1,1 miljoen kijkers voor Gillend naar Huis


De kijkcijfers van zondag 2 september 2007 (SKO)

Gillend naar huis (RTL4, 20:34) – Gillend naar Huis, het nieuwe programma van zanger Gordon, beleefde zondagavond haar première op RTL 4. De eerste uit- zending van het vakantieprogramma trok 1.076.000 kijkers (madl: 15.2%) na afloop van het eredivisievoetbal in RTL Voetbal (2,2 miljoen kijkers). Wat viel Gordon het meest op nadat hij met diverse landgenoten op reis is geweest? “Dat sommige mensen de hele dag absoluut hélémaal niets doen. Alleen hangen voor de tent.

Gordon geeft in het Algemeen Dagblad toe ook lui te zijn. “Maar ik ga nog wel eens lunchen, golfen of naar het zwembad. Zij niet. Ze halen gewoon adem. Ook het overmatig drankgebruik op Kreta is me bijgebleven. Jongeren van 15, 16 ladderzat van de wereld. Echt niet gezond.” Tijdens de opnames op Ibiza ontmoette Gordon in de disco een Spanjaard met wie het direct klikte. “Op de camping in Limburg viel weinig te slettebakken, maar daar ging ik behoorlijk uit mijn dak. Ik ga nog niet zeggen hoe hij heet. Hij is al wel naar Amsterdam gekomen, dus het is meer dan een vakantieliefde.” Na Gillend naar Huis ging Postcode Loterij: Eén tegen 100 van start met 852.000 kijkers (madl: 12.3%).

Ben je slimmer dan een kind? (Net5, 20:30) – Presentator Erik van der Hoff presenteerde zondagavond de eerste aflevering van de studioquiz Ben jij slimmer dan een kind?, waarin kinderen het opnemen tegen volwassenen. Van der Hoff zag de quizshow voor het eerst op het tv-festival in Cannes. “Ik ben gek op quizzen en dit is zo’n leuke opzet“, aldus Van der Hoff in Televizier. “De vragen vallen echt niet mee. Ik verbaas mezelf er wel eens over hoeveel basisschoolkennis wegzakt. Ik heb een 11-jarige thuis en ik moet af en toe best moeite doen zijn huiswerk te snappen.” Ben jij slimmer dan een kind? werd door 334.000 kijkers (madl: 4.7%) bekeken. Aansluitend ging het nieuwe programma Als de vrouw van huis is… met 492.000 kijkers (madl: 7.1%) bekeken. In dit programma volgt Art Rooijakkers het dorp Heusden, waar veel vrouwen hun gezinnen voor even verlaten. “De programmatitel is al heel intrigerend. Wij wisten van tevoren niet wat er zou gebeuren. Net als de kandidaten, want voor hen was het ook nog de vraag hoe dit zou aflopen.

Boer trouwt vrouw (KRO, Ned1, 21:25) – Boer Pros hield aan het immens populaire KRO-programma Boer zoekt vrouw de liefde van zijn leven over: Jolanda. Zondagavond was te zien hoe de twee elkaar het jawoord gaven te midden van al hun koeien in de speciale uitzending Boer trouwt vrouw op Nederland 1. Pros prijst zich oneindig gelukkig dat Jolanda in zijn leven is gekomen. “Ik vind dat ik de jackpot heb gewonnen. Het is niet zo dat Jolanda en ik het enige liefdeskoppel zijn uit Boer zoekt Vrouw. De meeste boeren uit mijn ‘lichting’ zijn inmiddels wel aan de vrouw. Maar met ons huwelijk en ons kindje zijn we wel weer een stap verder dan de rest“, aldus Pros in De Telegraaf. Eigenlijk was het haast ondenkbaar dat de 35-jarige boer via Boer zoekt Vrouw toch nog verliefd zou worden. “Ik viel na enkele uitzendingen al af omdat ik veel minder brieven kreeg dan de rest van de boeren. Gelukkig konden geïnteresseerden ondanks mijn vertrek nog wel voor me mailen naar de redactie.” Boer trouwt vrouw werd zondagavond door 1.731.000 kijkers (madl: 24.4%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen