1,5 miljoen kijkers voor Gouden Loeki Finale


De kijkcijfers van vrijdag 21 december 2007 (SKO)

Gouden Loeki Finale 2007 (TROS, Ned1, 20:32) – De Gouden Loeki 2007 is gewonnen door het spotje ‘goeiemoggel’ van KPN. Het tv-spotje van KPN is door de kijkers gekozen als beste reclame van het jaar. Op de tweede plaats eindigde het Unox-spotje met pianist Jan Vayne. “Helemaal knetterbek deze Gouden Koeki!“, sprak één van de makers van de commercial van reclamebureau N=5. De Gouden Loeki Finale 2007 met Reinout Oerlemans trok vrijdag 1.547.000 kijkers (madl: 23.2%).

‘Goeiemoggel’ is door het publiek goed ontvangen, maar wat willen de makers ermee bereiken? “We willen Nederland overtuigen dat je met een mobiele telefoon nu net zo makkelijk kunt e-mailen als bellen. Ondernemers hechten een groot belang aan e-mail, maar veel van hen zien nog barrières voor het mobiel gebruiken hiervan. Bijvoorbeeld het gepriegel op het toetsenbord, met tikfouten als gevolg. Daar wilden we iets grappigs mee doen en zo ontstond het idee van een bedrijf waar men in tikfoutentaal spreekt. Daar konden we zelf meteen om lachen, dus dat werd het.

Uitspraak Holleeder (NOS, Ned1, 10:27) – In de vroege vrijdagochtend keken 169.000 kijkers (madl: 22.4%) naar de uitspraak van het proces tegen Willem Holleeder. De uitzending begon om half elf en duurde tot half twee. Holleeder werd vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar wegens afpersing van een aantal vastgoedhandelaren. Volgens de rechtbank heeft hij in totaal ruim dertien miljoen euro afgeperst van de drie ondernemers. “We willen dat hem dat wordt ontnomen“, zegt Wim de Bruin van het Landelijk Parket. “Daarom komt er een nieuw financieel onderzoek. Wij gaan ervan uit dat hij beschikt over een crimineel vermogen. Dat geld proberen we terug te vorderen.” Holleeder is ‘zwaar uit het veld geslagen’, zegt zijn advocaat Jan Hein Kuijpers. “Hij zat voorovergebogen en zei: ‘Wat maken ze me nou?’ Hij begrijpt er niets van. Ik trouwens ook niet. Het is een bizarre, slecht gemotiveerde uitspraak.” Holleeder gaat in hoger beroep. Kuijpers zegt dat hij ook dan als advocaat optreedt. “Willem zei tegen me: ‘Aan jou heeft het niet gelegen.’ We rechten de rug en richten ons nu op het hoger beroep.

Shrek Christmas Special (RTL4, 20:32) – Het zag vrijdag de hele avond groen bij RTL 4. Na de speciaal voor televisie geproduceerde kerstspecial van Shrek, Shrek The Halls, was het tijd voor het eerste deel voor de animatiefilm. Bijzonder is dat alle acteurs die hun stem leenden aan de figuren in de Shrek-films, zoals Mike Myers, Antonio Bandera, Cameron Diaz en Eddie Murphy ook meewerkten aan de kerstspecial. De acteurs verdienen er een hoop mee. Zo kreeg Cameron Diaz maar liefst twintig miljoen euro voor haar rol als prinses Fiona in de film ‘Shrek the Third’. Met haar gemiddelde vraagprijs van minstens tien miljoen euro voor een filmrol staat Diaz in de top drie van de jaarlijkse ranglijst die het Amerikaanse filmvakblad The Hollywood Reporter openbaar maakte. Hoeveel de goedlachse actrice krijgt voor het vierde deel van de filmserie, die gepland staat voor 2010, is nog onbekend. Shrek The Halls werd vrijdag door 1.273.000 kijkers (madl: 19.6%) bekeken. De film Shrek trok aansluitend 1.116.000 kijkers (madl: 16.5%) naar de tv-zender.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen