364.000 kijkers voor Ugly Betty


De kijkcijfers van maandag 12 november 2007 (SKO)

Ugly Betty (NET5, 20:33) – Rebecca Romijn maakte maandagavond haar opwachting in Ugly Betty. De actrice van Nederlandse komaf blijkt de mysterieuze gesluierde diva te zijn die al wekenlang met Wilhelmina, de creative director van Mode, heult. Rebecca heeft zich min of meer aangeboden voor de rol. “Ik ben nu een dertiger en wil een geregelder leven leiden en dichter bij huis werken“, vertelt Romijn in Televizier. “Geen films meer voor mij, maar tv. Sciencefiction leek me echter niets.

Voor de special effects in sciencefiction films had Rebecca nooit geduld. “Ik had ook niet zo’n zin in een advocaten- of ziekenhuisserie. Al dat jargon… Ik wilde het liefste in een comedy spelen en Ugly Betty was vanaf het begin mijn favoriet. Ik heb dan ook alles op alles gezet om een afspraak te krijgen met de makers van de serie. Het leek me geweldig om Betty’s beste vriendin te spelen, iemand die haar op weg zou helpen. Ze hadden iets anders voor me in petto: Alexis Meade. Maar ik doe alles om in mijn favoriete serie te spelen.” Ugly Betty trok maandag 364.000 kijkers (madl: 5.4%).

Shark (RTL4, 21:30) – Acteur Kevin Alejandro (foto) werd dit tweede seizoen aan de cast van de Amerikaanse serie Shark toegevoegd. Het aanbod kwam net op het juiste moment, vertelt Alejandro aan PopEntertainment. “Shark kwam precies op het juiste moment. Er werd me net een rol aangeboden in Prison Break, maar daarvoor zou ik moeten verhuizen naar Texas. Rond dezelfde tijd bleek mijn vrouw in verwachting te zijn, dus ik had gemengde gevoelens. Aan de ene kant kreeg ik leuk werk aangeboden, maar aan de andere kant moest ik naar Texas.” En toen kwam het aanbod van Shark, waarvan de opnames dicht bij huis waren. “Ik kreeg een hoofdrol, in tegenstelling tot een terugkerende rol – wat Prison Break me aanbood. Dus nu heb ik deze rol, met de baby gaat het goed en ik kan hier blijven. Het was een gek proces.” Kevin werkt samen met de geprezen James Woods. “Hij is één van de beste acteurs. Hij kent het script van voor naar achter. Het is geweldig om met hem te werken.” Shark werd maandag door 697.000 kijkers (madl: 10.6%) bekeken.

Memories (KRO, Ned1, 21:11) – Het programma Memories is weer terug op de buis. De KRO zendt sinds maandagavond een nieuwe serie afleveringen uit. Presentatrice Anita Witzier won dit jaar voor het eerst de Zilveren Televizier-Ster. Bijna alle prijzen gingen naar de Publieke Omroep. “We hebben alles gewonnen ja, behalve De Gouden Stuiver voor het beste kinderprogramma (Huis Anubis van Nickelodeon). Het is een tijd heel slecht gegaan. Mevrouw Van der Laan had plannen om het hele spul van de kaart te vegen. Daar zijn we goed uitgekomen. We maken kennelijk nog steeds uitstekende programma’s.” Witzier spreekt niet van zoete wraak. “Het is goed dat de commerciële omroepen er zijn. Die houden ons alert.’ Dan met een stralende lach: ‘En het is van ons allemaal hè. Ook jouw geld is het.” De eerste aflevering uit een nieuw seizoen Memories scoorde maandag 1.782.000 kijkers (madl: 26.8%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen