988.000 kijkers voor Sterren dansen op het IJs


De kijkcijfers van zaterdag 20 januari 2007 (SKO)

Sterren dansen op het IJs (SBS6, 21:44) – De ijsdansshow Sterren dansen op het IJs van SBS 6 dook gisteren voor het eerst onder de één miljoen kijkers. De uitslag van het programma werd gisteren door 988.000 kijkers (madl: 14.8%) bekeken. Dries Roelvink en zijn schaatspartner moesten de ijsvloer ruimen tijdens deze uitzending. “Ik had een achterstand en die was niet meer in te halen“, aldus Dries. Roelvink had slechts enkele weken om zich voor te bereiden op de ijsshow.

Uit concurrentieoverwegingen vervroegden zowel RTL 4 als SBS 6 de startdatum van hun ijsdansshows. Recht tegenover elkaar gingen de programma’s vorige week van start. “Ik vind het wel jammer“, aldus RTL-baas Fons van Westerloo in Boulevard. “Ik heb ooit SBS 6 aangeboden om gewoon maar te tossen. Daar zijn ze niet op in gegaan. En wij hebben echt naar waarheid gewoon gepland dat we op 12 januari zouden beginnen. We wisten niet wanneer de concurrent zou beginnen. Wat wel leuk is, is dat één van de bazen van de andere producent mij vertelde dat hij met een zonnebril en een lange jas tijdens de kerstdagen studio’s is afgegaan om te kijken of wij al aan het bouwen waren. Zo ver zijn we in Nederland gekomen.

X Factor (RTL4, 20:02) – Wendy van Dijk is de presentatrice van X Factor. “Ik heb wel wat ervaring met het presenteren van shows voor een publiek“, vertelt Wendy. “Maar doordat X FACTOR live is, is het toch wel wat anders dan wat ik gewend ben. Dat zorgt echt voor een heel apart gevoel. Het is een adrenalinekick die op zaterdag begint en waarvan ik de rest van de week nodig heb om bij te komen.” Wendy noemt het ‘ongelooflijk heerlijk’ om X Factor te mogen presenteren. “Ik was al fan van Idols. Als je bij de televisie werkt, herken je op een gegeven moment kwaliteit. En dit program- ma zit gewoon onwijs goed in elkaar. Het heeft ook precies de ingrediënten waar ik van houd: muziek, goede zangers, show, een groot publiek. Het is elk weekend feest. Daarnaast ben ik omringd door fijne mensen: tussen de kandidaten zit geen enkele rotte appel, de juryleden zijn – ieder met zijn of haar eigen karakter – heel prettig om mee te werken en ook de crew is geweldig. Beter dan dit wordt het voor mij niet, als het gaat om amusement.” X Factor scoorde gisteren 1.425.000 kijkers (madl: 21.5%).

B the change (NOS, Ned3, 18:59) – De NOS wijdde gisteravond een één uur lange live-uitzending aan de manifestatie B the Change voor jonge wereldverbeteraars. Vanuit het Bonnefantenmuseum in Maastricht deed de NOS verslag van het evenement. B the Change is een initiatief van het Rode Kruis en producent IdtV en richt zich onder het motto ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’ op jongeren tussen 18 en 25 jaar die hun idealen in de praktijk brengen. In de NOS-uitzending praatte presentatrice Brecht van Hulten met bekende weldoeners als Floortje Dessing, maar ook met onbekende jongeren. B the change was Van Hultens voorlopig laatste klus wegens zwangerschapsverlof. “Het doel is om de aandacht te vestigen op de uiteenlopende projecten van jongeren“, aldus Van Hulten bij de GPD. “Er gebeurt ontzettend veel, van het dichten van de kloof tussen allochtonen en autochtonen en vrijwilligerswerk in oorlogsgebieden tot hulp aan zieke kinderen en zwerfjongeren. Veel mensen, ik zelf ook, maken geld over naar goede doelen en dat daar blijft het bij. Het is mooi om te zien wat er allemaal mogelijk is als je je echt actief wilt inzetten voor een betere wereld.” B the change trok gisteren 106.000 kijkers (madl: 2.0%) .

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen