1,5 miljoen kijkers voor Gouden Loeki Finale

Geplaatst op za 22 dec 2007 om 10:13


De kijkcijfers van vrijdag 21 december 2007 (SKO)

Gouden Loeki Finale 2007 (TROS, Ned1, 20:32) – De Gouden Loeki 2007 is gewonnen door het spotje ‘goeiemoggel’ van KPN. Het tv-spotje van KPN is door de kijkers gekozen als beste reclame van het jaar. Op de tweede plaats eindigde het Unox-spotje met pianist Jan Vayne. “Helemaal knetterbek deze Gouden Koeki!“, sprak één van de makers van de commercial van reclamebureau N=5. De Gouden Loeki Finale 2007 met Reinout Oerlemans trok vrijdag 1.547.000 kijkers (madl: 23.2%).

‘Goeiemoggel’ is door het publiek goed ontvangen, maar wat willen de makers ermee bereiken? “We willen Nederland overtuigen dat je met een mobiele telefoon nu net zo makkelijk kunt e-mailen als bellen. Ondernemers hechten een groot belang aan e-mail, maar veel van hen zien nog barrières voor het mobiel gebruiken hiervan. Bijvoorbeeld het gepriegel op het toetsenbord, met tikfouten als gevolg. Daar wilden we iets grappigs mee doen en zo ontstond het idee van een bedrijf waar men in tikfoutentaal spreekt. Daar konden we zelf meteen om lachen, dus dat werd het.

Uitspraak Holleeder (NOS, Ned1, 10:27) – In de vroege vrijdagochtend keken 169.000 kijkers (madl: 22.4%) naar de uitspraak van het proces tegen Willem Holleeder. De uitzending begon om half elf en duurde tot half twee. Holleeder werd vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar wegens afpersing van een aantal vastgoedhandelaren. Volgens de rechtbank heeft hij in totaal ruim dertien miljoen euro afgeperst van de drie ondernemers. “We willen dat hem dat wordt ontnomen“, zegt Wim de Bruin van het Landelijk Parket. “Daarom komt er een nieuw financieel onderzoek. Wij gaan ervan uit dat hij beschikt over een crimineel vermogen. Dat geld proberen we terug te vorderen.” Holleeder is ‘zwaar uit het veld geslagen’, zegt zijn advocaat Jan Hein Kuijpers. “Hij zat voorovergebogen en zei: ‘Wat maken ze me nou?’ Hij begrijpt er niets van. Ik trouwens ook niet. Het is een bizarre, slecht gemotiveerde uitspraak.” Holleeder gaat in hoger beroep. Kuijpers zegt dat hij ook dan als advocaat optreedt. “Willem zei tegen me: ‘Aan jou heeft het niet gelegen.’ We rechten de rug en richten ons nu op het hoger beroep.

Shrek Christmas Special (RTL4, 20:32) – Het zag vrijdag de hele avond groen bij RTL 4. Na de speciaal voor televisie geproduceerde kerstspecial van Shrek, Shrek The Halls, was het tijd voor het eerste deel voor de animatiefilm. Bijzonder is dat alle acteurs die hun stem leenden aan de figuren in de Shrek-films, zoals Mike Myers, Antonio Bandera, Cameron Diaz en Eddie Murphy ook meewerkten aan de kerstspecial. De acteurs verdienen er een hoop mee. Zo kreeg Cameron Diaz maar liefst twintig miljoen euro voor haar rol als prinses Fiona in de film ‘Shrek the Third’. Met haar gemiddelde vraagprijs van minstens tien miljoen euro voor een filmrol staat Diaz in de top drie van de jaarlijkse ranglijst die het Amerikaanse filmvakblad The Hollywood Reporter openbaar maakte. Hoeveel de goedlachse actrice krijgt voor het vierde deel van de filmserie, die gepland staat voor 2010, is nog onbekend. Shrek The Halls werd vrijdag door 1.273.000 kijkers (madl: 19.6%) bekeken. De film Shrek trok aansluitend 1.116.000 kijkers (madl: 16.5%) naar de tv-zender.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
24 Reacties op “1,5 miljoen kijkers voor Gouden Loeki Finale”


 1. marcel

  Ik ga me echter wel steeds meer afvragen of al die kijkcijfers kloppen… Zet iedereen zijn TV ’s avonds maar aan en zapt niet meer??? Lekker op 1 laten staan en vervolgens de krant lezen? Want hoe kan het anders dan ook dat zo’n zouteloze Loeki/Reinout-show zoveel mensen heeft getrokken!

 2. winnie

  Shrek heeft goed gescoord, heel netjes, ik heb het nog niet gezien, moet op het op de dvd nog bekijken. De gouden loekie was te verwachten dat ze goed zouden scoren op ned 1, ik heb ook gekeken, maar vond het niet echt spetterend. Tussendoor heb ik gezapt naar Katja vs de rest, wat wel leuk was. Ned 3 scoort niet meer zoals eerst met ranking the stars en de lama’s, maar dat hadden we hier allemaal al verwacht.

 3. Patrick

  HAHAHA met een film scoort RTL beter dan alle vrijdagen met Wendy , dat is toch lachwekkend?

 4. Blub

  Wat ben ik blij dat die kwezel naar de USA vertrekt. Net zo een nietszeggende presentator als René Mioch, waar ie trouwens ook als 2 druppels water op lijkt !

 5. Anoniem

  Wat geestig al die commentaren van de ‘concurrentie’ van EYEWORKS hier!

  Er kijken niet voor niets bijna 1.6 miljoen mensen; gewoon weer een groot SUCCES voor EYEWORKS!

 6. Peter

  Ik vond het ook een goed programma.

 7. Mart

  Echt verrasend dat rtl4 zo goed scoord voor de vrijdag. Persoonlijk vind ik een goede amusmentsshow of een ander programma leuker dan een film maar goed de film scoord beter

 8. Martijn

  @ Marcel:

  Ben het helemaal met je eens!

  Veel programma’s scoren bijzonder goed op Nederland 1, terwijl dit volgens mij helemaal niet verdiend is.

 9. !#Michael#!

  @ Anonymous

  Je kunt het ‘De Gouden Loeki-Gala’ of het ‘Televiziergala’ moeilijk een Eyeworks succes noemen. Beide gala’s zijn zo oud als de weg naar rome en gevestigde jaarlijksterugkerende instituten!

  Evita is een succes, Sterren dansen op het IJs (S1 en 2, S3 in mindere mate) is een succes, So you wanna be a popstar is een succes, dat is allemaal waar.

  Maar als we zo gaan bestempelen voor Endemol: Achmea Kennis Quiz is een succes, Miljoenenjacht is een succes, 1 tegen 100 is een succes, Deal or NoDeal een succes, GTST een succes and so on!

  Eyeworks is niet succesvoller dan Endemol, sterker nog internationaal gezien hebben ze nog een eind te gaan!

 10. -

  Als Jensen! 288.000 kijkers scoort staat die bovenaan en als die zoals gisteren 493.000 kijkers scoort staat het niet eens in het bericht, beetje jammer

 11. Anoniem

  @ Michael
  je bent niet goed pp dd hoogte.
  dd gouden loeki als tv programma is wel degelijk een idee geweest van eyeworks.
  bovendien vullen zij het jaarlijks e
  in wn verdienen ze dus ook dd credits!

 12. !#Michael#!

  @ Anonymous

  De Gouden Loeki word al een eeuwigheid uitgegeven …

 13. Gerrit

  verSHREKkelijk goeie kijkwijvers voor shrek!

  gammer dat goeiemoggel heeft gebommen,,,,,

 14. Flippo

  @Anonymous: Nou, ik denk dat jij niet helemaal goed op de hoogte bent. De Gouden Loeki wordt al sinds 1995 uitgegeven en Eyeworks bestaat pas sinds 2001.

 15. Frank

  Slechte show trouwens, die Gouden Loekie! Er kwam een optreden, maar de muziek liep niet en de appatuur werkte niet. Vervolgens komt Oerlemans in beeld met de woorden: “Volgens mij werkt het niet hè?”. Drama!

 16. J@cques

  Ik had Shrek the Halls al gezien, vond het wat tegenvallen. Prima cijfers voor de grote drie: Ned 1, RTl 4 en SBS 6. Leuk toch?

 17. M-V

  hallo stelletje debielen doe toch eens wat nuttigs met je leven dan hier liggen lullen sjonge jong zeg… gekken!
  de ballen

 18. Johan B.

  Wellicht dramatische kijkcijfers dit weekend overdag. Reden is dat op enkele loggers na bijna geheel Nederland op de schaats staat of gaat staan. Oftewel, jongens en meiden: zonnetje schijnt, geen wind, perfecte ijsvloer,dus uit die computer en tv en ga naar buiten toe. Goejemiggel!

 19. Anonymous

  Idols the aftershow is alweer geschrapt voor morgen. Dachten ze nou sirieus dat dát goed zou scoren?

 20. drama queen

  goejemoggel heeft gewonnen wat een kutreclame unox was veel beter
  lekker zoon worst van unox

 21. Anoniem

  In de Tweede Kamer is de motie van de SP aangenomen waarin staat dat presentatoren en dj’s binnen de publieke omroep niet meer mogen verdienen dan de minister-president. De zogeheten Balkenende-norm gaat om een salaris van ongeveer 171.000 euro per jaar.

  Het kabinet had eerder al aangekondigd dat de salarissen van omroepbestuurders niet boven dat van de premier mogen uitkomen. Vanwege ‘marktomstandigheden’ wilde minister Ronald Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de presentatoren en dj’s buiten de Balkenende-norm houden, maar hier is de Tweede Kamer het dus niet mee eens.

  Of de presentatoren en dj’s bij de publieke omroep het voorbeeld van Jack Spijkerman volgen is nog onbekend. Wel is zeker dat een aantal presentatoren en dj’s flink zullen moeten inleveren.

 22. Anoniem

  Het is heel simpel op te lossen voor de dure presentatoren, die kunnen gewoon hun hogere salaris houden. Een Paul de Leeuw bijvoorbeeld staat niet als presentator op de loonlijst van de Vara. Hij verkoopt als producent zijn programma Mooi! Weer de Leeuw aan de Vara, er wordt een bedrag betaald door de Vara voor het totale programma, vanuit dat bedrag wordt Paul en de rest betaald. Op die manier is Paul geen presentator in dienst van de PO maar wordt Paul vanuit zijn eigen produktiebedrijf betaald middels het geld dat het produktiebedrijf ontvangt voor het programma. Ivo Niehe o.a. werkt op dezelfde manier en aangezien veel presentatoren tegenwoordig een eigen productiebedrijfje hebben zal er voor dergelijke salarissen niet veel veranderen

 23. Patrick

  Vanavond het nieuwe decor van Idols!

 24. Timo

  @Patrick: En het decor is echt afschuwelijk. Geef mij maar het decor van Australian en American Idol.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.