1,8 miljoen kijkers voor Mooi! Weer De Leeuw


De kijkcijfers van zaterdag 3 november 2007 (SKO)

Mooi! Weer De Leeuw (VARA, Ned1, 20:27) – Paul de Leeuw (foto) beet zaterdagavond het spits af voor de serie van vijf concerten in het Gelredome. De Leeuw zet er de reeks Symphonica in Rosso voort waarmee Marco Borsato vorig jaar in hetzelfde stadion furore maakte. De afgelopen week heeft hij zich in alle rust voorbereid. “Mooi! Weer de Leeuw voor dit weekeinde was vorige week zaterdag al opgenomen. De dagen daarna had ik niets te doen“, vertelt De Leeuw in BN/DeStem.

De Leeuw was vorig jaar bij één van Marco’s concerten aanwezig. Toen al werd hij gevraagd om in de voetsporen van Borsato te treden. “Het zag er destijds prachtig en sfeervol uit. Maar ik dacht: dat moet ik niet gaan doen. Toen een paar maanden later de telefoon ging met de serieuze vraag om erover te praten, zei ik gelijk ja. Ik vond het wel weer eens tijd om iets groots te doen. Het is al weer zeven jaar geleden dat ik vijf concerten in Ahoy heb gegeven.” De Leeuw gaat het helemaal anders aanpakken dan Borsato in 2006. “Ik doe het meer à la Barbra Streisand. Meer concertachtig; ik ben geen popzanger zoals Marco. Dat wil ik ook niet evenaren.” Mooi! Weer De Leeuw scoorde zaterdagavond 1.807.000 kijkers (madl: 27.5%). De grootste concurrent was Idols met ruim 1,2 miljoen kijkers.

Campinglife (RTL4, 18:59) – Al zeven jaar is Sander Janson (37) in de vakantieperiode onderweg voor het RTL-programma Campinglife. Voor Marit van Bohemen (35) is het het vierde achtereenvolgende jaar. “Het is een ‘feelgood’-programma, we laten zien wat kamperen echt is en daarom denk ik dat het zo goed scoort”, zegt Janson in de GPD-bladen. En dat is ook gunstig voor de sponsor, want in de winter komen de eerste reisgidsen uit en gaat iedereen weer nadenken over de zomervakantie. “Maar ‘feelgood’ neemt niet weg dat je het nergens over kunt hebben“, vindt Van Bohemen. “Het gaat ook over het leven van de mensen en soms komen er ook minder leuke dingen op je pad. Als je jezelf kwetsbaar opstelt en ook van jezelf dingen durft te vertellen, dan krijg je dat ook terug.” Campinglife werd zaterdagavond door 744.000 kijkers (madl: 13.9%) bekeken na zeven uur op RTL 4.

Sara Kroos Zoetgevooisd (VARA, Ned3, 22:42) – De VARA bracht zaterdagavond de derde solovoorstelling van cabaretière Sara Kroos op de buis: Zoetgevooisd. Tijdens Kroos’ eerdere programma verlieten mensen af en toe geschokt de zaal. “Dat komt tegenwoordig minder vaak voor. Mensen weten nu wat ik doe en dus ook wat ze kunnen verwachten“, vertelt ze in Televizier. “Ik maak geen vrijblijvende cabaret, maar zoek altijd de grenzen op. Het moet voor mijn gevoel ergens over gaan. Sommige mensen komen naar het theater om onderuitgezakt geamuseerd te worden. Voor hen komt mijn materiaal te dichtbij. Dat ze weggaan, is jammer, maar het raakt me niet meer.” Kroos vindt het jammer dat ze bekend staat om haar hardheid. “Dat komt misschien inderdaad door mijn tijd als Lama. Vanwege het format kon ik in dat programma eigenlijk alleen mijn harde kant laten zien.” Zoetgevooisd werd zaterdag door 320.000 kijkers (madl: 6.3%) bekeken op de late avond van Nederland 3.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen