683.000 kijkers voor Idols B4


De kijkcijfers van zaterdag 6 oktober 2007 (SKO)

Idols B4 (RTL4, 20:03) – Jerney Kaagman is er ook in het vierde seizoen van Idols weer bij als jurylid. “De enige reden waarom ik in de jury van Idols zit, is omdat ik zo de kans heb Nederlandse muziek te promoten“, vertelt Jerney. “Ik heb bedongen dat er twee shows per seizoen gevuld worden met liedjes van eigen bodem.” RTL 4 bracht gisteren de terugblikshow Idols B4 op tv. Ook waren nieuwe audities te zien. Soms laat de productie met opzet ‘zielige gevallen’ door, vertelt Jerney.

Voordat kandidaten de kamer bij juryleden John Ewbank, Jerney Kaagman, Gordon en Eric van Tijn binnenkomen, zijn ze al voorgeselecteerd. “Wij kunnen als jury nu eenmaal niet tienduizend mensen screenen“, vertelt Jerney in Vrouw. “Soms laat de productie wel eens zielige gevallen door. Het is nou eenmaal televisie en er moet ook een boeiend programma worden gemaakt. We hebben als jury gevraagd of ze dat niet meer willen doen. Hoewel veel van die mensen sneuer lijken dan ze zijn. Er zitten er tussen die naar aanleiding van hun auditie regelmatig worden geboekt en 1500 euro per avond toucheren. Zo achterlijk zijn ze dus niet.” Het terugblikprogramma Idols B4 werd zaterdag door 683.000 kijkers (madl: 11.3%) bekeken.

De nacht van de popmuziek (VPRO, Ned3, 23:29) – De nacht van de popmuziek, het programma waarin Matthijs van Nieuwkerk en muziekkenner Leo Blokhuis bijzondere, zelden vertoonde opnamen van liedjes laten zien en horen. “Het is kwajongens-tv door Matthijs van Nieuwkerk en mijzelf“, vertelt Blokhuis bij TVgids.nl. “In de praktijk komt dat er op neer dat we drie uur lang unieke muziekopnames uit het rijke muziekarchief van Nederland 3 en Fenno Werkman laten horen. De nacht van de popmuziek is een programma waar niet al te veel over vergaderd is, maar dat spontaan wordt gemaakt. Het roept herinneringen op aan de tijd dat je met vriendjes op je kamertje plaatjes aan het draaien was.” De Nacht van de Popmuziek werd zaterdagnacht door 191.000 kijkers (madl: 9.1%) bekeken.

Vroege Vogels (VARA, Ned2, 18:03) – Menno Bentveld en Andrea van Pol zijn sinds zaterdagavond niet alleen meer op Radio 1 te horen met het programma Vroege Vogels. Sinds gisteren presenteren ze, onder dezelfde titel ook een televisieversie op Nederland 2. “De redactie van het televisieprogramma vormt een groot geheel met de collega’s die verantwoordelijk zijn – en blijven – voor de zondagse radio-uitzending en met de collega’s van de ‘Vroege Vogels’-internetsite“, aldus eindredacteur Wim van Klaveren. VARA-programmadirecteur Frans Klein benadrukt dat met de komst van Vroege Vogels op televisie een nieuwe stap wordt gezet in de crossmediale aanpak van de VARA-speerpunten. “Bij het speerpunt consumentenzaken was die aanpak al erg breed met ‘Kassa’ , ‘Kassa: De Verlenging’, ‘Kassa 3’, ‘Radio Kassa’, het themakanaal ConsumenTV én een uitgebreide consumentenportal op internet. Bij het thema natuur en milieu bouwen we nu verder aan een soortgelijke uitgebreide aanpak.” Vroege Vogels trok zaterdagavond 221.000 kijkers (madl: 6.9%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen