1,3 miljoen kijkers voor Flikken Maastricht


De kijkcijfers van maandag 3 september 2007 (SKO)

Flikken Maastricht (TROS, Ned1, 22:09) – Het succes van de Vlaamse politieserie Flikken op Nederland 1 heeft er toe geleid dat er nu ook een Nederlandse versie is. De eerste aflevering van Flikken Maastricht werd maandagavond door 1.290.000 kijkers (madl: 21.5%) bekeken bij de TROS op Nederland 1. In deze nieuwe politieserie speelt Victor Reinier de ervaren Amsterdamse agent Floris Wolfs en Angela Schijf mag de rol vertolken van de driftige rechercheur Eva van Dongen.

Het spelen van een rechercheur bleek voor Angela Schijf best gevaarlijk te zijn. “Ik bezeer me dagelijks wel ergens aan“, aldus Schijf in Televizier. “We moeten veel draaien in weinig tijd en als je dan niet voorzichtig bent blesseer je jezelf. Sportmensen zijn dan zes weken uit de roulatie, maar als acteur ga je gewoon door. Ik heb net m’n arm geschaafd, een kaakslag van Victor geïncasseerd en ik heb veel last van mijn benen. Waarschijnlijk omdat ik op hakken moest rennen.” Eerder op de avond ging op Nederland 1 het nieuwe seizoen van het consumentenprogramma Radar, ook van de TROS, van start met 1.566.000 kijkers (madl: 25.2%).

De wereld draait door (VARA, Ned3, 19:29) – Matthijs van Nieuwkerk, Robert Jensen en het talkshowduo Jeroen Pauw en Paul Witteman keerden maandagavond terug op de buis met hun praatprogramma’s. In de eerste nieuwe aflevering van De Wereld Draait Door (19.30 uur, Ned3), die door 660.000 kijkers (madl: 12.4%) bekeken werd, ontving presentator Matthijs van Nieuwkerk onder meer priester Antoine Bodar en presentatrice Bridget Maasland. Robert Jensen scoorde met de seizoensopening van zijn praatprogramma op RTL 5, waarin onder meer de homoband Bearforce 1 te gast was, 398.000 kijkers. De start van het nieuwe seizoen Pauw en Witteman werd door 1.067.000 kijkers bekeken. In het programma vertelde Frank Sanders over het overlijden van zijn echtgenoot: de bekende televisiepresentator Jos Brink.

Hoe word ik een New Yorkse vrouw (RTL5, 21:32) – Bridget Maasland verkocht haar programma Hoe word ik een New Yorkse vrouw aan John de Mol, maar nu is de realityshow te zien op RTL 5. “Ik denk dat de kijkers het wel zullen accepteren, mits ze mij nog even leuk vinden als voorheen“, zegt ze met gevoel voor zelfspot bij de GPD. “Ik vind mezelf met dit programma ook wel passen bij de jongerenzender van RTL.” Terugkijkend op haar periode bij Tien en haar geflopte talkshow met Cees Geel zegt Bridget Maasland veel geleerd te hebben. “We werden neergesabeld, die heftige wereld kende ik niet. Al dat negatieve nieuws, de helft was niet waar. Dat leedvermaak dat eruit sprak. Ik heb het afgelopen anderhalf jaar geleerd beter naar mezelf te luiste- ren om eerder nee te zeggen. Ik pakte alle programma’s aan en pakte mijn kansen, terwijl ik heus wel weet waar mijn krachten liggen. Het was teveel. Nee zeggen moet je zelf doen, niemand anders doet het voor je. Ik ben met open armen ontvangen bij RTL, maar ik houd er wel een bittere nasmaak aan over. Ik was liever doorgegaan met Tien.” Hoe word ik een New Yorkse vrouw trok maandagavond 389.000 kijkers (madl: 5.8%). Voorafgaand werd de datingshow From Alaska with Love door 307.000 kijkers bekeken bij de jongerenzender van RTL Nederland.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen