829.000 kijkers voor Expeditie Robinson


De kijkcijfers van zondag 30 september 2007 (SKO)

Expeditie Robinson (RTL5, 21:31) – Het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson ging zondagavond met 829.000 kijkers (madl: 11.7%) van start op RTL 5. Expeditie Robinson, dat voorheen te zien was op Net 5 en Tien, stuurde dit jaar maar liefst honderd kandidaten naar het Maleisische eiland Sribuat. De 32-jarige Gemma uit Heesch was daar één van. “Je ziet al gauw dat de leidertypes op- staan en dat sommige mensen irritante trekjes beginnen te vertonen“, vertelt ze in Brabants Dagblad.

Gemma gaf zich op een avond plotseling op voor het programma. Een hele tijd hoorde Van Casteren niks van de programmamakers, tot opeens in juni. “Twee weken voordat Expeditie Robinson begon, kreeg ik te horen dat ik mee mocht doen. Toen moest ik snel nog vanalles regelen op mijn werk. Bovendien had ik net een huis gekocht en de overdracht ervan moest vervroegd worden.” Drie voorwerpen mochten de kandidaten slechts meenemen naar het eiland. “Ik wilde eigenlijk een tanden- borstel en een scheermesje meenemen, maar je mocht geen verzorgingsspullen meenemen. Toen heb ik een dagboek meegenomen omdat ik wilde schrijven, een slaapzak omdat ik het altijd koud heb, zelfs op Maleisië, en een mes.

Gooische Vrouwen (RTL4, 20:33) – Dure wagens en villa’s vormen het decor van de goed bekeken RTL 4-serie Gooische Vrouwen. Actrice Tjitske Reidinga, de koele Claire van Kampen in de serie, kijkt er niet meer van op. “Op de locaties waar we opnemen, zie je vrijwel alleen maar BMW’s, Jaguars en Mercedessen langsrijden met daarin verveeld kijkende chique dames“, aldus Reidinga onlangs in Tros Kompas. “Af en toe kan ik die geblondeerde vrouwen met hun té grote brillen niet meer zíen. Een aantal vrouwen heeft zelfs al geklaagd dat de status van hun chique buurt naar beneden gaat, doordat wij onze auto’s hier aan de weg parkeren.” Regisseuse Will Koopman ervaart het als ‘luxe’ dat ze haar serie in en rondom de juiste omgeving mag maken. “Al drie jaar hebben we dezelfde Gooise huizen kunnen huren van de eigenaars. Zij gaan tijdelijk weg en dan bouwen wij in twee dagen hun hele huis om. Dat geeft de serie net dat beetje extra.” Gooische Vrouwen werd zondagavond door 1.405.000 kijkers (madl: 19.1%) bekeken.

Op zoek naar Evita (AVRO, Ned1, 20:22) – Wieneke Remmers heeft zondagavond de sing off van Avro’s Op zoek naar Evita niet ‘overleefd’. De musicalster nam het tijdens het nummer ‘Thuis’ uit The Wiz op tegen Anne maar moest het onderspit delven. Het was de moeilijkste beslissing die juryvoorzitter Willem Nijholt tot nu toe moest nemen, gaf hij aan. “Ik wist dat het moeilijk zou worden, want ik vind zowel Anne als Wieneke een potentiële Evita“, aldus Nijholt. “Desalniettemin moet ik kiezen en laat ik het meisje van wie ik eerder vanavond onder de indruk was, namelijk Anne, doorgaan.” Wieneke reageerde onthutst op haar vertrek uit de wedstrijd om de hoofdrol in Evita de musical. “Ik wilde zo graag… Ik weet niet wat ik voel. Het is vreselijk.” Op zoek naar Evita scoorde zondag 1.346.000 kijkers (madl: 18.7%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen