226.000 kijkers voor Het glas is halfvol


De kijkcijfers van dinsdag 2 januari 2007 (SKO)

Het glas is halfvol (Tien, 20:29) – Viola Holt en Bonnie St. Claire trokken gisteren 226.000 kijkers (madl: 3.2%) met hun nieuwe reallifesoap Het glas is halfvol op Tien. In dit programma struinen de twee allerlei feestjes af, zoals de Miljonairsfair, maar ook een concert van Normaal. “Ik zit al veertig jaar in het vak en dan is het leuk dat je voor zoiets wordt gevraagd. Vooral omdat ik me in die veertig jaar nooit aan de discipline reallife-soap heb gewaagd“, vertelt Viola bij Tvgids.nl. “De samenwerking is goed bevallen.”

Het glas is halfvol noemt Viola een kruising tussen Glamourland en Joling en Gordon over de vloer. “Er zijn hilarische momenten waarin we elkaar niet begrijpen. Dat levert verrassende tv op. We hebben allebei genoeg zelfspot om daar zelf ook om te kunnen lachen.” Bonnie en Viola leerden elkaar kennen in het Talpa-programma Hotel Big Brother. “Toen merkten we al dat er chemie tussen ons was. Ik zag een heel andere Bonnie dan je gezien het beeld in de media zou verwachten. We hadden veel lol daar, maar voerden ook heel serieuze gesprekken. En ze dronk hooguit drie wijntjes per dag.” Na afloop van Het glas is halfvol gingen bij Tien de programma’s There’s no business like showbusiness (119.000 kijkers), Voetbaltuig! (180.000 kijkers) en Sjoemelaars en sjacheraars (167.000 kijkers) van start.

The bold and the beautiful (SBS6, 18:03) – Twee acteurs van de Amerikaanse soapserie The Bold and the Beautiful hebben een gepland bezoek aan Nederland afgezegd wegens terrorisme-dreiging. Lorenzo Lamas (in de soap Hector Ramirez) en Winsor Harman (Thorne Forrester) zouden woensdag op Schiphol landen. Er stonden voor de twee diverse interviews gepland, omdat de soap na zeventien jaar van RTL 4 naar SBS 6 is verkast. Omdat de tv-reeks in Nederland na zeventien jaar van RTL4 naar concurrent SBS6 is verkast, stonden voor de twee diverse interviews op het programma. Door de executie van Saddam Hoessein is in de VS ‘code orange’ afgegeven. De kleurcode die staat voor een verhoogd veiligheidsrisico. Door de code zijn de acteurs bang voor aanslagen en durven ze niet te vliegen. The bold and the beautiful werd gisteren door 530.000 kijkers (madl: 11.2%) bekeken bij SBS 6. Het best bekeken programma in de SBS-vooravond was Hart van Nederland met 636.000 kijkers. De laatste aflevering van The Bold op RTL 4 trok vrijdag 419.000 kijkers.

Aanpakken en wegwezen (LLiNK, Ned2, 23:03) – Het nieuwe programma Aanpakken en wegwezen volgt sinds gisteren tien mensen die alles doen voor hun stichtingen in het buitenland. De eerste aflevering vertelt het verhaal van Wilma de Joode uit Moerdijk. De verwoestingen die de burgeroorlog in Bosnië hebben aangericht onder mensen en gebouwen raakte haar diep. Ook was ze verdrietig om de zwerfhonden in Bosnië. Ze zette er een asiel op. Directeur Anja Visser van LLink vindt de serie Aanpakken en Wegwezen een bewijs dat haar idealistische omroep niet gemist kan worden. “De mensen in het programma laten zien dat je wat kunt doen met je idealen als je dat maar wilt“, vertelt Visser in de GPD-bladen. “Anderen gaan als ze leed of problemen tegengekomen depressief op de bank zitten, deze mensen doén wat. Ik hoop dat de kijkers naar deze serie hetzelfde gevoel krijgen en ook wat gaan doen. Daarom hebben we er ook een uitgebreide website bij gemaakt. Wie ook zijn idealen wil volgen, maken we daar wegwijs.” De eerste aflevering van het Llink- programma Aanpakken en wegwezen scoorde gisteren 101.000 kijkers (madl: 2.1%).

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen