562.000 kijkers voor Nova/Den Haag Vandaag


De kijkcijfers van maandag 19 november 2007 (SKO)

Nova Den Haag Vandaag (NPS/VARA/NOS, Ned2, 22:19) – Ze werd wel “de terriër van Den Haag” genoemd en in de politiek waren saaie momenten dan ook zeldzaam met de vasthoudende Nova Den Haag vandaag-verslaggever Wouke van Scherrenburg. In 2004 liet ze Den Haag en het parlement voor wat het was. “Nu kan ik in het weekend zeg- gen: sorry, ik kijk even geen Buitenhof. Dat heeft wel een jaar geduurd. Het was echt afkicken“, vertelt Van Scherrenburg in de NCRV Gids.

Van Scherrenburg, die nu reclame maakt voor ING (foto), zegt dat ze Den Haag Vandaag op zichzelf niet gemist heeft. “De mensen wel, maar die zie ik toch wel regelmatig als ik hier ben. Ik was bij de debatten van AyaanVerdonk en ook toen het een kabinetscrisis werd. Daar zit ik waanzinnig van te genieten. Zonder stress, zonder dat enorme tegen de klok aan sjezen van vroeger.” De verslaggeefster heeft wel eens boos met Ferry Mingelen gebeld, toen Nova niet opende met het nieuws dat Geert Wilders beveiligd moest worden. “Ik vond het verschrikkelijk dat het niet de opening van alle journaals en Den Haag vandaag was. Als wij het normaal gaan vinden dat democratisch gekozen mensen als Geert Wilders en Verdonk beveiligd moeten worden omdat ze stándpunten hebben. Lós van wat die standpunten zijn…” Nova werd maandag door 562.000 kijkers (madl: 9.3%) bekeken.

Wanted (Veronica, 22:25) – Bij Veronica is sinds eind oktober de in Amerika geflopte misdaadserie Wanted te zien. DeDee Pfeiffer, het jongere zusje van de beroemde actrice Michelle Pfeifer, speelt in Wanted de rol van Lucinda Rose. Dertien afleveringen lang stapte DeDee even uit de schaduw van haar beroemde zus. “Ik misgun Michelle niets“, benadrukt DeDee in TROS Kompas. “Ze heeft altijd heel hard gewerkt, dus ze heeft haar succes verdiend. Wel vind ik het jammer dat ik in vergelijking met haar door de media word gezien als het sneue zusje. Sinds ik in 1985 begonnen ben met acteren, kan ik ervan leven. Nou, meer wil je als actrice niet. Het zou pas echt sneu zijn als ik jaloers op mijn eigen zus was. Ik stop mijn energie liever in mijn werk. Dat heeft lange tijd in het comedygenre gezeten, maar de laatste tijd krijg ik steeds meer gastrollen in drama’s en thrillers. Dat is dan mijn succesje: dat ik niet meer alleen als lolbroek wordt gezien, maar breder word ingezet.” De serie Wanted werd maandag door 289.000 kijkers (madl: 5.4%) bekeken bij Veronica.

Ugly Betty (NET5, 20:38) – Alex, de overleden broer van Ugly Betty’s baas Daniel Meade, blijkt nog in leven. Na een geslachtsverandering gaat Alex nu door het leven als Alexis. Rebecca Romijn speelt de rol van de transseksuele Alexis. “Ik vond de serie vanaf de pilot al geweldig en dit is zo’n unieke rol. Alexis is de eerste transseksueel ooit die een vaste rol in een serie heeft“, zegt Rebecca in Televizier. “Sommige mensen vragen zich nu af: ‘Hoe voelt het om een man te zijn?’. Ik zou het niet weten, want ik speel geen man. Ik speel een vrouw en Alexis vindt het geweldig om er een te zijn. Net als ik! Alexis is erg meisjesachtig en dat ben ik ook. Zij is alleen wel heel erg eenzaam. Daarin verschillen we kennelijk. Maar verder is deze rol me echt op het lijf geschreven. Het enige waar ik me in het begin zorgen om maakte, is het feit dat ik een transseksueel speel. Ik heb vrienden die transseksueel zijn en dit onderwerp ligt nogal gevoelig. Logisch. Daarom denk ik tijdens het acteren vaak: wat zouden zij doen? Ik wil mijn vrienden natuurlijk never nooit beledigen.” Ugly Betty werd maandagavond door 473.000 kijkers (madl: 7.0%) bekeken bij NET 5.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen