861.000 kijkers voor Bijna Beroemd


De kijkcijfers van zaterdag 21 juli 2007 (SKO)

Bijna Beroemd (NCRV, Ned1, 20:29) – Jetske van den Elsen en Jochem van Gelder trokken zaterdagavond 861.000 kijkers (madl: 21.0%) naar Nederland 1 met de nieuwe amusementshow Bijna Beroemd. Van den Elsen maakte de afgelopen jaren vooral kinderprogramma’s. Met Bijna beroemd en Korte lontjes lijkt ze zich nu vooral op volwassenen te richten. “Het maakt mij niet zoveel uit voor welke doelgroep ik televisie maak. Maar kindertelevisie heb ik wel hoog zitten.

Van den Elsen vervolgt bij Tvgids.nl: “Dat heb ik altijd met veel plezier gedaan en je hebt alle ruimte om te experimenteren.” Presenteren voor een oudere doelgroep vindt Van den Elsen wel erg leuk. “Het brengt andere onderwerpen en het geeft me de gelegenheid om dieper op de stof in te gaan. Dat vind ik fijn, want ik mag graag gesprekken met mensen voeren. Een verlanglijstje van programma’s die nog wil doen heb ik niet. Als ik de projecten die op mijn pad komen interessant vind, pak ik ze met heel veel plezier aan.

The Practice (AVRO, Ned1, 23:49) – De cliffhanger van het zevende seizoen van The Practice, die zaterdag op Nederland 1 te zien was, zou eigenlijk de laatste aflevering van de advocatenserie zijn. De Amerikaanse zender ABC besloot in 2003 te stoppen met The Practice, vanwege te lage kijkcijfers. Op het laatste moment mocht producer David E. Kelley toch een achtste seizoen maken, onder de voorwaarde dat het budget gehalveerd werd. Eigenlijk gingen de acteurs ervan uit dat zij het met minder salaris zouden moeten doen, maar niets bleek minder waar. Dylan McDermott (Bobby), Kelli Williams (Lindsay), Lisa Gay Hamilton (Rebecca), Marla Sokoloc (Lucy) en Lara Flynn Boyle (Helen) werden allemaal ontslagen. Zij keren het volgend seizoen, die aankomende zaterdag van start gaat op Nederland 1, niet meer terug. “Niemand van ons had dit zien aankomen en daarom was iedereen intens verdrietig“, aldus Lisa Gay Hamilton via Televizier. “Alleen Michael, Steven en Camryn mochten blijven, maar zij waren er eigenlijk niet eens blij mee. Ze voelden zich zo verschrikkelijk ongemakkelijk.” The Practice scoorde 193.000 kijkers (madl: 7.1%).

Toppop Golden Years (NPS, Ned3, 23:52) – Ad Visser maakt in het programma Toppop Golden Years zijn comeback op televisie. Het programma blikt terug op de uitzendingen van de muziekshow Toppop, dat jarenlang te zien was. Als Visser terugdenkt aan die tijd, weet hij veel anekdotes te vertellen. “Ik herinner me de keer dat ik na afloop van een Toppop-uitzending met David Bowie, die te gast was, stond te praten“, vertelde de zestigjarige televisiepersoonlijkheid in Televizier. “Er was die dag ook een jonge, nieuwe band uit Engeland in de studio aanwezig: de Boomtown Rats. Ze hadden nog geen hit, maar omdat we dachten dat het nog wel eens wat kon worden met die jongens, waren ze toch uitgenodigd. Ineens kwam de zanger op ons aflopen, gaf Bowie en mij een hand en zei: ‘Ik ben Bob Geldof en jullie gaan nog veel van mij horen’. We moesten ontzettend lachen om de manier waarop hij zijn ambitie kenbaar maakte; het was heel echt. De drive kwam van binnenuit; hij geloofde echt in zichzelf.” Toppop Golden Years, dat eerder al op het themakanaal Cultura te zien was, werd op Nederland 3 door 236.000 kijkers (madl: 8.2%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen