533.000 kijkers voor Zomergasten


De kijkcijfers van zondag 22 juli 2007 (SKO)

Zomergasten (VPRO, Ned2, 20:20) – Bettine Vriesekoop was zondagavond de eerste gast in de twintigste reeks van het interviewprogramma Zomergasten. Vriesekoop liet veel fragmenten zien over topsport, taoïsme, obsessies en overleven in het nieuwe China. “Ik kan gewoon mezelf zijn en mag drie uur motiveren waarom mij iets raakt, fascineert of aan het denken zet“, aldus Vriesekoop via de GPD. Linda de Mol, de laatste Zomergast, wil dingen laten zien ‘die ik echt leuk vind’.

Linda de Mol is op 26 augustus de zesde Zomergast in deze reeks. “Ik heb me voorgenomen niet al te veel na te denken over wat grachtengordelfähig is, dan wordt het zo intellectueel.” Ook advocaat Bram Moszkowicz zal drie uur plaatsnemen aan de tafel met presentator Joris Luyendijk. Moszkowicz heeft al aangekondigd dat zijn tv-avond over recht en onrecht zal gaan: “Het wordt zeker niet luchtig.” Al zal hij ook met verrassende fragmenten komen, zoals van animatiefilms. De eerste aflevering van Zomergasten werd door 533.000 kijkers (madl: 10.5%) bekeken.

Journaal (NOS, Ned1, 19:59) – Medy van der Laan lag als staatssecretaris van Cultuur en Media vaak overhoop met de omroepen. Zo snoerde ze ongeruste omroepmedewerkers op bijzondere wijze de mond: “Laat me verdomme effe uitspreken.” Inmiddels is Medy vertrokken uit de omroepwereld en richt ze zich op de verrommeling van Nederland. Van der Laan noemt het programmeringsmodel, dat in september werd ingevoerd, een ‘verrijking’. “Ik kijk door deze programmering meer naar de publieke omroep“, vertelt ze bij de VARA. “Voorheen stond Koefnoen tussen een documentaire over André Hazes en voetbal, drie volstrekt verschillende doelgroepen. (..) Nu staat het allemaal op Nederland 1, na een ander programma dat ik leuk vind.” Van der Laan kijkt graag naar Paul de Leeuw en De Lama’s. “Dat vind ik zo leuk dat ik er speciaal voor ga zitten. Maar ik kijk ook naar de andere netten voor bijvoorbeeld Nova, Pauw en Witteman en het Journaal.” Het Journaal van acht uur werd zondag door 1.671.000 kijkers (madl: 36.8%) bekeken. Het Half acht nieuws op RTL 4 scoorde zondagavond 805.000 kijkers (madl: 20.0%).

24 (RTL5, 22:27) – Acteur Carlo Rota speelt in 24 de rol van Morris, communicatiespecialist bij de antiterreureenheid CTU in Los Angeles. Op zijn 29ste zei Rota de restaurantbusiness plots vaarwel om acteur te worden. “Dat ik wilde acteren kwam volledig uit de lucht vallen“, aldus Rota in Televizier. “Een vreemd, maar intens gevoel. Zo intens dat ik het meteen mijn dierbaren vertelde. ‘Ben je gek geworden?’, riepen ze. Een volwassene doet zoiets niet. Er was dan ook best veel moed en overtuiging voor nodig. Waar dat vandaan kwam? Geen idee. Ik had gewoon het gevoel dat ik geen keuze had en studeerde met iedereen die een redelijke reputatie had. Gelukkig kende ik een paar mensen die me op het juiste spoor zetten. Zoals de uitvoerend producent van Nikita, die ook toevallig bij 24 aan de slag ging.” De thrillerserie 24 werd zondag door 294.000 kijkers (madl: 6.1%) bekeken bij RTL 5.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen