1,1 miljoen kijkers voor Sterren dansen op het IJs


De kijkcijfers van donderdag 11 januari 2007 (SKO)

Sterren dansen op het IJs (SBS6, 20:30) – Sterren dansen op het IJs van SBS 6 heeft de eerste slag in de ijsdansoorlog met RTL 4 gewonnen. De special ‘Wie wordt de extra deelnemer?’ werd door 1.143.000 kijkers (madl: 16.6%) bekeken, terwijl de auditiespecial van Dancing on Ice iets meer dan een miljoen kijkers scoorde op RTL 4. Actrice Petra Kagchelland heeft de laatste plaats voor Sterren Dansen Op Het IJs veroverd. Zij was al de favoriet van de jury en ook het publiek stemde op haar.

Volgens Nance is er niet echt sprake van een oorlog tussen RTL en SBS. “Iedere week liggen de Story, de Privé en de Weekend naast elkaar in de winkel en dan heeft niemand het over een ‘roddeloorlog’. Nu zijn er twee dezelfde programma’s op tv en dan is het meteen oorlog! Ik laat dat gekissebis lekker aan de zenders over“, vertelt Nance aan TVgids.nl. Corry Konings (SBS) ziet ook geen problemen. “Ik ben zelf een enorme fan van de shows en ik heb vorige keer gewoon naar allebei gekeken. Als het op tv komt wil je toch niks missen, dus ik denk dat mensen gewoon heen en weer gaan zappen.Thomas Berge: “Het is een oorlog en die gaan wij gewoon winnen.

Dancing on Ice (RTL4, 20:30) – Niet één maar twee ‘gewone’ Nederlanders mogen vanavond meedoen met Dancing On Ice van RTL4. Donderdagavond streden op RTL4 tien ijsdansers en ijsdanseressen tegen elkaar om de laatste plaats in het RTL4-programma. De jury kon uiteindelijk niet beslissen en zowel Antoni Wanders (21) uit Breda en de 38-jarige Cindy Langejan uit Amsterdam mogen door. Dancing on Ice scoorde met de audities 1.016.000 kijkers (madl: 14.7%). Martijn Krabbé, presentator van Dancing on Ice, blijft positief ondanks de ijsoorlog. “We zitten er middenin, maar het belangrijkste is dat we een leuk programma maken. Als programmamaker wil ik me bezighouden met het programma en niet met het gedoe eromheen. Het is ook eigenlijk wel leuk, al die aandacht, heel eervol.” Ook Kelly, die aan Dancing on Ice meedoet, maakt zich niet zoveel zorgen: “Ik hou me er niet zo mee bezig. Ik hou niet van oorlog, of ’t nou een ijsoorlog of een patatje oorlog is.

Van Speijk (Tien, 20:31) – Recht tegenover het ijsdansgeweld op RTL 4 en SBS 6 ging Tien gisteren van start met het nieuwe, tweede seizoen van de politieserie Van Speijk. In het vorige seizoen stond iedere aflevering een verhaal centraal. In de nieuwe reeks is er ook een rode draad die door een aantal afleveringen loopt. “Op die manier kunnen we steeds een ander karakter op de voorgrond zetten en krijgt de kijker de kans om hem of haar beter te leren kennen“, vertelt regisseur Pollo de Pimentel bij TVgids Online. Van Speijk verhuist in het nieuwe seizoen van de zondagavond naar de donderdagavond. “Ik begrijp wel dat men een andere avond wil proberen. Vorig seizoen konden we meeliften met de vele kijkers van De Wedstrijden, nu moet Van Speijk zichzelf bewijzen. Zelf denk ik dat het wel gaat lukken, maar ook met de helft minder kijkers ben ik tevreden.” Van Speijk werd gisteren door 478.000 kijkers (madl: 6.9%) bekeken. Aansluitend ging bij Tien het nieuwe programma Stenders late vermaak van Rob Stenders van start met 410.000 kijkers (madl: 6.2%).

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen