Henkjan Smits en Tooske zoeken naar het beste idee

Wie heeft het allerbeste idee van Nederland? Dat is de vraag in de nieuwe amusementsshow Het Beste Idee van Nederland, gepresenteerd door Tooske Ragas en Henkjan Smits. Ruim 2500 uitvinders werden uitgenodigd voor de voorrondes. De beste ideeën blijven over en zullen in de live shows worden gepresenteerd aan de jury en de kijkers. SBS 6 zendt vanavond 25 augustus de eerste aflevering uit. “Tijdens Idols kon ik het altijd al met haar vinden“, vertelt Henkjan over Tooske.

Henkjan Smits vervolgt in De Telegraaf: “Ik heb haar gevraagd of het niet bizar was. Dat ik opeens naast haar stond, in plaats van in de jury te zitten. Maar zij antwoordde dat ze het heel logisch vond. We weten in ieder geval al wat we aan elkaar hebben.

Na Idols heeft Henkjan Tooske niet meer gezien. “Maar in Duitsland is ze nog veel beter geworden“, vindt de talentscout. “Hoe soepel haar teksten lopen… Tooske interpreteert ze, prent ze in haar hoofd en zegt ze op vanuit haar hart. Ik sta echt af en toe als een spons naast haar, zo van ’wauw’! Ik weet dat veel mensen haar een ijskonijn vinden maar dat vind ik haar allesbehalve.

Het Beste Idee Van Nederland is voor Henkjan Smits de eerste grote show die hij presenteert. “Ik weet dat ik nog niet de beste presentator ben, maar ik ben leergierig en ambitieus. Ik doe al vanaf 2003 regelmatig presentaties voor het bedrijfsleven. En ik heb geen angst voor de camera. Maar het belangrijkste nog is dat je niet moet gaan geloven in je eigen mythe. Blijf gewoon jezelf. Anders gaat het mis als je op een gegeven moment niet meer op de buis mag.

Shownieuws was zijn eerste baan bij zijn nieuwe werkgever SBS. “Ik heb een vrouw die heel erg kritisch is op mij. Ik neem Shownieuws altijd op, en als ik na de live-uitzending thuiskom, dan kijken Petra en ik er samen naar. Als zij tevreden is, ben ik het soms ook. Maar niet altijd. Af en toe zijn we het echt oneens. Laatst merkte ze op ’Dat je niets van voetbal afweet, dat weten we nou wel’. Terwijl een vriend zei dat hij het onwijs grappig vindt als ik vertel dat er in de ArenA, naast concerten, ook voetbalwedstrijden zijn. Dan trek ik toch mijn eigen plan.

Toch doet hij soms wel wat met de kritiek van zijn vrouw. “Bij Shownieuws zit ik niet als presentator maar licht ik, met mijn blik op de presentatrice, de nieuwtjes toe. Net als ik dat bij RTL Boulevard deed, als vervanger van Albert Verlinde. Toen praatte ik ook tegen Daphne Bunskoek. Ik vond altijd dat je anders stijlbreuk pleegt. Maar toen Petra mij aanraadde toch af en toe de kijker aan te kijken, ben ik dat meteen gaan doen. Al is zij zich denk ik niet bewust van haar impact hoor.”

Henkjan is al met al zeer tevreden met zijn overstap naar SBS. “Bij RTL wilde ik ook al graag meer doen dan alleen jureren. Ik wilde geen one trick pony worden. Maar behalve het juryschap en RTL Boulevard bleef een ander soort programma, hoewel beloofd bij mijn aantreden in 2002, in eerste instantie uit. Pas in 2005 kreeg ik Yorin entertainment, dat was mijn eerste presentatieklus. Nee, dat weet bijna niemand meer, maar het was ook op zaterdag halfzes, tegenover Campinglife…

Het Beste Idee Van Nederland is om 20.00 uur te zien op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen