1,3 miljoen kijkers voor Flikken Maastricht


De kijkcijfers van maandag 1 oktober 2007 (SKO)

Flikken Maastricht (TROS, Ned1, 22:08) – De 55-jarige actrice Will van Kralingen speelt hoofdinspecteur Ellis Flamand in de Tros-serie Flikken Maastricht. Will praat geen Maastrichts in de serie. “Daar is bewust voor gekozen“, vertelt ze in Televizier. “Het is ontzettend vermoeiend om dat lang vol te houden. Bovendien haakt dan waarschijnlijk een groot deel van de kijkers af.” Will kan wel met een zachte g praten, zegt ze. “Dat kan ik wel, zoals iedereen, maar echt Maastrichts is totaal iets anders.

Will kijkt door haar rol nu anders tegen de politie aan. “Ik heb meer respect voor het beroep van politieagent gekregen. Het is een pittig vak. Je moet kunnen omgaan met mensen en je eigen oordeel onder controle houden. Je moet altijd correct blijven, ook als je op straat wordt uitgejouwd. Dat is hartstikke zwaar.” Will is blij met de rol van Ellis. “Ze is een beetje de moeder van de afdeling. Ze is hard, maar ze heeft wel compassie.” Flikken Maastricht werd maandag door 1.274.000 kijkers (madl: 21.7%) bekeken, na Spoorloos (2,2 miljoen) en Radar (2,0 miljoen).

Expeditie Robinson (RTL8, 21:35) – Expeditie Robinson is dit jaar anders dan in voorgaande jaren, bleek zondagavond tijdens de eerste uitzending op RTL 5. “Tijdens de eerste zes afleveringen zijn er namelijk veel meer kandidaten dan voorheen op het eiland, honderd maar liefst“, aldus uitvoerend producent Jeanine Blom bij TVgids.nl. “Voor ons als makers is het een leuk uitgangspunt: Expeditie Robinson bestaat al een hele tijd en het is leuk om het vaste patroon eens te doorbreken.” Bij het verzinnen van opdrachten voor de kandidaten, let Blom op verschillende factoren. “Mannen zijn fysiek sterker, dus stoppen we er ook altijd een paar games met puzzels in. En er zijn ook fysieke proeven waarbij vrouwen in het voordeel zijn. Vrouwen kunnen namelijk beter focussen en hebben een beter uithoudingsvermogen. Zo lang mogelijk op een paal blijven staan is typisch een proef voor vrouwen.” De herhaling van Expeditie Robinson werd maandag door 179.000 kijkers (madl: 2.8%) bekeken.

De Gouden Kooi (RTL5, 19:27) – Voormalig Gouden Kooi-bewoonster Natasia heeft opnieuw rumoer veroorzaakt. Ze zou de hoofdredacteur van de website Zijonline.nl met de dood hebben bedreigd. Hoofdredacteur Van Rooijen meldt de bedreiging zelf op zijn website. “Ik werd zondagavond rond half elf door Natasia gebeld. Ze ging meteen los. Ze zou twee Albanezen naar me toe sturen die me van kant zouden maken en tussen twee betonnen platen zouden metselen om me vervolgens in de rivier te gooien.” Natasia zou het niet eens zijn met verhalen die over haar verschenen. “Ze bleef maar razen en tieren. Uiteindelijk gaf ze de hoorn over aan een man. Toen ik de man vroeg waarover hij het had zei hij slechts: ‘om een site’, om vervolgens de hoorn op de haak te gooien.” Van Rooijen laat weten aangifte tegen Natasia te hebben gedaan. Natasia reageert: “Ik heb gezegd dat ik het spuugzat ben dat hij al die rotzooi over mij verspreid. Over mijn kinderen, over mijn ex… Van Rooijen is een grote leugenaar. Met de dood bedreigd? Ik heb gezegd dat ik een advocaat op hem af zou sturen.” De Gouden Kooi scoorde maandag 473.000 kijkers (madl: 9.4%). Daarna trok Deal or no Deal, sinds deze week weer om acht uur, 557.000 kijkers.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen