397.000 kijkers voor Het Blok


De kijkcijfers van woensdag 5 september 2007 (SKO)

Het Blok (NET5, 20:32) – De verbouwingswedstrijd Het Blok van Net 5 is verhuisd van de zondagavond naar de woensdagavond. De eerste aflevering uit het vierde seizoen van Het Blok werd gisteren door 397.000 kijkers (madl: 6.5%) bekeken. Volgens presentator Erik van der Hoff zal er in deze vorm geen vijfde seizoen komen. “Ik weet niet of ik nog wel een vijfde editie zou willen ma- ken, waarschijnlijk alleen als het concept extreem verandert“, zegt Van der Hoff bij TVgids.nl.

Wel heeft Erik van der Hoff nog veel plezier met de opnames van het programma. “Door de ervaring die we de afgelopen drie seizoenen hebben opgedaan, loopt het programma behoorlijk soepeltjes. We hoeven niet, als in eerdere edities, nog fouten te herstellen. Het is alsof de puzzelstukjes in elkaar vallen. Het is voor mijn gevoel het ultieme Blok geworden en ik heb er met erg veel plezier aan gewerkt.

BankGiro Loterij Restauratie (AVRO, Ned2, 21:34) – Een miljoen euro ter restauratie is wat er op het spel staat voor de veertien vervallen monumenten die meedoen aan het Avro-programma Restauratie, waarvan de start van het nieuwe seizoen woensdagavond door 308.000 kijkers (madl: 5.0%) werd bekeken. Dankzij deze tv-competitie kreeg vorig seizoen het kerkje van Vierhuizen ruim 900 duizend euro om te worden opgeknapt. Wim Dröge, producent bij Endemol Nederland, vertelt in het NRC dat nu ook begonnen is aan het herstel van andere objecten uit de afgelopen Restauratie-reeks. Dröge: “Gebouwen die de prijs niet kregen, maar die dankzij het programma veel aandacht kregen in de plaatselijke pers. Onder druk daarvan gaat een subsidieaanvraag door of worden nieuwe fondsen gevonden.” Uit de aanvragen om deel te nemen blijkt dat er nog talloze gebouwen in Nederland op restauratie hopen. Toch komen lang niet alle panden in aanmerking, zegt Dröge. “Met zo’n object moet voldoende te doen zijn. Het moet voor het publiek toegankelijk zijn. Het mag geen privébezit zijn. Er moet een restauratieplan zijn en een club die voor herstel ijvert. En het moet een hoge urgentie hebben.

Hart in Aktie (SBS6, 20:30) – Hart in Aktie-presentatrice Natasja Froger is de afgelopen tijd getransformeerd van ‘de vrouw van’ tot een bekende presentatrice. “De kinderen zijn nu op een leeftijd dat ze na school met hun rugzak achterop bij vriendjes gaan spelen. Dat geeft ruimte. Van Paul de Leeuw kreeg ik op mijn veertigste verjaardag veertig boeken. Die heb ik bijna allemaal uit. Dat heeft me veranderd. Ik ben een dieseltje hè. Bij mij komt het later”, aldus Froger in Hart in Aktie. Ze werkt nu bijna even hard als haar zingende echtgenoot. “Laatst kwam hij om kwart over drie thuis van een concert. Toen moest ik er alweer uit. Heeft hij thee voor me gezet.” De neo-feministe kan ook ouderwets zijn. Froger, die al bijna veertig jaar Ajax-fan is, kan er nog steeds niet aan wennen dat voetbalprogramma’s door vrouwen aan elkaar worden gepraat. “Of ik zelf aan tafel wil zitten? Nooit. Met alle respect voor Barbara Barend, want ze doet het goed, maar ik kan er niet aan wennen dat er een vrouw zit en niet Jack van Gelder.” Hart in Aktie trok woensdag 841.000 kijkers (madl: 13.9%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen