1,7 miljoen kijkers voor Nationale IQ Test 2007


De kijkcijfers van woensdag 17 januari 2007 (SKO)

Nationale IQ-test 2007 (BNN, Ned1, 20:35) – Viola Holt en Bonnie St. Claire, die iedere dinsdagavond allerlei feestjes afstruinen in het Tien-programma Het glas is halfvol (foto), bleken gisteren het laagste IQ te hebben van alle deelne- mende bekende Nederlanders aan De Nationale IQ-test 2007. Viola had een IQ van 89, Bonnie scoorde 52 punten. De aap Sandy deed vorig jaar mee aan de jaarlijkse test van BNN; het dier behaalde een score van 75. Het was de zevende keer dat de test op televisie was te zien.

De beste bekende Nederlander was Esmaa Alariachi (de Meiden van Halal) met een score van 123. Op de vraag wie zij wil bedanken, zei Esmaa na haar overwinning: “Allah natuurlijk. Ik had het niet verwacht. Ik dacht echt dat Bert het zou worden.” De scores van de andere bekende Nederlanders waren: Armin van Buuren (119), Don Diablo (117), Bert van Leeuwen (121), Hugo Metsers III (117) en Chris Tates (119). De publieksgroepen die dit jaar de test maakten waren de corpsballen, de stoeipoezen, de wetenschappers, de moslima’s en de Jerommekes (stoere, sterke mannen met spieren). De corpsballen behaalden het hoogste IQ (126). De Nationale IQ Test 2007 werd door 1.689.000 kijkers (madl: 25.7%) bekeken.

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – Albert Verlinde geeft de camera die hij woensdag van een medewerker van de website Sterrenstek.nl heeft afgepakt, terug. Dat verklaarde de presentator gisteren in RTL Boulevard. De journalist stond anderhalf uur filmopnames te maken van het huis van Verlinde, die de man herhaaldelijk verzocht weg te gaan. De man weigerde dat. “En voor ik het wist deed ik het. Ik ben zó’n man ook hè“, grapt Verlinde. “En ineens pak ik hem zo en loop met dat ding weer naar binnen. De rest is geschiedenis. Vandaag op alle internetsites werd erover gesproken. (..) Ik ben naar binnen gegaan, best wel shakend hoor. Ik dacht: wat heb ik nou toch gedaan?” Verlinde heeft contact gehad met Rob Vuurens, hoofdredacteur van Sterrenstek. “Hij zei: ‘Zand erover. Als de camera morgen terug is, is het verder prima’. En dan moet die jongen gewoon ook zijn aangifte intrekken.” Toch vindt Verlinde het vreemd dat de jongen zijn huis filmde. “Het stomme is dat er helemaal niets was. Er komen niet tien negertje uit mijn huis gewandeld, dat je denkt van: nou nou, het is een drukke avond geweest daar. Dat is niet het geval. Als er nou echt iets zou zijn, een scheiding of zo, dan kun je het je nog voorstellen. Maar vraag het dan gewoon.” RTL Boulevard werd gisteren door 983.000 kijkers (madl: 18.7%) bekeken.

Grumpy old women (NET5, 22:12) – In de NET 5-serie Grumpy old women praten zestien bekende Nederlanders over oud worden en oud zijn. Marian Mudder vindt het leuk om mee te doen aan het programma. “Ik hou erg van zelfspot en humor“, zegt Mudder in Televizier. “We belichten de schurende kant van het leven op humorvolle wijze. Het is heel fascinerend wat je meemaakt naarmate je ouder wordt. Ik doe er heel optimistisch over, maar wat moet je anders? Je moet blijven kijken naar de mogelijkheden en die zijn er altijd.” Actrice Liz Snoying: “Ik heb een aflevering gezien van de Engelse versie en vond het helemaal niet leuk. Het ware echte zeurkousen, zo negatief. Ik vind het naargeestig, alsof het leven echt ophoudt bij 40. Oud worden vind ik heel belangrijk. Het is toch iets waar je elke dag mee te maken krijgt.Miryanne van Reeden is met haar 39 jaar één van de jongste BN’ers in het programma. “Ik was absoluut niet beledigd toen ze me vroegen. Ik ben nog niet oud. Je hoeft je niet te schamen voor ouder worden.” Grumpy old women trok gisteren 205.000 kijkers (madl: 3.2%). Zusterzender SBS 6 scoorde 724.000 kijkers met De 25.

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen