daar dingen Ned1, SBS6 en RTL4 (en beetje RTL5) in de groep van groots fammilie amusement. Veronica, Ned3, en RTL7 bedelen de filmers. Net5 de serie kijkers. En Ned2 een beetje docu shit.

  Zo is sinds Idols1, Dancing with the Stars enzo de concurentie voor die formats veel groter geworden, logisch dat de dan tikken uitgedeeld gaan worden.

  Maar om te zeggen dat RTL op het dubbele rekende dan wat ze de laatste weken scoorde, nu 950.000/1.400.000, zou dus 1.900.000/2.800.000, moeten zijn in de lijn van RTL4 verwachtingen. Onzin terwijl Idols 3 al rond de 1.8 mln zat. En geloof me de komende 11 weken lopen de Idols live shows nog wel op naar 1.5mln kijkers en de finale zal over de 2mln gaan! Geen vuiltje aan de lucht!

 67. door

  Benieuwd wat als die rtl-fanboys weer voor volgende week bedenken om de zwaar tegenvallende kijkcijfers te verklaren.
  Is het niet een giller ?

 68. Johan

  ik heb trouwens ook nog ff Lord ot Rings gekeken, wat een grauwe meuk, de enige kleur die je ziet is die van bloed.

  Echt onbegrijpelijk dat die flims zo’n succes zijn geweest

 69. Erwin

  @!#Michael#!: helemaal mee eens. En BoRis ga eens deaud ofzo…

 70. Puk

  Ja waar ging die Lord of de R. eigenlijk over? Normaal ben ik dol op lange programma’s zonder reclame maar deze trok ik ook niet.
  Morgen All You Need…met reclame. Neem ik op want Kerstavond is voor mij ultiem Kerst. Dan kan ik in die twee suffe dagen die erop volgen lekker buizen zonder reclame en Toen Was Geluk… ga ik die dagen ook zeker weer kijken. Allemaal zalig kerstfeest en een vrolijke jaarwisseling.

 71. Tetje

  Voor mij ging de Lords of de R. over mensen die nu ineens Sterren zijn omdat kuddekoeien zelfs de deur uitgaan en 8 euri betalen om 3 uur lang domweg voor zich uit te staren.

 72. Dirk

  Wat een drama avond voor RTL 4, het dure paradepaardje Idols onder het miljoen en vervolgens ook nog eens Dancing with the Stars met slechts 555.000 kijkers prime-time op zaterdagavond. Ik denk dat mensen ook zijn afgeknapt na vorige week. Ik heb gekeken want hoorde dat niveau hoger was dan ooit (van meneer Gordon) dus was wel nieuwsgierig….het bleek een drama te zijn, heb de eerste 4 kandidaten kunnen aanzien en ben toen weggezapt. Het meisje wat de show opende had een slecht nummer en zong ook nog eens vals. Hele slechte line up dus van de redactie. Jury was ook totaal ongeloofwaardig, staat een jongen Freddy Mercury te doen, of beter: te verkrachten, werkelijk té slecht, geen zuivere noot gezongen zegt de jury vervolgens “Fantastisch gedaan!”.

  Daarnaast is Martijn prima maar Wendy gewoon dramatisch slecht. Zo blijkt maar weer eens dat Wendy 1 van de meest overschatte presentatrices van de laatste jaren is, altijd geroepen. Het kind staat zo slecht auto cue te lezen, kan gewoon niet!

  RTL moet zich toch ook achter de oren krabben met de dure Wendy van Dijk. Haar eerste programma “Heel Holland kijkt niet” enorm geflopt en nu dit..

 73. Puk

  Paul de Leeuw met meer dan 2 miljoen is toch petje af dus die moet wel door blijven gaan. Niet dat ikzelf kijk maar het is wel toppiejoppie!

 74. !#Michael#!

  Ik wil eigenlijk de 20-49 cijfers voor Idols wel even afwachten, die zullen wel overeind gebleven zijn!

 75. Lotnummer

  Welk lotcijfer is de kanshebber voor deze oudejaarsloterij? Kijk op http://www.carloirenewebsite.nl. Ook is vanavond Doe een Wens terug op RTL4.

 76. suus

  O nee he? Sissy weer op tv. Romy Schneider heeft nog veel betere films gemaakt maar die zie je wonderlijk genoeg nooit eens met de kerst.

 77. rem

  DE SBS fan zijn helemaal in de moon
  Dit is de eerste keer dat sbs een super avond heeft gehad na Domino Day
  En de meeste vergeten dat het de Finale was..
  naar de finale kijken meestal 2x zoveel mensen als de gewone live shows.
  ik weet zeker dat de finale van idols meer kijkers trekt als SDOHIJ
  zaterdag avond standaart :1.5 a 2 miljoen kijkers- paul de leeuw.
  SDOHIJ – 0.9 a 1miljoen
  Idols: 1.3 Miljoen
  Maar zaterdag was het finale van SDOHIJ en dan kijken er gewoon veel meer.
  Jullie doen allemaal net of idols meteen een flop is omdat er een keer onder het miljoen is gescoort.
  Volgende week is het zeker beter.
  Mischien word de herhaling op rtl8 morgen wel goed bekeken en idols after the show.

 78. drama queen

  vanavond weer bzv heerlijke televisie

 79. R.vG

  De cijfers voor Paul zijn natuurlijk fantastisch, maar het zegt ook wel iets over de kijkers natuurlijk. Ook valt er over dit soort cijfers voor een oud kunstje veel te zeggen over de programma’s en de programmering van de andere zenders.

  Conclusie het volk wil niets anders en zit apathisch het scherm te lurken als Paul op is en bij de zenders heerst dezelfde apathie in het creatieve proces. Een verschrikkelijke conclusie voor het medium anno 2007

 80. Kenjiro

  Sterren dansen op het ijs was ook de finale he. De Idols finale zal echt wel beter doen dan 1,4 miljoen.

  Ik denk dat de herhaling van Idols wel wat beter zal scoren.

 81. Tetje

  @ R.v.G:’…een verschrikkelijke conclusie voor het medium tv anno 2007…’ (?) Maar wie komt er mee op de proppen? De makers toch zeker? En kuddekoeien hebben weinig keus, ze kijken domweg.

 82. drama queen

  r v g
  kom nou met eens met wat nieuws ipv altijd op paul te zijken
  en wat denk je ik kort m’n naam maar af
  rene van gee
  tjeerd
  tjedde
  moe worden we hier van jou

 83. Tetje

  Luister van G: eerst was er een programmamaker die een programma maakte, en toen pas kwamen er kijkers. Als er regelmatig bull shit wordt gemaakt en op prime time op tv gezet wordt, wordt ernaar gekeken. Zelfs naar die k*tkooi. Dat dat zomaar kan om half 8 is me nog steeds een raadsel, maar dat had ik geloof ik al eens gezegd. Maar nu trek je de verschrikkelijke conclusie voor het medium tv anno 2007.
  Is het de omgedraaide wereld in dat hoofd van je?
  Er wordt in elk geval geld verdiend, dat is bij de CO in elk geval de drijfveer en onder het mom van ‘wie niet wil kijken kan wat anders gaan doen.’ wordt men de mond gesnoerd.
  Dus vandaar.

 84. Martijnjdd

  Ik vond Idols altijd erg leuk, maar het avondje Idols duurde gisteren bij elkaar ruim 3 (!!) uur. Dat houdt zelfs de verstokte fan nauwelijks vol.

 85. !#Michael#!

  Met alle respect maar het RTL Nieuws scoort de afgelopen dagen wel flink he! Gister bijna 1.4mln kijkers!

 86. R.vG

  @Tetje

  Dat is ook wat ik concludeer. De kijker kijkt naar troep waardoorde programmamaker niet wordt geprikkeld om iets leuks te verzinnen. Het zegt dus over beiden iets. Of dat specifiek voor 2007 is wens ik nu ook wel te betwijfelen, maar volgens mij is het van alle tijden. We zijn het eens.

 87. Tetje

  De kijker kijkt naar troep waardoor programmamaker niet geprikkeld wordt… Het zegt vooral iets over de programma maker. Als ze het zelf beu zijn moeten ze stoppen. En als ze iets leukers weten natuurlijk ook. Maar het is toch zn vak om iets nieuws te verzinnen? Dat kun je echt niet van kuddekoeien verwachten. Dat de prikkel daar vandaan komt.

 88. Puk

  Zet op een zaterdagavond i.p.v. Idols een ander leuk muziekprogramma neer, maarnee, dat brengt het risico met zich mee dat de kijkcijfers teruglopen. Dus blijven we Idols kijken. Op Ned3 had je even de popnacht, maar waarom dat nu ineens niet meer doorging?
  Maar Idols scoort, dus zal het de aankomende jaren wel blijven. gaap.

 89. Belg

  de programma directeur van rtl4 zegt dat er grote intresse voor de Gouden kooi van België. Nu ben ik eens benieuwd

 90. Anoniem

  1,8 miljoen kijkers voor de Day After van Paul de Leeuw, de hoogste score ooit en ach gossie, ach gut, de herhaling van Idols waar een aantal nog hoge verwachtingen voor hadden omdat het (zo was hier te lezen) zaterdagavond tegenviel ivm het schaatsen…. 150.000 kijkers…. opgeteld bij de 950.000 van zaterdag (want zo doen de RTL fans dat, alles klakkeloos bij elkaar optellen zodat het nog wat lijkt) dan komen wij op 1,1 miljoen voor Idols…

  Dat klakkeloos optellen zouden we ook kunnen doen met Paul de Leeuw maar ach zonder bij elkaar optellen heeft Paul de Leeuw al twee keer zoveel…. dus mensen we kunnen hier Paul wel af gaan zeiken maar volgens de kijkcijfers zitten we wel met zijn allen gezellig te kijken en laten zelfs vele Idols fans RTL in de steek zo blijkt uit het alsmaar verder wegzakkende kijkcijfer want of men het nu wil erkennen of niet, er heeft ergens dit seizoen 1,6 miljoen naar Idols gekeken op een zaterdag, deze zaterdag 957.000, da’s 643.000 minder, terwijl De Leeuw over de 2 miljoen ging…. het kwam dus niet door het schaatsen op SBS want dan hadden die 600.000 gisteravond wel gekeken naar de herhaling…. mensen laten Idols duidelijk vallen… de cijfers bewijzen het

  maar die mensen kunnen ook lekker naar Idols gaan kijken…. daar hebben ze de kijkers hard nodig, ga dan vooral niet stiekem toch naar Ned. 1 zitten kijken om je daarna weer druk te maken over Paul de Leeuw maar steun je eigen gezellige omroepje RTL

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.